Home » » » Lirik Cinta Terakhir - Aiman

Lirik Cinta Terakhir - Aiman

Lirik Cinta Terakhir - Aiman

Kau cinta pertamaku
Kau cinta terakhirku
Tiada apa yang bisa
Menafikan kasih kita

Kau ayu di mataku
Satu antara seribu
Tiada tara di dunia

Korus
Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir

Kau ayu di mataku
Satu antara seribu
Tiada tara di dunia

Ulang korus

Mungkin kita kan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ketentuan Tuhan

Ulang korus

Lagu/Lirik: Hafiz Hamidun
Artis: Aiman



Lirik Cinta Terakhir - Aiman @ Lirikami

80 Komen:

hambaNya berkata...

ade yg salahla kat lirik ni..
part yg bwh tu
segalanya ketentuan Tuhan

Admin berkata...

saya dah betulkan..tq

Tanpa Nama berkata...

lagu cinta terakhir mmg penuh mkna utk org yg frust..

arisha>_< berkata...

i like thiz song~
kayrel benjamin -_<

ikanDiLaut berkata...

..mmg suke lgu nie..
..mcm citer aku jew..
..huhu..tp aku pompuan arr..
..laki 2 tinggalkan aku..
..suke chorus..

gadisjambu berkata...

lagu ni ada makna yang sempurna
aiman, peace

Tanpa Nama berkata...

muzik yg best,lirik yg penuh makna...betul ler kata2 tue,lagu nie bukan utk org yg frust jer,org yg tgh hangat bercintapun kena lihat lirik tue...dlm setiap perhubungan kena sentiasa bersedia...pertemuan,percintaan,perpisahan semuanya ketentuan takdir...sama ada terputus ditengah jalan atau berakhir dgn hembusan nafas terakhir,ajal maut di tangan DIA...redha sentiasa...yanna_blade

nur sakura berkata...

salam..hm blh tahn lirik ny..mksd lgu ni dye ckp ttng ayt2 owg bcnta kn?hm..akhir ny terputus d tgh jalan..n tnpa ikatn..sdy btul couple yg cmni..knp x nk rbut cnta ALLAH?kn x ad yg kecewe pn..bhgia lg..kn?kn?huhu..

AZZAHRA95_SMKDLP berkata...

MUNGKINKN T'PTUS D TNGH JLN.......
MUNGKINKN T'LERAI TNPA IKTAN......
aQ skE sNgt lgU niEy,,
mCM citEr aQ ngN c-dyE,,
ikN dLaut,,kO kira samE r ngN aQ..
sEDiH r blE dNgr lgU niEy :(
nK nNgis r,,hUhuHu......

elinn . berkata...

laguu nie pehh .
tankapp lelehh weehh .
2 pon akak aku yg suh dengarr .
mula2 cm laguu pe tahh .
last2 aku sankut gakk .
wahahaha~

tengss <3

Tanpa Nama berkata...

erm..lagu ni mmg bermakna..walwpon liriknye simple tapi mmg seswai utk org yang putus cinta n tgh becinta..

love_anis berkata...

tahniah hafiz hamidun...
karya anda x prnah mengecewakan...
saya suke lirik dan melodi lagu ini...
sesuai dgn suara aiman...
besttt tahap gaban.. lgu nieh... ahahkkss..

5teen gurlz berkata...

lgu niey best gleer..ssuai utk h0t c0uple n bg yg s0l0.. kt0wunx mnat sngt kt abg aiman.. c0mey..hu2.. klu dgr lgu niey,,grenti CAIR BEB!! chayok2 abg aiman..fR0M:5teen gurlz

didie berkata...

i like diz song...

akoo berkata...

aku cuba faham lirik lagu ni. conclusion yg aku dapat:

1. lirik dia takde maksud

2. takde seni

3. dia suka kat perempuan tu, tp dia tak sure dia nk kat permpuan tu, so dia bg hint yg mgkn dia tak dapat bersama perempuan tu

4. last sekali dia cuba bg alasan taqdir...adui, sngnya dia larikan diri dr masalah....

5. lirik dia penuh dgn perkara negative, so mmg dia most probably xnak kawen dgn pompan tu....

6. and apa kena mengena tajuk lagu ni dgn lirik dia? is he trying to say that walaupun dia most probably xnak kt pompan tu, dia still nk stay single? what kind of non-islamic thinking is that?...

conclusion:

kalau nak baca qasidah tragedi cinta baik korg cari terjemah qasidah cinta qais bin mulawwah (majnun) terhadap laila...tu br seni n tragik....

Tanpa Nama berkata...

dlu ak x ske lagu ni...tp ble da putus cinta cm seswai je...
tp ak yg putuskn our relationship...i'm gurl..
sjk ak putus...ak benci kt laki...seyeh dowh...
kalo ad ksempatan wat la lagu yg laki x tau mhargai wanita n sb 2 wanita mintak putus...bia kaum laki tau bezekn mane yg dorang minat, ske n SAYANG!!!

Tanpa Nama berkata...

itik tu cute sgt.mcm shki. ihope aiman kan beroleh kejayaan ................

