Home » » P.Ramlee.. Dimanakan Ku Cari Ganti: Satu Indiepretasi

P.Ramlee.. Dimanakan Ku Cari Ganti: Satu Indiepretasi

P.Ramlee.. Dimanakan Ku Cari Ganti: Satu Indiepretasi



Track:
1. Hujan • Tunggu Sekejab – dari filem Sarjan Hassan (1955)
2. Sevencollar T-Shirt • Jangan Tinggal Daku – dari filem Ibu Mertuaku (1962)
3. One Buck Short • Pok Pok Bujang Lapok – dari filem Pendekar Bujang Lapok (1959)
4. Couple • Menche Che Bujang Lapok – dari filem Seniman Bujang Lapok (1961)
5. Altimet [feat Imran Ajmain] • Maafkan Kami – dari filem Pendekar Bujang Lapok (1959)
6. Subculture • Bunyi Gitar – dari filem Tiga Abdul (1964)
7. Monoloque • Tiada Kata Scantik Bahasa – dari filem Anakku Sazali (1956)
8. Azlan & The Typewriter feat AG & Co • Jeritan Batin Ku – dari filem Ibu Mertuaku (1962)
9. Bittersweet • Getaran Jiwa – dari filem Antara Dua Darjat (1960)
10. Pesawat • Ai Ai Ai Twist – dari filem Masam Masam Manis (1965)
11. The Ramlees (A supergroup featuring Yuna, Liyana Fizi, Amirah [of the band TILU] and Najwa Mahiaddin) • Itulah Sayang – dari filem Anakku Sazali (1956)
12. Pop Shuvit • Aci Aci Buka Pintu – dari filem Nasib Labu Labi (1963)
13. Awanband • Malam Bulan Dipagar Bintang – dari filem Pendekar Bujang Lapok (1959)
14. Grey Sky Morning • Malam Pesta Muda Mudi – dari filem Nasib Do Re Mi (1966)
15. They Will Kill Us All • Sepanjang Riwayatku – dari filem Sesudah Subuh (1967)
16. Yuna • Gelora Jiwa – dari filem Anjuran Nasib (1952)
17. Meet Uncle Hussain [feat Hazama] • Ya Habibi Ali Baba – dari filem Ali Baba Bujang Lapok (1961) *
18. Kugiran D’Tepi Pantai • Nujum Pa’ Blalang – dari filem Nujum Pa’ Blalang (1959)

Ramai yang tertanya-tanya macam mana nak dapatkan lagu-lagu dari projek ni kan? Haaaaa, ini cara nya: Download terus ke telefon bimbit anda! :D

Senang dan murah meriah. Sapa yang download secara lanun tu, shame on you. Kerana sebahagian daripada hasil jualan downloads ini akan dijanakan ke Tabung P.Ramlee yang ditubuhkan oleh Arkib Negara.

Lepas tu, kalau korang baca entry-entry sebelum ni, korang akan tau yang semua musicians tak akan dapat duit dari radio airplay sebab semua duit tu akan ke publisher lagu-lagu P.Ramlee. Tapi musicians akan mendapat pecahan daripada jualan downloads ni. So, amciam? Kasi support la sikit kan?

InsyaAllah, kalau murah rezeki, banyak support mungkin boleh kami consider buat live show ke, physical album, ke kan?

Download secara halal di XFM

P.Ramlee.. Dimanakan Ku Cari Ganti: Satu Indiepretasi @ Lirikami


Rahsia Kuruskan Badan. Keterangan lanjut,sila klik sini
 
◄Design by Lirikami