Home » » » Lirik Warisan - Sudirman

Lirik Warisan - Sudirman

Disini lahirnya sebuah cinta
Yang murni abadi sejati
Disini tersemai cita cita
Bercambah menjadi warisan

( korus )
Andai ku terbuang tak diterima
Andai aku disingkirkan
Kemana harusku bawakan
Kemana harusku semaikan cinta ini

Betapa
Dibumi ini ku melangkah
Keutara selatan timur dan barat
Ku jejaki

Aku
Bukanlah seorang perwira
Gagah menjunjung senjata
Namun hati rela berjuang
Walau dengan cara sendiri
Demi cinta ini

( ulang korus )

Ku ingin kotakan seribu janji
Sepanjang kedewasaan ini
Ku ingin sampaikan pesanan
Aku lah penyambung warisan

Lirik Warisan - Sudirman @ Lirikami

38 Komen:

Tanpa Nama berkata...

Salam,
Dari mana awak copy paste lirik ini?...

Jgnlah asyik copy kerja orang...cuba buat sendiri..

Bukan susah mana pun...

Untuk pengetahuan saudara, lirik awak salah...

"Gagah menjunjung senjata"...sepatutnya

"Gagah MENGHUNUS senjata"..

kesilapan ini ada saya jumpa di satu website lain...

Please do your own work...

Wasalam

Jebat Sani


* kritikan saya sedikit kasar, tetapi untuk kebaikan...

Tanpa Nama berkata...

hahahahahahaha.... terbaek...!!!

Tanpa Nama berkata...

Saya pon setuju memang salah

Tanpa Nama berkata...

setiap manusia melakukan kesilapan der..
satu perkataan je kot..
manusia kan insan yang lemah..

Tanpa Nama berkata...

lagu ni buat aq nk nangis....klu aq dngar lguuu nii....teringat aq kejadian kat SABAH...aq d'a kn agar SABAH kmbalii aman..AMIN...

Tanpa Nama berkata...

betol3..........AMIN....

Tanpa Nama berkata...

manusia kn lemah.....so kejadian kat sabah tuh kite tak leh buat ape ape pown....cume bleh serahkn pade allah jerk...

Tanpa Nama berkata...

apelah itu pon leh salah.HA3.

Tanpa Nama berkata...

ape salahnyer nye..???????? tibe2 jerk muncol kate mcm tuh....ape??..yg aq ckp x betow kerk???????..

Mohd Shukri Bin Ridzuan berkata...

bercambah

Tanpa Nama berkata...

oooo..mdsodnyer kt lgu laa...aq ingat komen aq...sowie eh???...

Tanpa Nama berkata...

Biasa la 2,,trsilap..
Apa2 pun lgu nie memang best,
Klw hayati btoi2,bleh mengalirkan air mata..

Tanpa Nama berkata...

Hidup MELAYU.......&........ISLAM

Tanpa Nama berkata...

AS SALAM

"MENGHUNUS" bermaksud ape?
terima kasih :)

Tanpa Nama berkata...

paksu sy slh sorang anggota polis yg terkorban. this song makes me cry

hijaz berkata...

Lirik lagu terbaik....berjuang dengan apa cara sekalipun demi mertabatkan agama, bangsa & tanah air, Insya Allah ianya pasti mendapat rahmat & diberkati tuhan. Ajar diri kita untuk menegur secara berhikmah dan didik diri untuk pandai berterima kasih.

Tanpa Nama berkata...

chayok

Tanpa Nama berkata...

ape lh lirik ni blh slh..............bebal
#maap kte2 sye mmg kesat
Soey ea jgn mrh

Tanpa Nama berkata...

Sya nyanyi nyanyian solo lgu surdiman...hahahaha

Tanpa Nama berkata...

jgn gaduh 2 tak baek....

Tanpa Nama berkata...

lagu ni cikgu aq nak buat jd koir, tp x jd la nk nyanyi ramai2 terabur!!!

Tanpa Nama berkata...

betul3 tk baik gaduh 2 tau .

Tanpa Nama berkata...

Saya pun setuju.Patutnya MENGHUNUS senjata bukan MENJUNJUNG senjata.Saya tahu kesilapan ni sebab kawan saya nyanyi masa saya baca sajak.Sori ek kalau ada terkasar bahasa.Saya cuma betulkan kesalahan jer......

Tanpa Nama berkata...

Jangan la copy orang punya blog.Buat la sendiri.Aku bukan nak marah cuma nak bag teguran.Jangan la tiru orang punya lirik.Mak aku kata.....Jangan marah ok,Oarang tak cerdik je tiru oarang lain punya.Sori aku terpaksa guna ayat kasar sket

Tanpa Nama berkata...

besttttttt

Tanpa Nama berkata...

Dato Siti Nurhaliza menyebut "menjunjung senjata" dalam nyanyiannya. Dalam usia negara yang agak matang, senjata sudah tidak dihunus lagi. Zaman keris, pedang & tombak sudah berlalu. Ikut kesesuaian masa dan peredarannya. Apapun, salah atau betul masih boleh diterima. Apa yang penting, sudahkah menghayati lagu ini sedalamnya?

Tanpa Nama berkata...

print sangat cantik tau....

Tanpa Nama berkata...

Merdeka...merdeka...merdeka....!!!

ika zulaikha berkata...

Menjunjung ke menghunus

Tanpa Nama berkata...

MENGHUNUS

Tanpa Nama berkata...

ooo

RyanZ berkata...

nice ;D

Tanpa Nama berkata...

pasal lirik lagu salah sepatah je, dah nak kecoh. Labu... Labu... .

Tanpa Nama berkata...

bestnya

Tanpa Nama berkata...

tapi betul ke menghunus senjata kak atau bang

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...

memang ada salah di dalam lirik ini........tapi setiap manusia selalu membuat kesilapan........

Tanpa Nama berkata...

Malaysia ツ

Catat Ulasan


Rahsia Kuruskan Badan. Keterangan lanjut,sila klik sini
 
◄Design by Lirikami