Home » » Lirik Khatimah Cinta - 6ixth Sense

Lirik Khatimah Cinta - 6ixth Sense

Lirik Lagu Khatimah Cinta - 6ixth Sense

Bintang Malam nyanyikan lagu
Rindu hatiku yang terpendam
Bintang malam lukis wajahku
Katakan aku pergi

Genggamlah cinta yang ku berikan
Simpanlah selalu dalam hati
Ku akan selalu dalam mimpimu
Menemani tidurmu

Sudahlah sudah
Ku harus pergi
Jangan kau tangisi aku lagi
Biarku bawa seluruh cintamu
Ku dakap dalam tidur panjangku

Peluk tubuhku
Kucup bibirku
Relakan saja aku pergi...




Lirik Khatimah Cinta - 6ixth Sense @ Lirikami

133 Komen:

faeza88 berkata...

Bebetul beri seribu makna lagu nie...

adilla berkata...

sedih giler lagu nih.... aq dengar pon nak menanges.. wuwuwuwuwu...

Tanpa Nama berkata...

xley nk kte pe la lgu ni
memng cdih dn mmbri sribu mkne dlm cinta

furkymarks berkata...

sediiiihhhh.....sedap sgt2! lagu die....haihhh

khatimah cinta berkata...

lagu yg sangat sentimental...
nak nanges lak dengar lagu ni..
music dia best giler!!

Lagu Top berkata...

Kalau nak download mp3 lagu nie.. boleh gi kat http://lagulagutop.blogspot.com/2009/07/khatimah-cinta-6ixth-sense.html

pESAwah berkata...

i dono y, but y lagu2 indonesians lagi sedap compared to malay songs?
saye gemar ini lagu..abstract :) way to go sixth sense!!

Tanpa Nama berkata...

mengisahkn kekasih yg harus pergi buat selamany...

mmg sedih sgt.... pada lelaki2 kt luar sana yg pernah ditinggalkn, lagu ni bole referesh balik sume kenangan tu....

tangkap leleh....

Tanpa Nama berkata...

saya suke lagu ni .. Melodi dia cool lah .

ieyda berkata...

saya dngr lagu nie..saya nangis
lagu nie blh mmbri makna kt my bf...

Tanpa Nama berkata...

I luv 6th sence

Tanpa Nama berkata...

lagu nie memang best gile? t'haruh aq dengar?
pastu penyanyi nya lagi pulama kacak?penuh gaya
kalau nak nanyi???

Tanpa Nama berkata...

ssuai utk aku..
aku akn prgi utk slmnya..
slmt tggl sygku..

aku berkata...

perghhhh....mmg tangkap syahdu lagu ni...aku mmg minat kump ni dr dulu...wlpun tak sama...tp hampir sama ngan kisah aku...terpaksa melepaskan dia pergi....uhuk3 cedihnya....

Tanpa Nama berkata...

besssstttt...lgu ne uat aQuh sdey...aQuh ska sgt ma lgu ne...make me sad...Huhuuuu...

faqihah berkata...

"faqihah"

lagu nie best gilerrr aku suka sangat sbab teringat kan aku kat seseorang .... aku suka dierrr ... tapi aku rasa dierrr x suka aku sbab sekarang pon dierrr dah pindah .... aku rasa macam aku nie bertepok sebelah tangan je ... kalau dierrr suka aku dah tentu dierr x pindah lagi kan

Tanpa Nama berkata...

aq minat giler lagu nih..

gadis_Fiera_Faz berkata...

lagu 6ixth sense memang best2 la.. teruja aku dibuatnye,beb.. em, arap2 lepas nie 6ixth sense dapat bwat lagu yg lagi bes2..!

aina berkata...

saya memang suka sangat lagu ni. bila ada lagu ni kita seberadik memang menyanyi punya. lagu ni memang best entah nak kata macam mana dan penanyinya pun memang kacak lah. go.... go... 6ixth Sense.

black_devils9 berkata...

saya tidak minat 6ixth sense............saya minat c ronaldo...6ixth sense bodoh..........go cr9.....goooooooooooooooooooooooooo...

black_devils9 berkata...

6IXTH SENSE GILAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA............i love cr9.................go CR9.......YOU ARE THE BEST..................6IXTH SENSE THE BAD.............

Tanpa Nama berkata...

sedih sgt2..tp best sgt2..huhu

onnie_pinky berkata...

lgu nih best......,,yg len2 not bad laa...papapon worldddd sokmo kayy...

mira berkata...

bes r lagu ni...mint sgt gn bnad 6th sense...
keep it up.....trus hasilkan lgu2 yg bes

dila berkata...

mmg besh.

hope lgu nieyh rmai yg suke.

