Home » » » Lirik Warisan - Sudirman

Lirik Warisan - Sudirman

Disini lahirnya sebuah cinta
Yang murni abadi sejati
Disini tersemai cita cita
Bercambah menjadi warisan

( korus )
Andai ku terbuang tak diterima
Andai aku disingkirkan
Kemana harusku bawakan
Kemana harusku semaikan cinta ini

Betapa
Dibumi ini ku melangkah
Keutara selatan timur dan barat
Ku jejaki

Aku
Bukanlah seorang perwira
Gagah menjunjung senjata
Namun hati rela berjuang
Walau dengan cara sendiri
Demi cinta ini

( ulang korus )

Ku ingin kotakan seribu janji
Sepanjang kedewasaan ini
Ku ingin sampaikan pesanan
Aku lah penyambung warisan

Lirik Warisan - Sudirman @ Lirikami

92 Komen:

Tanpa Nama berkata...

Salam,
Dari mana awak copy paste lirik ini?...

Jgnlah asyik copy kerja orang...cuba buat sendiri..

Bukan susah mana pun...

Untuk pengetahuan saudara, lirik awak salah...

"Gagah menjunjung senjata"...sepatutnya

"Gagah MENGHUNUS senjata"..

kesilapan ini ada saya jumpa di satu website lain...

Please do your own work...

Wasalam

Jebat Sani


* kritikan saya sedikit kasar, tetapi untuk kebaikan...

Tanpa Nama berkata...

hahahahahahaha.... terbaek...!!!

Tanpa Nama berkata...

Saya pon setuju memang salah

Tanpa Nama berkata...

setiap manusia melakukan kesilapan der..
satu perkataan je kot..
manusia kan insan yang lemah..

Tanpa Nama berkata...

lagu ni buat aq nk nangis....klu aq dngar lguuu nii....teringat aq kejadian kat SABAH...aq d'a kn agar SABAH kmbalii aman..AMIN...

Tanpa Nama berkata...

betol3..........AMIN....

Tanpa Nama berkata...

manusia kn lemah.....so kejadian kat sabah tuh kite tak leh buat ape ape pown....cume bleh serahkn pade allah jerk...

Tanpa Nama berkata...

apelah itu pon leh salah.HA3.

Tanpa Nama berkata...

ape salahnyer nye..???????? tibe2 jerk muncol kate mcm tuh....ape??..yg aq ckp x betow kerk???????..

Mohd Shukri Bin Ridzuan berkata...

bercambah

Tanpa Nama berkata...

oooo..mdsodnyer kt lgu laa...aq ingat komen aq...sowie eh???...

Tanpa Nama berkata...

Biasa la 2,,trsilap..
Apa2 pun lgu nie memang best,
Klw hayati btoi2,bleh mengalirkan air mata..

Tanpa Nama berkata...

Hidup MELAYU.......&........ISLAM

Tanpa Nama berkata...

AS SALAM

"MENGHUNUS" bermaksud ape?
terima kasih :)

Tanpa Nama berkata...

paksu sy slh sorang anggota polis yg terkorban. this song makes me cry

hijaz berkata...

Lirik lagu terbaik....berjuang dengan apa cara sekalipun demi mertabatkan agama, bangsa & tanah air, Insya Allah ianya pasti mendapat rahmat & diberkati tuhan. Ajar diri kita untuk menegur secara berhikmah dan didik diri untuk pandai berterima kasih.

Tanpa Nama berkata...

chayok

Tanpa Nama berkata...

ape lh lirik ni blh slh..............bebal
#maap kte2 sye mmg kesat
Soey ea jgn mrh

Tanpa Nama berkata...

Sya nyanyi nyanyian solo lgu surdiman...hahahaha

Tanpa Nama berkata...

jgn gaduh 2 tak baek....

Tanpa Nama berkata...

lagu ni cikgu aq nak buat jd koir, tp x jd la nk nyanyi ramai2 terabur!!!

Tanpa Nama berkata...

betul3 tk baik gaduh 2 tau .

Tanpa Nama berkata...