Tanpa Nama berkata...

best ar lagu ni...

Tanpa Nama berkata...

best sgt2 lagu ni..menyayat hati

Tanpa Nama berkata...

lagu ni mmang sesuai ngan aq sbab aq couple ngan owang jaoh.dia cinta pertamaku. dan kami x pnah jumpak pon skadar msej je dan klau kami ada jodoh mungkin bleh bertemu itupun klau ada jodoh

Tanpa Nama berkata...

i really like this song...

Tanpa Nama berkata...

lagu ini mengingatkan saya tentang seseorang yang tidak pernah lagi saya temui.....So touching when i heard this song..

zura berkata...

aq suke lagu...sbb slow jer melodi die..lirik die best gak,,,ermmm mengingatkan kita walaupun kita suka kat sowang tu...belum tentu kita dapat bersama dengannya ..kekadang kita cuma mampu menyayangi dari kejauhan tanpa dapat memilikinya..atas sebab-sebab tertentu...salah satunya kerana takdir telah menentukan segalanya dia bukan milik kita...huhuhu...

Razida Hanim berkata...

lirik yg sangat indah bila di hayati....

Tanpa Nama berkata...

klao feel lagu neii btol2 mmg sedey r .

Tanpa Nama berkata...

mmg sgt sedey la lagu ni kan...ssuai dgn aku yg frust,huhu,xpelah Dia lebih tau yg terbaik n kenapa,hu

Tanpa Nama berkata...

thanks kat lagu ni.....mmg sesuaii dgn org yg tgh frust....puassss dpt layan lagu ni...

Tanpa Nama berkata...

sdey3..

ZaffZahari berkata...

love this song..

.waniey ninnie. berkata...

hahah~suke nye lagu ni..
macam aku skrg..tgh redha~

Tanpa Nama berkata...

SUNGGUH MENYAYAT HATI DEN

Scorpion Dark Lord berkata...

Perhaps it may breaks in the middle of the path,
May get loose without bond,
Do not hesitate to fate...

We may choose a different direction,
To the end of our love story,
All in God's provision...

Tanpa Nama berkata...

lgu neh pnoh mkne .. ble dnga 'mungkin kita kn berbeza haluan ' erm .. mungkin cintany tu da ta ad lg buat selama-lamany .. .. cbe bygkn .. kekasih kt terlebih dahulu diambil oleh NYA ..

Tanpa Nama berkata...

ak suka lirik part nie...

Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir

tp yg penting hanya ketetapan hati y menentukan yer....hukhukhuk....

Tanpa Nama berkata...

nk lagu jgk...hehehe

Tanpa Nama berkata...

buat kan tok sy 1 lgu k..

IEwan berkata...

kawan saya minat sangat2 lagu neh..
law bley saya nak nyanyikan lagu neh untuk dye,tap saya xberani...
then sya plak,minat sangat2 kat kwan sya neh,law leh,sy nak sangat luahkan isi hati saya dekat dye,tap saya p0n xberani nak luahkan isi hati saya kat dia..
hmmm.. law lah dye terbace k0men neh,sya nak dye taw,yang saya dah jatuh ati kat dia smenjak kali pertame kte berjumpa.. sperti dia telah jatuh hati kat lahu ini,smenjak kali pertame dia mendengarnye..

last kate.. law I leh menyusun abjad,I nak letak U dekat I..

Tanpa Nama berkata...

tiada cinta yang kekal abadi melainkan cinta kepada ILAHI....Takbir....Allahuakbar.....so...paham2 je la ye....

Tanpa Nama berkata...

atis cakap.
Fuyoh lagu nie memng sngt bermakna.
si wanita pasti terharu dngan sang lelaki.

Tanpa Nama berkata...

like this songs..

Tanpa Nama berkata...

suka ngan ni lagu

Tanpa Nama berkata...

best giler ne lagu. fuhh,sdey jgak lw d ayat..

Tanpa Nama berkata...

syg,aku amat mencintai mu tapi keadaan tdk m'izn kn..

Tanpa Nama berkata...

bes gak...........biar lagu nie famous spe yng dngr lagu nie biar ad prasaan yerr.

Tanpa Nama berkata...

aiman pown handsome sura sesuai dgn lagu........he3

Tanpa Nama berkata...

aiman pown hansome suara sesuai dgn lagu nie........he4

shafiqh berkata...

lagu nie dngr bnyk kli bes gak he4................

Tanpa Nama berkata...

qola al-insan............

kepada yg x faham..meh sini saya tolong fahamkan.......
1) die brtemu dgn cnta prtmanya
2) then dye ckp pompuan nie la satu2nya sesuai dgn dye
3) smp part korus, tiba2 badai mlnda... hlgan mnimpa tnpa dduga... cnta y drasai trpksa brhnti spruh jln...
konklusinya.. we choose to be in love but all is determined by Allah..

Tanpa Nama berkata...

bez glew lgu ny..blew aq dgar msty air mte aq mgalir..huwaa..rsew cm nk ngis lar...pcntaan e2 smmgnye indh tp blew perpshan smmgnye sdh..huhu..blew agknye dpt 0wg yg bnr2 mmahami idup kte??huhu...