6ixth sense u are the besh.

panah cinta berkata...

seram dah sedih lagu nie....

Tanpa Nama berkata...

waaa...aku memang minat giler 6 senth..

Tanpa Nama berkata...

WOiiitttt,sape yg brani sgt tuh nk kte 6ixth gile..dh lame idup kew..makbapak korang dh kasih syg yg cukup kew untk korang..klu setakat cr9 tuh pe la sgt..pegi matila sama cr9

Tanpa Nama berkata...

6ixthsense memang sedap lerrrrr........aku suka sangat lerrrr 6ixthsense.......lov u

Tanpa Nama berkata...

adi why u so ensemmmmmmmmmm

Tanpa Nama berkata...

lagu seksi yg menyentuh jiwaku..

NARUTO.. berkata...

best gilerrr lgu nie bebb..layan gak but maintain rock..6ixth sense,korunk mmg ade git ler(powerr)tuh..

Tanpa Nama berkata...

besh giler lagu ni... x puas dgr

kiesya berkata...

kan syok klau bleh dgr lagu nie every moment in my life... i luv 6th sense!!! adi hensem!!!

kebal berkata...

rupa cedoi je..

imam iqhbal berkata...

sedap ar..sdh gler..syu..///

Tanpa Nama berkata...

ClaRk_KeNt95

mmg best la lagu nie...satu lagi lagu 6ixth sense yang cool tajuk "Tanpa"....fuyohh!!!same2 best..tpi lagu nie lebih byk memberi makna dlm hidup sesorg...so go0d luck 6ixth sense...i like u...fuh!!

Tanpa Nama berkata...

bez....

Tanpa Nama berkata...

lagu dia pergH!!!!

q-S berkata...

ma fav song ever!
remind me of ma late bf..
moga Allah mencucuri rahmatnya..
=')

ct_zulailaa berkata...

saya suke gilerrrrr lagu nie.....muahhhhhhhhh

s:o berkata...

s:o
lgu nie mmg best gler....sdh siot...i luv 6sense

Tanpa Nama berkata...

die nye mlodi mmg best sgt....bleh wat smpai 0rg nangis...ebat tul...

Tanpa Nama berkata...

kompiyus me... sixth sense ni malaysian band ke indonesian band?? ~ aling

Tanpa Nama berkata...

irfan kau laa satu2nye d hti ku........

fatin berkata...

to alias 4MPV1....huhuuuuuu
from bdk kls 2tee....

farah berkata.... berkata...

akuh suke gilerw arh lagu nie...
bilerw akuh dngar lagu nie...
leh wat akuh sedih...

Tanpa Nama berkata...

bpak bez gler lgu niyh. .
uat ak nk nangez. .
ta tau cbb ap.
huu~

nana berkata...

bez sgt2 lagu nie...
rase cm frust smacam jek..
walaupun aku x frust.
pape pun,lgu ni mmg gempaq.
and da jdi lgu fvrite aku sjak 3,4 bln lpas..
sedey.............

Linda berkata...

band m'sia laa...penyanyi dia si adi tu je dr indon

emylia berkata...

memg cedih cgt dgr lagu nie

luvbiecmax berkata...

bintang malam...wrong lyric...lol

supposed..oh kidung malam.. ;)

Tanpa Nama berkata...

chedey nyee lagu ni..tingat pUlak ssowg yg dsAyaNgi akHirnyEe tRpisAh..sy tersEntuH dgn lAgU nIh..hArAp DiA dsNa bAhAgIa..

iNsAn SeTiA.. berkata...

jika kita kecewa bercinta
jangan dsalahkan takdir
kerna tuhan tahu apa
yang lebih baik
untuk kita..

fna berkata...

beeeeeeeeessssssssssssssstttttttttttttttttttttttt..........................giler r lg nie...tingt aq kt pkwe aq yg lme..huhuhu

Tanpa Nama berkata...

syokk gilerr lagu nniiee...sampai nk pengsan....aq dngr lagu niee

Tanpa Nama berkata...

bintang.6IXTH SENSE SUARA AWAK MEMANG POWER,SAYA PEMINAT SETIA AWAK.

Tanpa Nama berkata...

HAI BOLEH BEKENALAN DENGAN AWAK SEMUA.

Tanpa Nama berkata...

lagu ni mmg best gle...aku ske sgt dgn lgu ni,trigt aku kt bf aku kt smban tu......

Tanpa Nama berkata...

aq mnt gler r lgu ny...even lgu nyer jiwang cket,ta mmg beeeeessssstttttttttt!!!!!!!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

aku dgr lagu ni smpai menusuk ke kalbu ku ar!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

cdey ar nk mlepaskn sseorang itu prgi............pluk tbuhku kucup bibirku relakan ku prgi....wuwuwuwuwuw

Tanpa Nama berkata...

lagu ini ku tujukan kpd uni......ku doakn semoga kau bahagia

Tanpa Nama berkata...

sedih and best..

idan berkata...

best giler... suara nangis tuh

Tanpa Nama berkata...