Saya pun setuju.Patutnya MENGHUNUS senjata bukan MENJUNJUNG senjata.Saya tahu kesilapan ni sebab kawan saya nyanyi masa saya baca sajak.Sori ek kalau ada terkasar bahasa.Saya cuma betulkan kesalahan jer......

Tanpa Nama berkata...

Jangan la copy orang punya blog.Buat la sendiri.Aku bukan nak marah cuma nak bag teguran.Jangan la tiru orang punya lirik.Mak aku kata.....Jangan marah ok,Oarang tak cerdik je tiru oarang lain punya.Sori aku terpaksa guna ayat kasar sket

Tanpa Nama berkata...

besttttttt

Tanpa Nama berkata...

Dato Siti Nurhaliza menyebut "menjunjung senjata" dalam nyanyiannya. Dalam usia negara yang agak matang, senjata sudah tidak dihunus lagi. Zaman keris, pedang & tombak sudah berlalu. Ikut kesesuaian masa dan peredarannya. Apapun, salah atau betul masih boleh diterima. Apa yang penting, sudahkah menghayati lagu ini sedalamnya?

Tanpa Nama berkata...

print sangat cantik tau....

Tanpa Nama berkata...

Merdeka...merdeka...merdeka....!!!

ika zulaikha berkata...

Menjunjung ke menghunus

Tanpa Nama berkata...

MENGHUNUS

Tanpa Nama berkata...

ooo

RyanZ berkata...

nice ;D

Tanpa Nama berkata...

pasal lirik lagu salah sepatah je, dah nak kecoh. Labu... Labu... .

Tanpa Nama berkata...

bestnya

Tanpa Nama berkata...

tapi betul ke menghunus senjata kak atau bang

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...

memang ada salah di dalam lirik ini........tapi setiap manusia selalu membuat kesilapan........

Tanpa Nama berkata...

Malaysia ツ

Tanpa Nama berkata...

Betol tu

Tanpa Nama berkata...

malas nya mau salin

Tanpa Nama berkata...

Bestnye lagu ni.................................................................................................................................................

Suu Ahmad berkata...

Betul ikut kesesuaian ms....

Tanpa Nama berkata...

terbaekkkkk!!!!

Tanpa Nama berkata...

Daebak!(terbaik )

Tanpa Nama berkata...

Daebak terbaik!salam 1 malaysia dari saya EFIQAH

Tanpa Nama berkata...

uuuhhhhhhrrrr.nak tukar lirik pun tak boleh.rasa nak debik jer muka orang ni.eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

hafiz berkata...

Kesian sudirman.dia menyayi bukan main sedap

Tanpa Nama berkata...

Nice song
A heart touching song
I'm proud to be born in Malaysia
I love Malaysia

Tanpa Nama berkata...

OK latu

fariesya berkata...

Wah kena nyanyi kat sekolah ni

Etiqa takaful berkata...

http://ks4malaysia.com/trending

Tanpa Nama berkata...

Betul 2..skg askar pikul senapang dah xde keris pedang atau tombak.. X kan nk buat ayat menghunus senapang pulak

..Nia.. berkata...

Lirik asal memang 'menghunus'. Kalau pahlawan/askar 'menjunjung' itu tanda menyerah kalah.

Satu lagi pembetulan masa korus. 'Bertapak' bukan 'betapa'.

Thank u

Tanpa Nama berkata...

Shok juga aku fikir lagu cinta rupa-rupanya lagu askar pula biasa.."warisankan..."...

Tanpa Nama berkata...

Betul tu lirik ini sydah sampai ke sekolah dgn lirik yg salah

Tanpa Nama berkata...

kalau siti nyanyi menjunjung, lirik kat atas ni mestilah dinyatakan penyanyinya siti. Kalau penyaynyi sudirman mesti tulis ikut lirik asal. Ini bukan soal ikut kesesuaian zaman tapi keaslian patut dikekalkan. Sejarah jangan diubah-ubah. Melainkan memang dinyatakan lirik telah diubah mengikut masa. Jangan bagi maklumat yang salah orang ramai ikut tak bagus

Tanpa Nama berkata...

...dengar ya sayang!!! https://www.youtube.com/watch?v=QO-LbAWYAIk

Tanpa Nama berkata...

kite kan selalu buat kesilapan ......jadi janganlah nak mrh org tu ...

