Home » » Lirik Menanti di Barzakh - Far East

Lirik Menanti di Barzakh - Far East

Lirik Menanti di Barzakh - Far East

Ku merintih, aku menangis,
Ku meratap, aku mengharap,
Ku meminta dihidupkan semula,
Agar dapat kembali ke dunia nyata

Perjalanan rohku,
Melengkapi sebuah kembara,
Singgah di rahim bonda,
Sebelum menjejak ke dunia,
Menanti di barzakh,
Sebelum berangkat ke mahsyar,
Diperhitung amalan,
Penentu syurga atau sebaliknya

Tanah yang basah berwarna merah,
Semerah mawar dan juga rindu,
Tujuh langkah pun baru berlalu,
Seusai talkin bernada syahdu,
Tenang dan damai di pusaraku,
Nisan batu menjadi tugu,
Namun tak siapa pun tahu resah penantianku

Terbangkitnya aku dari sebuah kematian,
Seakan ku dengari,
Tangis mereka yang ku tinggalkan,
Kehidupan disini bukan suatu khayalan,
Tetapi ia sebenar kejadian

Kembali oh kembali,
Kembalilah kedalam diri,
Sendirian sendiri,
Sendiri bertemankan sepi,
Hanya kain putih yang membaluti tubuhku,
Terbujur dan kaku,
Jasad didalam keranda kayu,

Ajal yang datang dibuka pintu,
Tiada siapa yang memberi tahu,
Tiada siapa pun dapat hindari,
Tiada siapa yang terkecuali,
Lemah jemari nafas terhenti,
Tidak tergambar sakitnya mati,
Cukup sekali tak sanggup untuk ku mengulangi

Jantung berdegup kencang,
Menantikan malaikat datang,
Menggigil ketakutan gelap pekat dipandangan,
Selama ini diceritakan,
Kini aku merasakan,
Di alam barzakh jasad dikebumikan

Lirik Menanti di Barzakh - Far East @ Lirikami

47 Komen:

~G-F0rCe~ huhuh.. berkata...

aku suke lagu nie,,ia mengisahkn tntg k'idupan dlam alm barzakh,,ia juga mmbuatkan kite insaf,,huhuhuh,,anyway,, I very3 like this s0ng,,fareast,,i like ur band,,

Tanpa Nama berkata...

lagu rasa best kerana ia meningatkan kita tentang kematian

Tanpa Nama berkata...

bila ku dengar lagu ni...
terasa banyak aku lakukan kesalahan...
aku berasa sedih...

Tanpa Nama berkata...

urmmm sye tabik r pncpta song nie mmg best huuuu

Tanpa Nama berkata...

moga2 kita semua dapat beramal dengan keseluruhan PrntahNya dan mencontohi kehidpan kekasihnya S.A.W..

deeya berkata...

adush..best nyew lagu nih..rase mcm nk nangs je..coz..aq da byk buat slh..pape hal..i like this song..terbaekk..

Tanpa Nama berkata...

aq rsew mmg bnyak dosa yg tlh aq lkukan....
ttpi aq brtobat pd mu ya allah

Tanpa Nama berkata...

EMG INSAF R DANGAR LAGU NIM

Tanpa Nama berkata...

Lagu ni best sgt..tersentuh..insaf

Tanpa Nama berkata...

i love this song..ade mkne yg tersurat dan tersirat,,hope siapa2 yg dgr,jauhi la dr prbuatan yg di bnci oleh yg maha esa..amin

Tanpa Nama berkata...

aq ske lagu nie,huhu:)

matjen berkata...

Lagu ini sngguh mndalm...mncerita asal nyer kte shingga lah dperhtungkan amalan smada syurga atau sbliknyer...

Tanpa Nama berkata...

lagu nie sangat buat kn kite insaf

Tanpa Nama berkata...

lagu nie sangat buat kn kite insaf

Tanpa Nama berkata...

first time aku mendengar lagu ini..aku menangis sekuat hati..

Tanpa Nama berkata...

sedih lagu ni..... buat aku menangis..terbaik lah lagu ni...dia punya pencipta memang pandai terbaiklah......











Tanpa Nama berkata...

I like this song..lgu ini mengingatkn sye tntang kmatian..

Tanpa Nama berkata...

Ada salah sikit lirik lagu nie

Tanpa Nama berkata...

cdeh nye lagu ni
klau kita hayatinya btul btul

Tanpa Nama berkata...

sdh nye lagu ni terasa bila dhayati btol btol

Tanpa Nama berkata...