Syazana berkata
Lagu ni pnjg sgt muziknya tpi mmg best

Tanpa Nama berkata...

lagu ni best sgt buat sye terinagt kat izt njmi.by the way good luck for u band.

Tanpa Nama berkata...

aq ske dgr lagu nie....lgu nie sdih giler ...wat aq tringat kt ex-boyfriend je........huhuhuhuhuhu....

fiza berkata...

hai nma saya fiza.....
saya sangat sukakn lagu ni...pada saya lagu n memang jiwang giler tpi best sesuai untk pasangan kekasih yg hangat bercinta.......
4 6ixth Sense terus cipta lagu.

Tanpa Nama berkata...

Lagu ni sebenarnya ditujukan khas wat segelintir pompuan. Sebab pompuan klau bertindak hanya semata-mata keEGOan diri sendiri berbanding laki yg bertindak menggunakan fikiran dan akal. Kerana ego pompuan, laki yg jd mangsa. Padahal cuma perkara kecik je. Renung-renungkanlah...

serimala berkata...

susunan muzik yg hebat. Apa makna Khatimah tu?

suraya berkata...

saya memang minat akan 6ixth Sense.lagu korang memang sedap2.Go...

Tanpa Nama berkata...

saya memang minat la kat kumpulan 6ixth sense.
lagu korang memang letup.

sarabell90 berkata...

hidup 6ixthsense

Tanpa Nama berkata...

urm. biasa jep

Tanpa Nama berkata...

k jer. not too bad song.

Tanpa Nama berkata...

bez laa lagu ney..
i like..huhu

Tanpa Nama berkata...

salam,lgu nie best gilerrr...cye ske giler ngan kump.6ixth sense nie..especially adi..lgu nie memang best...i luv this song very much..

Tanpa Nama berkata...

6ixth sense u arr the best band !
love ur band !
:))

Tanpa Nama berkata...

yus.

lirik lagu yang mendalam melodi yang best... suka lagu ni.. tapi sedih memang sedih...

Tanpa Nama berkata...

lagu niyh mmg touching gler..cm nk nanges jewp time dgr lgu niyh..

Ninjamaster berkata...

Ninjamaster

perghhh lagu nih kalau den dongar gerenti den boleh nangis tahap gaban....nk2 plak bile tengok video klip dia..menangis seyy

cantek berkata...

laki i minat lagu ni,jd biler dengar lagu ni..i mesti ingat kt die..

Tanpa Nama berkata...

Nama saya Zafira Afifa...

Bila saya dengar lagu ni saya rasa nak nangis...
Fuh memang sedihlah lagu ni....
Saya akan ingat sampai bila2...
Sekian terima kasih....

Tanpa Nama berkata...

jiwang karat le korang niee, kalau nak piee jiwang pi lah kat sungai wang sane . hahaha pesanan dari pemberontak malaysia (P.M)

Tanpa Nama berkata...

ku pikirkan romeo n juliet jer jiwank... rupa2nye bnyak lagi monyet2 yang jiwank kat mlysie nie... kuakaka...jiwnk betul pasangn suami istri kt atas tu bleh kalah kan jack dan rose dlm cerite titanic.. if u jump i will jump also... kakakakaka

Tanpa Nama berkata...

i love my girlfriend when she jump i jump when she eat i also eat when she die i claps my hand From Dino91

Tanpa Nama berkata...

oh i love verry much sixthsense

Pisyek berkata...

Lagu ni best...

top jd x best bile nyanyi sendiri...

hahaha...

Tanpa Nama berkata...

klau dgr sorang2 mcm nk nagis la plak...

jangshu_ya88 berkata...

lagu ni sempena kekasih aku meninggal dunia...masa dia nazak aku gengam erat tgn dia smpi dia menghembus nafas yang terakhir...lagu ni menemani kami saat2 itu.

Tanpa Nama berkata...

lagu ni best gila kalau awek dngar mesti hati lembut

Tanpa Nama berkata...

sdey gyler lgu nie..cke2..

Tanpa Nama berkata...

lgu ni lbeh kurang cm khidupan aku ja

fadilah berkata...

aq ska gak lgu nie best gleer...............

mira_lurvegre3n berkata...

lagu kump k0rang mMang d'bezzzz..... exspecially TANPA

cinta berkata...

mmg bez lagu nie...

farhin berkata...

fuh!!!
feeling..
meaningful..
best lgu nih..
1 luv 6ithsense...yeaw!!

