Home » » » Lirik Mantera Beradu - Malique feat. M. Nasir

Lirik Mantera Beradu - Malique feat. M. Nasir

(Suara latar)
Masih belum sempurna..
Bismillahirrahmanirrahim…

(M.Nasir)
Gerakkan Hati... Hati gerakkan...
Pandanglah aku.. aku lah dia..

(Malique)
Kulitku tebal.. ku kebal.. ingatku kebal..
hanya berbual makan angin kembung perut mual...
resah dan tidak senang.. hidup tak pernah lenang..
ku schizo paranoia takut pecah tembelang

(M.Nasir)
Pecah tembelang... peta dah hilang...
bangau dah pulang... suara sumbang..

(Malique)
Lidahku kaku tak selicin kuku
teman baikku buku
bini ku pena.. tak pernah lena
aku suka mengintai pantang ditenung
berakhir pertelingkahan dalaman
pasti belum

Ikut gerak hati.. pena melayang
dilihat dua layang pandang
tak lah sekarang
takat meradang
tanya.. abang gedang, apa barang?
badan macam badang
main acah belakang parang

Kuhunuskan keris musuh ada pistol
tradisi kekalkan adaptasi harus betul
tujuh baris keramat tujuh garis penamat
baik berpada biar jahat asal selamat

(Suara Latar)
Ramai saudaraku yang baik telah dipijak

(M.Nasir)
Awan mendung yang berarak
bawa tangis bawa resah
rebah rindu yang terkumpul
semua birat dan kalimah
semua janji yang terikat
lebur disisimu

(Malique)
Yo! ijazah terbaik datangnya dari jalanan
dari pengalaman bercakap dan bersalaman
konflik motivasi cuba medatasi
positif dan benci jadi inspirasi pagi

Peduli itu interpretasi basi pekakkan sebelah
halang biar keduanya muka cantik
soalan bodoh yang ditanya jadi melodinya
lebih hina dari zina

Lu bikin dosa ku bikin prosa
testosterone testarosa
citacita sosa kl kl kosa nostra
jalan berliku ku harung roller coaster
gah sentosa tiada penyesalan
luas pandangan jauh dah berjalan
tak sempurna masih ada kejanggalan
gagal merancang, merancang kegagalan

(M.Nasir)
Awan mendung yang berarak
bawa tangis bawa resah
rebah rindu yang terkumpul
semua birat dan kalimah
semua janji yang terikat
lebur disisimu

Kucing bawa tidur rimau bawa igau
masuk tempat orang bawa otak bukan pisau

(Malique)
Naik bukit angkuh cakap ayah jangan risau
turun bukit pucat dengar tiga miaww
kucing bawa tidur rimau bawa igau
masuk tempat orang bawa otak bukan pisau
tolak pintu gua tiga kerat tenaga
kosong tak dijaga sampai datang tiga naga
ingat nak berlaga tapi tak kan boleh menang
menang dengan otak tak mesti dengan pedang

Sebelum jadi naga, ikan koi renang renang
kura-kura salah jawab pantun, naik berang
panggil lima kawan atau biar pergi laju
risaukan pekara remeh kita tak akan maju
muka sama hijau hati siapa tahu
merah dah menyala pasti mati siapa mahu
gagap tiga kali bercakap benar saja
bulan terang ramai yang keluar buat kerja

(Malique + M.Nasir)
Panjat pokok buluh cari tokong air terjun
naik sampai nampak dah terpegun turun
tiga ular ikut lompat atau paut
kalau terus mati jika belok maut

(M.Nasir)
Awan mendung yang berarak
bawa tangis bawa resah
rebah rindu yang terkumpul
semua birat dan kalimah
semua janji yang terikat
lebur disisimu

Puisi hati mu... hati mu puisi
palu hati ku palu hatiku

(Malique)
Kulit tak besalin walau saling ganti baju
pandang sini pandang sini
ku berbahasa baku kata kata nahu
himpun jadi satu
mantera beradu dengan irama dan lagu

(Suara Latar)
Akhirnya sempurna....

Download : Mantera Beradu.mp3

Lirik Mantera Beradu - Malique feat. M. Nasir @ Lirikami

31 Komen:

masrina berkata...

this is good

dee aDjuSteR berkata...

tidak berapa faham debenarnya dgn apa yg cuba disampaikan oleh mereka...
adakah ianya merupakan satu lagi falsafah adik beradik tentang kehidupan dan pergaulan org melayu?
kerana ianya terlalu berkias. dan kita dapat tahu bahwa org melayu sememangnya hidup berkias dalam menyampaikan sesuatu teguran dan pandangan.

