Home » » Lirik Derita Merindu - Ahli Fiqir

Lirik Derita Merindu - Ahli Fiqir

Lirik Lagu Derita Merindu -  Ahli Fiqir

L
Kau katakan cinta gunakan akal
Bila aku gunakan, kau yang menyangkal
Bagaimana nak kekal
Kau katakan cinta gunakan minda
Bila aku gunakan
Kau yang tak percaya… bagaimana nak bahagia

P
Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

L
Dan aku cuba sedaya upaya
Telah ku usaha dengan sepenuh jiwa
Bagaimana hendak ku lupa
bayangan wajahmu selalu di depan mata
harum baumu masih dapat ku hidu
Bagaimana ingin aku membencimu
Jikalau setiap hari merindu
Sekiranya derita merinduimu itu sebenarnya bahagia..
Aku pilih derita..

P
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Mungkinkah esok atau lusa walau biarpun lama
Akan ku biar tiada, ku tetap kan setia
Entah bila akan tiba sampai jua harimu yang sama
Esok seperti semalaman yang tak berubah
Kaulah tanda tanya… kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula
Kaulah tanda tanya… kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula

L
Seandainya kau berada di depan mata
Mudah untuk aku berkata-kata
Supaya dapatku melihat seraut wajahmu
Walaupun belum tentu kau mahu bertemu
Apalagi memandangku
Setelah ku turutkan segala kemahuan kau mainkan perasaan
Begitu mudah kau ucapkan terimalah saja kenyataan…
Aku masih terkilan

P
Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

L
Jika kau dapat memahami hati seorang perindu
Baru kau tahu derita hatiku
Jika suatu hari nanti giliran kau merindu
Baru kau ingat derita diriku
Segala yang berlaku bukan kemahuanku
Apa gunanya bahgia
Jikalau bahagia bersamamu hanyalah untuk sementara waktu
Aku pilih derita merinduimu

P
Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

Kredit kpd : queenlyana



Lirik Derita Merindu - Ahli Fiqir @ Lirikami

22 Komen:

queenlyana berkata...

here comes the queenlyana. hehee

Dilakochan berkata...

I love this song!
Derita merindu! :)

Drop by, n klik klik nuffnang sekali!

Tanpa Nama berkata...

SEDAP2..LIRIK DIA MEMBUATKAN TERINGAT KAT SOMEONE YG AKU BELUM JUMPE..HUHUHU

Tanpa Nama berkata...

bez lagu ni mmg kena ngn keadaan aku

pia berkata...

wuahhhhhhh!!!!!!!!!!!!!terase btol diri aku dgr lagu nih!!!!!!!!

aisa berkata...

ak pon ske giler lagu ni....

Tanpa Nama berkata...

best siot lagu nie....mmg mendalam maksud lagu nie....

nauna berkata...

sbg peminat band indie sejati sy ngn ini mngishtar kan lagu ini sgt INI sgt BEEEEEEEEZZZZZZZZZZZZ!

Tanpa Nama berkata...

woWWWW....bEz gilErR Larh lagU niE.. Teringat kat someONE bila dengar tHis song.. wNDuE nGan NYA eYh...

Tanpa Nama berkata...

lagu ni best sangat sangat suare pempuan ahli fiqir bestttttttttttttttt...yuhooo selamat maju jaye tau ahli fiqir muaaahhhh

baiyahbay berkata...

baiyahbay:lgu ni bermkna...bes sgt..i luv it

Tanpa Nama berkata...

tha kat bf aku sbb bg lagu ni kat aku.

khai berkata...

best r.... somebody add me in myspace,facebook,tagged...
khairul_671@yahoo.com

mar berkata...

lagu best... i lioke.. aku benci bf ..tak nak ada bf lagi

Tanpa Nama berkata...

erm skg bru ak rsa lagu ni..memg kne sgt ngan ak yg bru ptus bcinta ..thanks 2 my ex sbb dah bg ak rsa derita merindu ni :(
ade kengkawan yg nk add, sila lh..nana_koala90@y.c

Tanpa Nama berkata...

yeah2... thanks for the lyrics queenlyana.. (^_^)
we all knw tha lyrics mean rite?? no need to describe.. ^^ we all feel it!! ^^ -halftrue_sierra-

~Tyra~ berkata...

lagu nie memang bermakna giler... luv it!

kamarul berkata...

serius best lagu ni..
santai je :)

Tanpa Nama berkata...

lirik lagu ni mendalam..terase aku...haha

Tanpa Nama berkata...

Seddddapnyeeee...is the BESSSSSTTTTT.....
LaNJuuuuuuuTTTTTT.

Tanpa Nama berkata...

: best'y lagu nie !!!

Tanpa Nama berkata...

Bolehlah untuk hiburkan hati di kala duka.

Catat Ulasan


Rahsia Kuruskan Badan. Keterangan lanjut,sila klik sini
 
◄Design by Lirikami