Home » » Biodata Lisa Surihani

Biodata Lisa Surihani

Biodata Lisa Surihani



Nama asal pelakon kacukan Melayu - Bugis ini ialah Lisa Surihani Mohamad. Dilahirkan di Kuala Lumpur pada 23 Mac 1986, Lisa adalah anak perempuan tunggal daripada lima beradik dan dia adalah anak keempat.

# Mula menjejakkan kaki dalam dunia glamor pada usia 11 tahun, bermula dengan model iklan. Dia kemudian melebarkan sayap dalam dunia lakonan, langkahnya bermula dengan filem Good Bye Boys.

# Lisa memiliki Ijazah Sarjana Muda Undang - Undang (Kepujian) dari Universiti Aberystwyth, Wales, United Kingdom. Pernah menerima anugerah Pelakon Harapan Wanita Terbaik, Festival Filem Malaysia ke-21 (FFM 21). Dilantik menjadi Wajah Ekslusif Astro Megadrama

# Selepas Good Bye Boys, pelakon yang hebat digosipkan dengan Farid Kamil ini turut membintangi filem I’m Not Single, Jangan Padang Belakang Congkak. Dia bakal muncul dengan lima buah filem tahun ini iaitu Lagenda Budak Setan arahan Sharad Sharan, Semerah Cinta Stileto, V3 Samseng Jalanan, Kapoow!! dan Zoo.

# Sementara itu drama yang pernah dibintangi gadis ini ialah Obsesi, 3 Janda, Anak Merdeka, Mataku Nampak Hantu dan Ponti Anak Remaja.

Biodata Lisa Surihani @ Lirikami

81 Komen:

Tanpa Nama berkata...

lisa nie cantik la...sy ske tgk lisa brlakon dlm citer i'm not single..mmang padan dgn farid kamil...

Tanpa Nama berkata...

saya nie peminat lisa...saya x suka lah lisa jadi watak ganas dalem V3-Samseng Jalanan...saya suke tgk lisa dlm i'm not single...

Tanpa Nama berkata...

saya peminat setia lisa apa lagi kalau blakon d V-3 Samseng jalanan huhu.....great woman....ow ya best jua klu blakon d adamaya... tambah cantikkk....uu...

Tanpa Nama berkata...

bila menyebut namamu ku berkata...you cantik umpama seperti bidadari yg sangat ctk sedunia she is the best woman to lisa.

Tanpa Nama berkata...

lisa ni cantik lah mcm puteri pulak hehehehh <3

Tanpa Nama berkata...

but sye x suka tengok lisa dalam mari menari because its too over

Tanpa Nama berkata...

sye suka tgk lisa dlm OBSESI ngan ADAMAYA....lisa cute sgt dlm citer2 nie

Tanpa Nama berkata...

saya suke sgt ngn lisa sbb dia same mcm saya n farid kamil mcm bf saya

Tanpa Nama berkata...

saye suke kak lisa .

Tanpa Nama berkata...

sye cke kak lisa brlkon
dlm adamaya..
akak cuuuute cgt
brlakon dlm citer 2....hi555 =D

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
sye cke tngok kak lisa n abg farid kamil spadn gilerrr...
akak blakon cte lagenda bdk setan seronok la mcm btul 2

Tanpa Nama berkata...

akak ade orang menyamar jadi akak dlmfb .

Tanpa Nama berkata...

lisa is very cute .. ske ngok lisa brlkon filem ape ape je ble ngan farid kamil .. filem nmpk real n sweet sgt .. especially flem lagenda budak setan ,,..

Tanpa Nama berkata...

lisa i like u...saye suke tngk kk lisa brlakon dlm cerite lbs ngn farid kamil so sweet.

Tanpa Nama berkata...

mmg la

Tanpa Nama berkata...

ermmmmm...kaau oprg ni xde keje lain ker, asyik nak gosip jer....cube la jgn dok mengata org...tuhan x suker tau...

Tanpa Nama berkata...

JNGN KATA KAT OWAG CANGAT CERMIN MUKA KITA DAHULU

Tanpa Nama berkata...

jangan disebut kata-kata penamat....

Tanpa Nama berkata...

kak lisa knpe x h ltk gmbr at biodata

Tanpa Nama berkata...

hai..saya pown lahir 23 mac jugak...hehehe..tp thun je yg berbeza iaitu 1997...
kak lisa mmg cun r..

rabicalh berkata...

saya minat la ng rambut kakak..