Tanpa Nama berkata...

best gila nie lagu...mcm nak nangis je dengar lagu nie...

Tanpa Nama berkata...

cba dgar mamat ni nyanyi..mmg terbaik la...maybe sbb agak maskulin kot suara dia berbanding penyanyi asal...http://www.youtube.com/watch?v=4PXajj7GBgg&feature=related

GadisIdaman Mu berkata...


lagu nii mmang bestt..
suke korus dia... walaupun aku perempuan tapi aku dapat rasakan lagu nii...
knpe aiman tak juara, knpe salma...
lagu salma bukan sedap pon..
peace yawwww aiman

Tanpa Nama berkata...

bagi saye lagu ni sedap ,tapi orangnye kacak juga ye

Tanpa Nama berkata...

tahniah kpd hafiz hamidun yg mencipta lgu neh...dan tahniah jga kpd aiman yg berjaya membawa lgu neh ngan baek skali

Vivin amelia berkata...

enak cak lagune :D

Tanpa Nama berkata...

klulh adhwa nyanyikn lgu ni hmmm msti mleleh ari mte ak hahahahah mcm taik je nk brh bagai puikkkkk

Tanpa Nama berkata...

*brhrp
ADHWA RINDUUUUUUUUUU

Lily bONIE berkata...

terbaek la lagu nie ...minat cgt :)

Tanpa Nama berkata...

Aduyai bro ko nie xpcye pd ktntuan thun ke..sdgkn org da kwin pun bleh brcrai..even hang sdri brcinta ykin ke akn brsme dye slamenye..tuela mksd lgu nie,cube smpaikn dlm brcinta mgkin hbgn tue xbkklan law pun kte ggm skuat mane pun..sb tue kte kne bnyk brdoa spye jdoh brkklan..

Tanpa Nama berkata...

Suke tone dye... cara dye bwa lgu ni pnuh feels... terbaik

Tanpa Nama berkata...

cinta remaja bole pi jahanam sebab melibatkan setan . biarlah cinta kita ni pada Allah s.w.t
baru molek

Tanpa Nama berkata...

saya suka dengan lagu ini :)

Tanpa Nama berkata...

Memang puwn.....tpi sya trima dgn rela....cian kwn aq kt plandox tu kena gntong sekolah..kantoi couple...hahaha........

Tanpa Nama berkata...

Aq arap khairul bin salleh dgr lgu nie,..smoga dya fhm sebab aq ajk dya putuz......hurm.sedih nyer......

Tanpa Nama berkata...

Adowh.....terase pulawq kite kt cinie..pilu nye my hearth.......lovd broken

Tanpa Nama berkata...

:)

fyka dhira berkata...

Tunang saya tujukan lagu nie tuk saya... syes sedh... moga2 cinta kami kekal hingga ke jannah... amin In sya Allah..

fyka dhira berkata...

Tunang saya tujukan lagu nie tuk saya... syes sedh... moga2 cinta kami kekal hingga ke jannah... amin In sya Allah..

fyka dhira berkata...

Tunang saya tujukan lagu nie tuk saya... syes sedh... moga2 cinta kami kekal hingga ke jannah... amin In sya Allah..

fyka dhira berkata...

Tunang saya tujukan lagu nie tuk saya... syes sedh... moga2 cinta kami kekal hingga ke jannah... amin In sya Allah..

fyka dhira berkata...

Tunang saya tujukan lagu nie tuk saya... syes sedh... moga2 cinta kami kekal hingga ke jannah... amin In sya Allah..

Tanpa Nama berkata...

Baru putus tunang...sedihnya...T_T

Tanpa Nama berkata...

Lgu ni best dan sweet sme mcm sy dgn sidia....

Tanpa Nama berkata...

Best cgt lagu nie.. tersntuh jiwa kta.

Rahmah Shah berkata...

tak jemu dengar lagu ni , hihi

Tanpa Nama berkata...

Boleh dikatakan agak sesuai utk org yg dh putus cinta, mcm saya contohnya. Seidh dan lagu ni sgt cantik liriknya, mendalam

Tanpa Nama berkata...

Xsngka yg I dgn die xde jodoh... sdey, tpi nk wt mcm mna!!! Hope tuhan bleh hambarkan prasaan kt ati nie tuk die.. . Khairil,I miss ur smile...

Tanpa Nama berkata...

lagu ni memang best!!! n this song become my favourite song ever.. thanks for the liric..

Tanpa Nama berkata...

segalanya ketentuan tuhan...
jadi, jangan risaulah tentang mslah jodoh
krna Allah lebih tau ap yg terbaik buat kita

Tanpa Nama berkata...

Aku dah bercinta dengan dia selama 7 tahun. Tapi kenapa dia curang kepada aku..aku tanya pada korang,apa korang rasa apabila korang semua ada di situasi aku sekarang

Catat Ulasan


Rahsia Kuruskan Badan. Keterangan lanjut,sila klik sini
 
◄Design by Lirikami