Tanpa Nama berkata...

silap org bkn main lgi mulut kan..abg2 n kakak2,smua org ada khilaf msing2..xplu la nak cri slh sgt..yg pntng spe yg post cmni ade jiwa mrdeka..korg ade buat?so..diam2 dh..

Tanpa Nama berkata...

janganlah marah orang nanti cpat tua

Atie berkata...

Terima kasih... Lirik ni saya cuba1 upload masa dlm ldp frog... X sempat semak pun.

muslimah solehah berkata...

Sebenarnya bkn gagah tp gagal menghunus senjata. Awak pun dah salah maaf yer kalau terasa

Tanpa Nama berkata...

"MENGHUNUS" ke "MENJUNJUNG"???????=C

Tanpa Nama berkata...

Lagi 1. . apa kata beri kredit pada org yg cipta lagu ni.. tulis la nma komposer & penulis lirik.. ni harta intelek mereka

Tanpa Nama berkata...

Originaliti lirik lagu ni spatut dikekalkan.. x boleh salah.. semak btul2 sbelum post dlm blog.. letak nama pncipta ngn pnulis lirik skali..

Tanpa Nama berkata...

Suka2 hati hg nk tukar lirik lgu org.. klu rsa pndai gubah lagu sndiri

Tanpa Nama berkata...

Bukan soal sepatah atau seribu patah.. ni soal main copy paste.. x counter check..

Tanpa Nama berkata...

Bestnye lagu niyy..........

Tanpa Nama berkata...

Betul2

Tanpa Nama berkata...

Sedih sudirman dah takde

Tanpa Nama berkata...

Betul tu memang sedih

Tanpa Nama berkata...

komen lirik orang dah cipta...pandai lah..
suruh buat lirik sendiri... satu lagu pun tak siap... puiii...

Tanpa Nama berkata...

Siapa yang marah-marah orang copy paste tu? Haiii mujor ada orang copy paste, kalau tidak kerja orang itu tak ada saper yang tahu!

Lagi pulak, ini kan lirik lagu yang terkenal. Orang itu tak ada copyright pun atas lirik ini. Jadi rilek laaa kit-kat kan ada?

Tanpa Nama berkata...

Kalau dah "gagal"apa yg patriotiknya...yg salah cuma part menjunjung je... gagah tu dah betul..

yuyu berkata...

bagus pandai memberi teguran :)

yuyu berkata...

sape tahu name penulis lirik warisan nie ?

Tanpa Nama berkata...

Memang! saya buka terus ada tersilap

Tanpa Nama berkata...

Betul tu

Tanpa Nama berkata...

Bila saya buka ada yang kesilapan

Tanpa Nama berkata...

Apa lah

Tanpa Nama berkata...

Biasa lah manusia......

Tanpa Nama berkata...

tanpa nama berkata .....

tak pa latu mcm lah kau 2 tak pernah buat salah
pls realise wat u hv done

Tanpa Nama berkata...

awak nama saya ain syuhada add my fb che ain tembam....bestlah lagu nie...
walaupun awak terkena makian org its okay...lgpn awak tulis lirik adew kebaikan
jgak...nak bg org senang cari lirik lagunyew...say sokong awak 100%

Tanpa Nama berkata...

BODOH TAK BERTEMPAT

Tanpa Nama berkata...

Memang slh patut lah sye menyanyi mcm pelik jerk..tuoenyer slh sape lah yg buat litik ni kn..pelik punyer org sye sokong korang..

Tanpa Nama berkata...

Salam .. sya nk tanye macam mane nak buat blok??

sarianum sariabyn berkata...

Saye sangat suka lagu ni

sarianum sariabyn berkata...

Lagu yg best

Tanpa Nama berkata...

lagu ni best

Abby Aris berkata...

KESILAPAN YANG BOLEH DIPERBETULKAN...
sedang mengajar anak2 sekolah lagu yang penuh semangat

Tanpa Nama berkata...

Sy sgat suka lgu ini

Tanpa Nama berkata...

memang best lah lagu ni kikikkki.

Catat Ulasan


Rahsia Kuruskan Badan. Keterangan lanjut,sila klik sini
 
◄Design by Lirikami