Home » » Lirik Kupercaya Ada Cinta - Siti Nurhaliza

Lirik Kupercaya Ada Cinta - Siti Nurhaliza

Lirik Kupercaya Ada Cinta - Siti Nurhaliza

Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati
Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segala

*
Ku rela biar betapa pun perit tertusuk duri
Jalan berliku tiada bertepi
Ku percaya tidak sia-sia aku diuji
Demi cinta tersembunyi hikmahNya pasti

Korus
Pandang-pandang alam ini
Sambil pandang difikiri
Mana bumbung langit tinggi
Mana lantai bumi
Tiap satu yang terjadi
Tidak mungkin tersendiri
Cuba cari jawapannya andai meragui

Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati
Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segala

(Ulang *)
(Ulang Korus)
(Ulang *)

Ada hikmah yang pasti..
Sejak mula ku percaya ada cinta
Cinta itu memungkinkan segalanya
Cinta suci yang abadi

Lirik Kupercaya Ada Cinta - Siti Nurhaliza @ Lirikami

45 Komen:

Tanpa Nama berkata...

aku suka lagu nie...
best giler!!!
lagu baru datuk ct....

FrOm=YaNa!!

ejan berkata...

besttttt sgt lagu ni..unik seh..mmuah dato ct..chaiyok!chaiyok!

-E_Jan-

Tanpa Nama berkata...

stiap verse melodi yg berbeza.. menguji keupayaan vokal dan penghayatan datuk siti. superbbb! -faizi

Tanpa Nama berkata...

Aku pon suke lagu ni. bukan stakat lagunya yg unik malah lirik nye pon bagus... didlmnya penuh makna, kesedaran, semangat dan nasihat.

Tanpa Nama berkata...

LAGU NAK GI PERANG KAT INDONESIA JE.... TAK BEST LANGSUNG.... MCM NI KAU ORG CKP BEST... PATUT LAH MALAYSIA TAK MAJU DLM DUNIA MUZIK...

Tanpa Nama berkata...

btol 2...
lgu tok bdk plkn je sesuai tau!!!
mcm org nk kawad lorh...
jd lagu tema sempena hr pahlawan pown ok gak...!!
huhu....

Tanpa Nama berkata...

lagu ni ok.. rentak die baru.. unik..
tapi aku tgk industri lagu kat malaysia ni malas sgt nak berpikey..
sebagai penulis lirik, buat la lirik lagu banyak siket.. ni ulang2 je..
bosan..

Aziqah berkata...

Blah lar klau korang x suka...
Mmg korang ada hak untk x suka...
But pleaseee lar... Lagu nih sedap k???
What Dato Ct has done 4 Malaysia is more than what u guys can do 4 Malaysia...
Except it... Ct artis no.1 Malaysia...
N byk harumkan nama Malaysia... N asia gak...
Stop talking like u guys r better...
Ct, I tetap sokong u!!1 Biar org nak ckap apa... Ur songs r good as well as ur album!!! Go Ct!!!

cikin berkata...

Kali pertama dengar dah suka ngan lagu ni..Kat part korus tu rasa berdebar2 jantung..power la!!!! pastu terus nak cari lirik lagu dan mmg la pewittt.
suka CT..

Tanpa Nama berkata...

Boleh la!

Tanpa Nama berkata...

best gler lagu dato ct
unik..
rentak berbeza..
congrats dato!!!

fyda_ibrahim berkata...

besh3 lagu ni..

Tanpa Nama berkata...

lagu paling best 2009/2010...unik, menarik, tersendiri, dan mengagumkan..vokal Dato' Siti Nurhaliza memukau..tahniah Dato' Siti, komposer dan penulis lirik lagu KU PERCAYA ADA CINTA ini..
Syabas!!!! Tahun depan masuk AJL ..comfirm MENANG!!!

sarrah berkata...

sarrah
i suka lagu ni,muzik dia memang ada kelainan sket.memang bestlah,kalu boleh ari2 nak dengar.

Tanpa Nama berkata...

tak penah suka lagu die..tapi lagu ni betul2 mempunyai makna yang tersendiri.....
tahun dpan jadi juara lagu pun aku sokong...
mungkin tak keterlaluan bila aku hayati lagu ni persis lagu ketuhanan...taniah dato siti!!!

Tanpa Nama berkata...

foyooo...bestnye lagu ni...mmang Dato siti popular no1 dlm semua artis....CAYALAH SITI...
I LUV YOU SO MUCH..



Muahhhh

Rina_

Tanpa Nama berkata...

aRe_tIn
lagu ni mmg best glerrrrrr....
aku ni mmg mnt lgu dto ct...
best sumerrrr...
huhu...
ct ttp no.1

FamilyIslam berkata...

