Home » » » Biodata Yuna (Yunalis Zarai)

Biodata Yuna (Yunalis Zarai)

Yunalis Zarai - Dan SebenarnyaYunalis Zarai,atau lebih dikenali sebagai Yuna oleh para peminatnya, merupakan seorang penyanyi Malaysia yang memperjuangkan muzik rock indie. Beliau amat dikenali sebagai satu-satunya penyanyi rock indie wanita yang bertudung. Beliau masih lagi menuntut di Universiti Teknologi MARA Kampus Shah Alam dalam jurusan Undang-Undang. Bermula daripada memuat turun lagu ciptaannya sendiri di dalam laman mencari kenalan popular atau social network di Myspace Music, anak tunggal berbakat besar ini mencipta keajaiban yang cukup tersendiri. Mula meningkat naik menerusi lagu Dan Sebenarnya, beliau setakat ini sudah menghasilkan sendiri sebuah album demo dan sebuah album EP dengan menggunakan nama sendiri, Yuna EP, yang boleh dibeli melalui pesanan e-mel.

BIODATA YUNA

Nama sebenar: Yunalis Zarai
Komersial: Yuna
Usia: 23 tahun
Tarikh lahir: 14 November 1986
Tempat lahir: Alor Setar, Kedah
Hobi: Menonton filem
Idola: Fiona Apple (penyanyi luar negara yang pernah dikenali sekitar 1990).
Pendidikan: UiTM Shah Alam dalam ijazah Undang Undang
Emel: yunaroomrecords@gmail.com
Social Networking: Facebook | MySpace

Diskografi

Demo


Tarikh dilancarkan: 7 Mac 2008

1. Deeper Conversation
2. Cinta Sempurna
3. Greek Goddess
4. Fix It
5. Backpacking Around Europe
6. Dan Sebenarnya (Live @ Chenta Kasorga)

Yuna EP

Tarikh dilancarkan: 12 Oktober 2008

1. Backpacking Around Europe
2. After Midnight
3. Dan Sebenarnya
4. Blue Sands
5. Deeper Conversation


Biodata Yuna (Yunalis Zarai) @ Lirikami

23 Komen:

Tanpa Nama berkata...

kagum sangat lah dengan Yuna ni
Rock pakai tudung. Lain dari yang lain
lain sangat lahhhhh

Tanpa Nama berkata...

Yuna.. kirim salam salam kat ayah tu ya. Tak sangka plak naka Dato Zarai ni dah besar panjang rupanya

Tanpa Nama berkata...

yuna punya lagu semuanya best
yuna nampak cantik bile yuna senyum

Tanpa Nama berkata...

Yuna kuat hisap rokok.
time anugerah bintang popular 2010,
kwn aq jadi cleaner kt hotel genting, bilik penuh puntung rokok..

Tanpa Nama berkata...

betul ke yuna hisap rokok????
lagu yuna best giler....
:)

Tanpa Nama berkata...

suka sngt lgu terukir di bintang.
banyak kali dngq pon xbosan...
trbaik la !!!

Qis Balqis Mazlan berkata...

Continue to live even if condemned or despised ...
I love Yunalis Zarai .. I hope, one day I can meet you ... Amin ~

Mujahidah Al-Izzah berkata...

betul ke yuna anak orang kaya korang ?

Tanpa Nama berkata...

Korang kalau tak tahu apa apa ttg Yuna jgn nak buruk burukkan dia lah

Tanpa Nama berkata...

betul..!! klaw tak taw tntang yuna, jngan nak mnyeb0k n buat fintah semata-mata nak jtuhkan maruah orang lain...!!

Tanpa Nama berkata...

betul yuna tu anak orang kaya ...
yuna tu sebenarnya sedara saya ...
jangan memandai nak buat spekulasi tentang dia ...
-yuna cousin-

Tanpa Nama berkata...

Kalau tak suka Yuna, jgn buat fitnah. So annoying sehh.

Tanpa Nama berkata...

Kak Yuna memang Idola adik,
Adik pun sedang blajar menjadi seorang penyangi seperti kak Yuna..<3

Unikong Letgo berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Dedek Eka berkata...

Aku Orang Indonesia, suka Lagu Yuna..

Tanpa Nama berkata...

kak yuna comel and suara kak yuna mmg sedap

Tanpa Nama berkata...

saya cinta yuna....
my sweeettttt....

inda nasuha berkata...

saya peminat kak yuna dan saya suka lagu terukir di bintang

Ika Zulaika berkata...

Eh'tanpa nama' kau tu takyah la nak tipu jadi sedara yuna!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

hoyeh-ii.......lagu yuna bestttttt....
#bkan.peminat.yuna.tapi.sukew.laaguu.dierr
jgn larh kutokk dierrr
#aq.penchintaA.pinK
jusTin.bieBer

Tanpa Nama berkata...

yuna!!!! i love you!!!!! bestnyer jadi cam kak yuna... bleh pergi luar negara!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

haii kak yuna cantik la.. add me fb AHMAD DALIMI ASMAWI

Tanpa Nama berkata...

Dulu yuna sk mana eh???

Catat Ulasan


Rahsia Kuruskan Badan. Keterangan lanjut,sila klik sini
 
◄Design by Lirikami