Saya suke dengar lagu ni..sbb die mengingatkan sye tentang mati..sye tak pernah jemu ulang2 lagu ni..insha Allah..semoga segala amalan setiap umat diterima org Allah SWT..Alhamdulilla sya masih bernafas..

Tanpa Nama berkata...

subhanallah.terasa diri amat kerdil disisi Nya ..

nurul berkata...

mnyayat hati...

Tanpa Nama berkata...

saya berharap kumpulan ni keluarkan banyak lagi lagu nacam ni.. :-P

Tanpa Nama berkata...

first tyme cya dgr ,, wktu latihan tilawah al quran .. Dkt bilik warden, . Ustzh cya suruh dgr , lps dgr .. Cya rsa nk nngs .. Mmg btl lgu tu .,

Tanpa Nama berkata...

sedih bila dengar lagu nie . :'(

Tanpa Nama berkata...

Ya ALLAH, bla dgr lgu nie, saya rasa nak nangis dan apabla sya nangis sya trus brdoa smoga roh smua umat ISLAM di limpahi rahmat :'(

Mhd Amien berkata...

Sesuai dgn ayat ddlm surat As-sajadah
"Robbanaa absornaa wa sami'naa parji'naa na'mal Sholihan innaa muqinuun"
;)
<∏--(y) ː̗̀(*)ː̖́ ♏ªήtªz ː̗̀(*)ː̖́
_[ \_?
Lgunya Menyentuh hati, menyadarkn kita tuk bisa memanfaatkn umur dgn sbaik2nya dgn Amal sholeh...
آمــــــــــــــــــين يا رب العالمي

Tanpa Nama berkata...

sayu jer hati setiap kli dgr lgu nasyid nih..

Tanpa Nama berkata...

Lagu nie sangat sedih daripada kite hidup sehingga lah kite mati......

Tanpa Nama berkata...

Aq pn rase sedih bila dengar lagu ni.Aq pn rse bersalah

Lina Nadhirah berkata...

suka lagu nie ,, menangis sekuat hati .. klu prtama kli dengar ! -,-

Tanpa Nama berkata...

Wihhhh ane suka kali lgu ne
Mmbuat ane smpai nangis gx sma lagu sedih lainnya........ :D

yastie zulkefli berkata...

Still in love with this song forever

Tanpa Nama berkata...

Wau best nya lagu ni

Tanpa Nama berkata...

lagu ini membuatkan kita sentiasa ingat akan kematian yag sentiasa hampir dengan kita.

mohd sabri berkata...

Assalamualaikum semua sahabat-sahabat yang ku sayangi kita di dunia ini hanyanlah pinjaman sahaja tapi di sanalah kekal buat selama-lamanya.kalau kita ada amalan didunia ini senanglah kita di sana tapi kalau kita tiada amalan didunia ini gelaplah kita di sana,jadi marilah kita beramar semoga kita di sana senang dan di sayangi allah.
"Sahabat-sahabatku jangan kita sesekali kita memarahi ibu dan ayah kita kerana merekalah yang jaga kita sewaktu kita kecil dulu kita tahu allah tak suka dengan orang-orang yang selalu sakitkan
Hati ibu dan ayah ibu yang mengandungkan kita selama sembilan bulan ingatlah wahai sahabat-sahabatku,lagu ini dah beri tahu tentang alam berzah,

Tanpa Nama berkata...

love sngt

Tanpa Nama berkata...

bestnya lagu ni.....;-);-);-);-)

Tanpa Nama berkata...

betaubatlah sebelum terlambat

Tanpa Nama berkata...

Btul

ku aqmar berkata...

Aq pon sama

Siti cahaya ain berkata...

best sgt2 lgu nie... dh jtuh cinta dgn lagu nie...

Tanpa Nama berkata...

Lagu ni mmbuatkan aku terharu btul, sampai aku teringat dosa yang perna aku lakukan d atas muka bumi ini. . . Ya ALLAH AMPUN kan lha dosa ku . . . Lagu ni tentang pringatan kepada semua kaum muslimin dan muslimat. . . Smoga kita jauh dari murkaan ALLAH s.w.t amin0. . .

Tanpa Nama berkata...

sedih lagu ni

Tanpa Nama berkata...

this is the best song !!!!!! best giler !!!!!!

Tanpa Nama berkata...

Lagu yg mngingat kematian
mmbuat yg mndengar mrasa insaf serta sedih .. Lagu yg dpt mmbuat seorang itu tahu akan kmatian itu benar,, sya ska lgu ni..

Catat Ulasan


Rahsia Kuruskan Badan. Keterangan lanjut,sila klik sini
 
◄Design by Lirikami