Salam...
hmm..bg yg xsuka lagu tu...cuba hayati ia dari segi agama...andaikan cinta itu bermaksud cinta kpd Illahi...pasti byk mksud utk kita mengisafi diri...

Tanpa Nama berkata...

emmm....besh btl ler lagu nieh...cepat dan agak susah untk seseorang menyanyi.....i like it...sesiapa yang nak bt lagu cepat srhlah ct nyanyi..mesti menang...hihihi..

nobody.. berkata...

nobody

suke lagu nie...die punye nada ,unik,,,,sekejap tinggi,skjap rendahh,,da lar suare sedap..
memang besh ar!!!

Tanpa Nama berkata...

best...
theatrical concept..
macam style lagu Bohemian Rhapsody - Queen..
lagu konsep ni dah banyak kat luar negara.. kat sini je baru nak dikembangkan..lagi pun stakat ni d.siti je boleh bawak lagu konsep gini.. suara dia strong..[1st time dia guna konsep ni dlm lagu Balqis].. artis m'sia yg lain belum lagi sampai ke tahap ni..

*lain kali belajar & berfikir dulu sebelum berkata².. ni bukan lagu untuk berperang / kawad.. kesiannya la hai buat yg x tau konsep lagu ni..

Tanpa Nama berkata...

sedap sngt...

huhuhuhuhuhuhuhuhuhu

Asyira Syurfa berkata...

OMG!
ct,u mengagumkan!!!
lagu nie ade banyak rentak koz nak menunjukkan
perasaan ct yg berbagai-bagai dlm lagu nie!
Keep It Up ct

U ROCK!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

best giler..the most best part..KU RELA...n last skali..SEJAK MULA..

Tanpa Nama berkata...

ADD LA SAYA KAT MYSPACE DAN FACEBOOK
AZIMON_MICKEY@YAHOO.COM

Tanpa Nama berkata...

ada part yang best...
ada gak x best..
hehe..
ntah.

Tanpa Nama berkata...

sye ske lgu ni best.........

Tanpa Nama berkata...

korg nak cakap ct macam2 pun ta guna gak..korg buat apa jer..paling tak dia ada apa yg korg takda..buang2lah busuk hati tu..

Tanpa Nama berkata...

huhu..
weird song...:)
nice

Tanpa Nama berkata...

sedap lah lagu nie....sdp sgt lagu kak siti..!!

nyza berkata...

lagu ny menginsafkan.
suke nyanyi lagu ny.
lirik sangat bermakna.
mengingatkan kita kepada Allah
=)

farah nisa berkata...

aku tak suka siti,sebab die rampas suami orang.

Tanpa Nama berkata...

itu lah org melayu kita, suruh komen ttg lagu tapi komen ttg penyanyi pulak ..... tak tahu baca ker???? lagipun jodoh pertemuan semuanya kan ketentuan illahi!!!
lagu yg penuh bermakna dan sedap didengari.
syabas ct.

Tanpa Nama berkata...

kagum la... walaupon x suka fesyen dia. tapi sore dia hebat.. sedap dengar..

yana berkata...

fuhhhhh
memg siot best
adus meremang bulu roma

siti memg best ah
smoga berkekalan k.
muah u kak siti

dari...yana

Tanpa Nama berkata...

sape x minat ct memg rugi giler..
dy penyanyi yg b'suara lunak merdu...
xder saper pun yg boleh tandingi suara ct..
luv u ct...

qysss aje :) berkata...

best.

Tanpa Nama berkata...

ccccccccttttttt!!!!!!!
mang beezz gle..
lagu yg mang unik...

alia kirana berkata...

all the best ct..u r the best in my heart and all ur fans...

Tanpa Nama berkata...

best gilerr lagu ni...lirik die penuh ngan makne..suara ct pon sedap...best sangat!!

farisha danisha berkata...

lagu nie mmang best giler arrrr sye mmang mnat btul ar lgu nieeee


all the best kak siti

fizz klate berkata...

1.Lagu ni sgt unik
2.mempunyai melodi yang blm prnh ada dlm mana2 lagu
3.Tahniah Dato' Siti Nurhaliza krn mempunyai lagu sprti ini.
4.Kami tetap menyokong Dato' Siti
5.Good Luck

at berkata...

salam..mmg bes sgt..kpd y suka gak thniah tau hehe n yg xsuka tu xyh la dgar ok huhu
gud ct chayok2

Arinkinchichi Zidorinkachikika berkata...

Bess ape lgu ni . mcam skai je spe yg benci lgu ni . hehe . lrik + suare dato Ct mantap gler . .syg lha dato Ct . :D *aja aja fhwaiting ! :D

Belyna Hakikat berkata...

Lirik berdasarkan ketuhanan.. Sebuah message yg sangat dalam..

Catat Ulasan


Rahsia Kuruskan Badan. Keterangan lanjut,sila klik sini
 
◄Design by Lirikami