Tanpa Nama berkata...

ola oli diberi nama,saudara saudari,cik ke bum cik ke bum.

ija berkata...

lisa mmg best artis kt mlysia ni..gud luck..!!..keep n touch..cheers up..

SABRINAA berkata...

kak lisa cntk dn baik.sy peminat kak lisa.....tnh atas pelakon wanitahebat...:)GOD LUCK!

LISA AZLIN berkata...

SY PMINAT LISA SURIHANI DYE SO CUTE N X SEKSI HARAP2 SMPAI BLE DYE X SEKSI KKKK

LISA AZLIN berkata...

lisa surihani cumil sgt n mintk2 forever kalu sy niy llki mst sy akn mint lisa surihani cm ne sy mnat kt pk we sy

Tanpa Nama berkata...

lisa surihani cantik sgt we love you

Tanpa Nama berkata...

Saya lebih suke kalau awak dan farid kamil,kalau dgn yusry....

Tanpa Nama berkata...

hai lisa saya peminat awk sebab awk comel and cantik saya suka awk belakon dalam cerita lagenda budak setan sebab awk cute sangat

Tanpa Nama berkata...

sukewh kaq lisa .. shomell sanad !! ..

Tanpa Nama berkata...

kak lisa cantik dan comel

Tanpa Nama berkata...

ya

Tanpa Nama berkata...

lisa surihani cantik........

nur mir berkata...

hewmm, rmai yg suke tgok kak lisa berlakon gan farid. sy pun ske gakkkk.. huhuhu...
kak lisa mmg cumell lahh. i really admire u. kak, sy pun kacukan mlayu-bugis.. tp sy x secerah akak laa.. hehe

Tanpa Nama berkata...

rmai oang kata kak lisa,mmang pun...

Tanpa Nama berkata...

Rmai ckp akk spadn ngn farid kamil,, tpi sy rse akk lebih ssuai ngn yusry kru.. lgipon akk cantik n yusry pon hensem.. mmg spadan..

Tanpa Nama berkata...

x sepadan langsung ape nk sohornya ambil bekas suami owg

Tanpa Nama berkata...

ramai lg la yg hensem di luar sane mentang2 lah yusri byak duit trus ske..ntah brape lame blh bertahan ummmmmm wek same2 kte tgok

Tanpa Nama berkata...

samelh kite darah bugis... ;)

Tanpa Nama berkata...

samelh kite darah bugis... ;)

Tanpa Nama berkata...

kak lisa nie canteqlah...comel...dan cute..
saye memang peminat setia kak lisa...
kat bilik saye banyak gamba2 poster kak lisa..
:)

Tanpa Nama berkata...

COMEL KE ???????????

Tanpa Nama berkata...

lisa juz sweet..not so sexy..as a gadis melayu mmg manis

Tanpa Nama berkata...

kak lisa sangat comel,lawa,sopan-santun sbb tu abg yusry suka kat kak lisa.....

aliya natasha berkata...

tahniah kak lisa semoga ke anak cucu dengan abg yusry

Tanpa Nama berkata...

salam, kak lisa saya suka tngok kak lisa dalam i m not single harap2 dapat ditayangka i m not single2

Tanpa Nama berkata...

kak lisa saya minat kak lisa sejak saya kecik lagi.LISA SURIHANI IS THE BEST

Tanpa Nama berkata...

KAK LISA SAYA HARAP KAK LISA AKAN BAHAGIA HINGGA KE ANAK CUCU BERSAMA DENGAN ABG YUSRY

ANISA berkata...

I LOVE YOU LISA SURIHANI.LISA SURIHANI IS THE BEST FOR ME.

wawa berkata...

we love u lisa....semoga bahagia hingga ke ank cucu....aminnnnnnnnnnnnn

Tanpa Nama berkata...

lisa cute

Tanpa Nama berkata...

kak lisa cute gler!!
moga berbahgia slalu ngan yusri >.<
<3<3<3<3<3

Tanpa Nama berkata...

i like lisa

Tanpa Nama berkata...

u r so beautiful ~ hope lisa terus berjaya d persada seni tanah air & bahagia dalam hubungan alam perkahwinan . mudahan2 dapat baby cepat2 k (:

Tanpa Nama berkata...

sya peminat setia lisa... hanya sye jew kowtt.. i <3 u lisa surihani...

Tanpa Nama berkata...

salam .... kaka lisa ... sye ska tngk akak ..... because kak lisa sangat cantik ... pd pandangan sye ... n semoga ... berkekalan hingga ke anak cucu with abg yusri k ..... :)

Tanpa Nama berkata...

good luck .. kak ... lisa .. i ... love ... you ... kak ... LiSa SuRiHaNi ....... ......