Tanpa Nama berkata...

lagu ni, kalo nk paham kena teliti btul2.kan bagus kalo tv kita ada rancangan yg intrepitasi lagu dan karya2. mcm lagu ni la contoh nye. berkisar tentang ilmu kehidupan yg xboleh dicari dlm buku...kan?

Tanpa Nama berkata...

mm.. makan dalam gak la lirik lagu nie..

Tanpa Nama berkata...

lagu nie cerita tentang pekida....

Tanpa Nama berkata...

erm,,,aku rasa la kan,,sumer tu ader kena mengena ngan ilmu untuk kita mengenal diri,,dan mencari siapa kita sebenarnya dalam dunia,,mari la kita kupas lirik ni,,,ilmu yg susah nak dapat ni,,,

botak berkata...

lagu nie sindir pasal pekida aka 3 line

fusion berkata...

haha,,,
3 line..
pekida...
risau perkara remeh kite takkan maju

Tanpa Nama berkata...

lagu ini mngisahkan tentang zaman sekarang semua nk tunjuk samseng . berebut2 nk jadi "SARIP DOL" la katakan ... budak2 skrang join XXXXXX {xpyh la nk disebut , tkot jd isu } hnya semata2 nk jd gangster ! ke mana hilang nya "aku junjung , aku ucap , aku semat kan ke dlm hati " ?????

Tanpa Nama berkata...

betul2.

Tanpa Nama berkata...

lagu ini mengisah kan dendam antara 2 kwn,yg berada di haluan yang sama di masa dulu,sekarang,mereka berpecah,kerana bercanggah pendapat tentang .....,sbb itu mereka membuat lagu masing2 saling menghina.

Tanpa Nama berkata...

biarlah kita taat pada yang satu...
tidak usah berpecah belah
apa baju pun sumanya sama

Tanpa Nama berkata...

jgn mudah terpedaya ngan ayat2 manis..
tepuk dada tanya iman..
walau apa pun melayu ttp No.1 dan Islam peganganku..

salam....

Tanpa Nama berkata...

time kaseh bnyok la sbb ente komen sining tpi jgn bukan ana yg post mnde ning sining tpi semolek-moleknya kite patut bercakap yang benar

Tanpa Nama berkata...

Urm.....yla...

Tanpa Nama berkata...

setia pada yg satu

Tanpa Nama berkata...

salam saudare ,,

bgi kefahaman sye plak ,, lgu ni sbnarnye .. berkait dgn satu kumpulan . d mna mncerita tntan perjlanan hidup .. ada sifat yg buruk dan juga yg baek .. dan lagu ni sebananr di kuarkan ,, atas sebb memberi kesedaran kepada yg lari dri pada akidah , dalam satu kmpulan tersebut .. jdi renung2 kan ... yg d perjuang kan ada lah kebenran pada agama , bukan pada nak jdi taiko .. :)

Penegak Bangsa ! berkata...

TAKSUB !

Tanpa Nama berkata...

Lagu yg pling bodoh

BRO GUNS berkata...

Lagu nie bkn kutuk pekida nie kutuk baju lain

Tanpa Nama berkata...

Buang yg keruh ambil yg jernih

Tanpa Nama berkata...

Fuck u all

Tanpa Nama berkata...

FCUK gak yg bangang taksub sgt ngn lagu nak kaitkn bagai ngn bang long ngn ayah dorang yg power mengePOW tu..haha

Tanpa Nama berkata...

Terbaik....

Tanpa Nama berkata...

aku tak gangster, tapi aku kuat, sbb main gym hari hari.

Tanpa Nama berkata...

budak-budak yang cakap "FUCK U ALL" nie belum kena cepuk lagi tu..dia ibarat "badan macam badang tapi acah belakang parang"

-MALIQUE

Tanpa Nama berkata...

Kita ni semua hidup sementara saja :)

Tanpa Nama berkata...

Sebenar nye lagu nie mengisahkan seorang gengster.tentanG kehidupan diorang.

Tanpa Nama berkata...

Btul 2. Yg sebenar benarnye. Memang lagu nie mengiaah kan seorang gengster.dan die cerite kan sume pengalaman diorng. Dan die ingin kite thu mcm mne khdupan diorang dan menyuruh tite sume insaf

Tanpa Nama berkata...

apa plak pekida ni ? tadak kena mengena. jgn jadi bodoh

Tanpa Nama berkata...

Lagu ni memang cite psl 3 line...nape aq kate cam tu..psl aq pekida...hahaha...''kosong tak dijaga sampai datang tiga naga''maksudnya...adap tak dijaga sampai datang pekida....sekian...wslm...aq pekida gombak...

Catat Ulasan


Rahsia Kuruskan Badan. Keterangan lanjut,sila klik sini
 
◄Design by Lirikami