Tanpa Nama berkata...

hm..bf aku tibe2 bg lagu ni pg2 kt aku npe.....

Tanpa Nama berkata...

sye suke lagu nie..

Tanpa Nama berkata...

x tnya pn

charles berkata...

Erm lagu ini mcm aku nk pecah kepala nk dengar

fuck song khatimah love berkata...

lagu pun lago2 semua jiwang2 apalah >.< xda lagu rock kah
lol

Tanpa Nama berkata...

haiiiiiiiiiiiiii..............

charles berkata...

ERM sapa lah buat lagu YG konklusi nie itu baru aku suka ^_^

EZYRA berkata...

AKU SAYANG TUNANG AKU!!

Tanpa Nama berkata...

HOI SPE YG CKP 6IXTH SENSE GILE. . .DA LME HIDUP KE HA. . .KANG XCUKUP TISU PLAK MAK AYH KAU KAT UMA KANG. . .WA SHOT LU PUNYA KEPALA MAU KA. . .

Tanpa Nama berkata...

sedih

Tanpa Nama berkata...

aku sayang bf aku.walau kadang2 buat aku marah,kecil hati tp akan pujuk aku dengan cara yang kadang2 aku tak terfikir.. ayang sayang abang.. muaahh :)

to: saiful ahmad

Tanpa Nama berkata...

lagu ini memang cukup sentimetal. buat bf ku yang telah meninggalkan ku relakan pemergianmu ini.

Tanpa Nama berkata...

best ap lgu diorang?????????????????????????

Tanpa Nama berkata...

nanges dgr lgu nie,mmg sdih gler. tringat my ex.

Tanpa Nama berkata...

banyak lirik lagu tulis salah...

atieqamatsaid24399 berkata...

kalau lagu camni mana org nak lyn..... buat la lagu lady gaga yg t'baru ni

zwk8366 berkata...

asyik2 lagu baru je, kembalikan la lagu nostagia gitu.......lagu2 80an......baru la tangkap sayuuuuu.....

puteri chinta berkata...

SssssssoOOoooooooo......gGgggooooDDDDD.....


PuTeRi ChInTa ...ngomong

rovkey berkata...

selamat tinggl kekasih hatiku

Tanpa Nama berkata...

best giler lh lagu nie bleh wat sye menangis kerana kekasih hilang dlm diri saya

Tanpa Nama berkata...

sayangku nyayilah lagu ini bila kau dalam rasa kehilanganaku

Tanpa Nama berkata...

lagu ni mgishkn 1 laki yg nk mampueh.... sbb keegoaan die punye...kekasih.... mse die nk nazak... baru ah,,, aq tau ar... aq tgk dlm youtube... aq ni budak2 agi pon dh tau mksud lgu nie... pepon lagu ni syookkkkkk sgt... klu dengaq 20000 kli pon x jemu koot...

lya_0202 berkata...

dlu sy suke sngt lgu ni...
tp skadar suke sbb rentak die...
bru2 ni kekasih sy pergi slama2nya dr hidup sy.pada mlm kjadian dia bejnji nk cll sy...tp sy dpt pnggln kmatian die.
bile sy refresh lgu ni...bru sy sdar,lagu yg sy suke ni sesuai utk sy.smpai skrg ht ni msh mlik die.

ryan berkata...

x hapa hapa tah...chat kt atas tu,...

Tanpa Nama berkata...

6th sense the best...

Tanpa Nama berkata...

lagu ni memang syahdu...dan sy tujukan lagu ni utk teman lelaki sy..sy syg sgt kt teman lelaki sy..tp sy terpaksa tinggalkn dia demi kebaikan dia sebenarnya wpun dia tak tau sebab sy tinggalkn dia...

suhaila sahar berkata...

ak ta ske lgu die..tp ak ske pyanyi die....comey siotttt....

SARAH RIANA berkata...

I LOVE U ADI GUE CINTA BANGET SAMA LO

ALIF berkata...

WUINA KAU NI LEBIH2 PLAK

Tanpa Nama berkata...

adi ilove u....

QaYyum_qOys berkata...

sadis sngt lagu nie..hehehehe

Tanpa Nama berkata...

Lagu ini btul2 menceritakan kisah hidup aku .. ditinggal sama smua yg aq syng .. klo dngr lagu ni pasti nangis ... :(

bdak bdoh berkata...

kucup tu ap eah >??

Tanpa Nama berkata...

Dengar Lagu ni time masak mmg feeling gile-,-

sofea.affan berkata...

Saye suke lagu ni mase 5 thn lagi lagu ni mmg sedp didgr

Catat Ulasan


Rahsia Kuruskan Badan. Keterangan lanjut,sila klik sini
 
◄Design by Lirikami