Tanpa Nama berkata...

Lisa awak mmg cantik
Awak pun pandai berlakon

Tanpa Nama berkata...

saya minat sangat kak lisa sebab dia catik cute dan baik

Tanpa Nama berkata...

kak lisa cute,comel dan baik.

Tanpa Nama berkata...

apelah kak lisa ni, harap jer popular, tapi x pakai tudunng langsung. dahlah seksi. pastu kak lisa nk tunjuk ganster dlm v3 samseng jlnn x pndai. bodoh punya lisa........... bodo3x

Tanpa Nama berkata...

babi10x menantan lisa surihani... dlm dunia ni aku plng benci kau.. dhlah hodoh.. pelik la org yg minat lisa ni, apalah lebihnya lisa erkk??? kot2x lisa ada gna bomoh kot.. ermm mungkin...

Tanpa Nama berkata...

saye ni peminat setia lisa.. tpi sye rncng nk jmpa lisa kt kl dn try dier... tapi x sempat sbb yusry dh ambik dulu.. aduhhh x de chance la aku.. susah la nk cri org yg secantik lisa surihani ni kn??M

Tanpa Nama berkata...

kak lisa, sye hrp ape sya tulis ni kt lisa baca eh?? klu x bca sye sedih sgt.. kak lisa tau dk yg sye pwminat no 1 kal lisa. sye hrp dpt jmpa la kak lisa suatu hari nanti.. akak tau dk yg dlm blk sye kn penuh sgn gmbr akak...

Tanpa Nama berkata...

KAK LISA ILOVE YOU SAYE HRP DPT JUMPE KAK LISA DI KL

Tanpa Nama berkata...

Kak Lisa cantik mcm puteri..I very10 like kak lisa.Kak lisa bukan cantik saje seksi dan baik pula tu...

Tanpa Nama berkata...

bapak kurang ajar ko nie mak bapak kau x ajar kerr suka aty dia lah yg kau sibuk jerr apahal kalau kau benci kat dia kau x pyh la nk maki dia mcmc tue kalau aq jadi lisa dah lam aq saman kau tahu x suka aty mulat kau jerr nk ckp mcm tue kau ingat tempat yg dia wat nie untuk kau kutuk dia kerr kalau kau nk tahu kau tu lagi mcm babi....mulut mcm pantat ...:)

Tanpa Nama berkata...

lisa is a beautiful woman in the world!!!!

Tanpa Nama berkata...

kak lisa ni comel ,lawa, sopan.. semuanya prefect.. good luck in your world..

Tanpa Nama berkata...

Wow!Kak Lisa sngt cantiklah...paling cantil mcm princess....:)

Tanpa Nama berkata...

kak lisa is my favourite,because she is cute

Tanpa Nama berkata...

universiti ini tidak ternama tidak dikenali sangat di UK...masuk dengan kelulusan minimum asalkan ada duit bolehlah belajar di sini..Kesian LS dunia in i kecil aje....


salam.Lincoln lnn.

Tanpa Nama berkata...

cute laa kak lisa surihani nie patut laa abg yusry syok

Tanpa Nama berkata...

alahai dik ooi mesti laa si yusry kru syok xkan tak syok bini sendiri tu apapun saalam bahgia hingga anak cucu

Tanpa Nama berkata...

aq tengah syok dngr lagu berdua bersatu kat era by FORTEEN ... yang comel

Tanpa Nama berkata...

cantik laa kak lisa nie....
very cute

Tanpa Nama berkata...

kak lisa.....
i peminat u dari dulu lagi.....
peminat no 1....
you so cute, beautiful.....
to the beautiful you

Tanpa Nama berkata...

aq rse aq ske kt lisa lh..tpi aq ni pompuan..ya allah ap lh nk jadi kt aq ni..

Tanpa Nama berkata...

aq ske lisa sjak aq tgk dye kt dlm cite betol ke bhong..dyorg ni swit sgt..dulu aq rse biase2 je lisa ni..tpi rupenye dye ni mnja n cute

Tanpa Nama berkata...

awk suke sy sbb ap..sbb wjah..kalu wjah xmain lh

Tanpa Nama berkata...

hmm..bgi aq lisa ni ok ah..

Catat Ulasan


Rahsia Kuruskan Badan. Keterangan lanjut,sila klik sini
 
◄Design by Lirikami