Lirik Lagu Kongsi -Joe Flizzow

Lirik Lagu Kongsi -Joe Flizzow

Kongsi kongsi mari bicara,
Kongsi pendapat dan juga idea,
Masuk Kongsi tiada keluar,
Biar Kongsi jadi Kongsi kita duduk diam. [x2]

Naik bukit , turun bukit,
Gua dah lama tengok wayang , tak perlu minta tiket,
Dan silakan picit telefon panggil~lah sedozen,
Gua pun teringin nak tengok lu punya sepuluh sen
Alamak lu kredit pun takde , terpaksa tembak
Tak guna lu bawak pisau ke peraduan menembak,
Tak guna ada bola kalau tak reti sepak,
Tak guna ada jalan kalau destinasi tak nampak,
Tak guna jadi gangster kalau tiada wang,
Gua tetap di jalanan tapi gua usahawan,
Gua bursa sahamkan setiap perniagaan,
Dan setiap gerak geri , pelan harus dipersiapkan,
Jangan kita mudah lupa , kita bukan selamanya muda
Jadi kerahkan tenaga , pergunakan usia,

Bila jumpa orang lama , jangan malu bersoal,
Jika mahu kunci kuasa , harus ada modal,

Kongsi kongsi mari bicara,
Kongsi pendapat dan juga idea,
Masuk Kongsi tiada keluar,
Biar Kongsi jadi Kongsi kita duduk diam. [x2]
Ada cara duduk , ada cara berdiri,
tangkap orang menyamar , tangkap orang menyanyi,
tangkap orang melalak , tangkap budak berlagak,
tangkap mulut berbuih , berbual lepas cakap,
tangkap budak kosong bogel dan tak pakai baju,
ramai sangat kelkatu , nak mendekati lampu,
teringin hendak menyinar naik sheikh , tapi tiada dinar,
bila kena pegang gegar sikit , air mata berlinang,

Bukan nak jadi brader , gua nak jadi orang berada,
supaya dapat menjaga setiap ahli keluarga,
bukan duniawi semata emas putih permata,
kadang kala aku rabun , pakaikan cermin mata,
Tuhan berikan petanda , supaya ku selamat di sana,
dan selamat di sini , setiap usaha diberkati,
budak tersusun rapi , gerak cara koperasi,
biar mereka jadi besar , Kongsi kami gergasi...

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Nafas Sempurna –Ain AF8

Lirik Lagu Nafas Sempurna –Ain AF8

Hembusan angin menyedarkan aku
Terlena aku di situ
Bagai menanti kamu
Datang menemaniku sejak dulu

Membuka semua ini ku hadapi
Melangkah jalan berduri
Penuh menusuk hati
Bimbang berulang lagi dilukai

Oh! buanglah keraguan
Bersinar bagai bintang terang
Terangi jalan jalan yang ku lalui
Yang kini semuanya di tanganku

Sempurnalah dakapan hati ini
Bercahaya selamanya
Hilangkahlah wajah seribu pilu
Biarkan berlalu
Sempurnalah sempurna nafasmu

Hembusan angin menyedarkan aku
Saat leka berlalu
Berlari ku menuju
Sempurna impian di puncak itu

Oh! buanglah keraguan
Bersinar bagai bintang terang
Terangi jalan jalan yang ku lalui
Yang kini semuanya di tanganku

Sempurnalah dakapan hati ini
Bercahaya selamanya
Hilangkahlah wajah seribu pilu
Biarkan berlalu
Sempurnalah sempurna nafasmu

Ada dirimu disitu ratu dijalan yang berliku
Usah kau ragu
Hanya satu
Pertahankan dirimu
Maruah mahkotamu dan dunia terbaku

Sempurnalah dakapan hati ini
Bercahaya selamanya
Hilangkanlah wajah seribu pilu
Biarkanlah berlalu
Sempurnalah sempurna nafasmu

Hilangkanlah wajah seribu pilu
Biarkan berlalu
Sempurnalah sempurna nafasmu
Hembusan angin menyedarkan aku

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Hello:Heliza

Lirik Lagu Hello:Heliza

Hello, inginku mengenalmu
Hello, inginku tahu namamu
Hello, haruskah ku tahu
Siapa sebenarmu

Kini ingin ku nyatakan
Hatiku telah terbuka untukmu
Oleh renungan manjamu
Hingga aku ingin mendampingimu

Kini ingin ku nyatakan
Hatiku telah terbuka untukmu
Oleh renungan manjamu
Hingga aku ingin mendampingimu

Sekian lama purnama membisu
Walaupun hiba unggas pungguk merayu
Katakan saja aku di hatimu
Biarkanlah untuk selamanya

Hello, inginku mengenalmu
Hello, inginku tahu namamu
Hello, haruskah ku tahu
Siapa sebenarmu

Inginku mengenalmu

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Pinda Minda -Mizz Nina

Lirik Lagu Pinda Minda -Mizz Nina

Kan ku pinda minda
Usah terpinga-pinga

Di dalam dunia penuh masalah
Ku perlu sedia tak mengalah
Bukan dengan hanya tetapi cara
Tapi buka minda

Ku mahu ke depan tapi bukan dengan
Cara menjatuhkan lazimnya lawan
Tetapi bersama berjaya menawan
Puncaknya oh kawan

Usahlah dikau menghakimiku melainkan
Kau hakimi mahkamah kerana kau bukan Tuhan
Jadi ada eloknya jika kau buka minda
Supaya fikiran kita tak searah sahaja

(Ulang korus)

Aku penuh kerna fikiranku
Jika ingin fahami diriku
Kamu perlu kerna fikiranku
Jika ingin fahami diriku

(ulang verse 3)

(ulang korus)

Kan ku pinda
Kan ku pinda mindamu

(ulang korus)

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Sedih – V.I.P

Lirik Lagu Sedih – V.I.P

VIP VIP Babeh!
Selalunya haruku tak sebegitu biru
Selangkah pun tak lah terasa begitu jauh
Ku di sini tapi fikiran entah ke mana
Jiwa yang terganggu buat aku tersedar
Semua kerna kau dah hilang dari pangkuanku

Korus
DJ putarkanlah lagu cinta
Dedikasi kepadanya
Kerana kan aku merindu dia yang menjauh
Putarkanlah lagu cinta untuk ku melayan jiwa
Andai dia tidak kembali
Minta tujukanku lagu sedih
Tujukanku… lagu sedih

Apa mungkin dia sedang mendengar di sana

Dibelenggu kesepian atau sudah lupa
Walau aku cuba berganjak meneruskan hari
Tapi hati masih berpaut semalam lagi
Semua kerna kau dh hilang dari pangkuanku

Korus

Ku bukakan stereo, internet dan radio
Tapi lagu yang ke udara hanya menyucuk-nyucuk jiwa
Keranaku kehilanganmu

Ulang

Kehilanganmu
Jadi jikalau kau sedang mendengar
Rasakan gelombang terpancar

Ulang Korus


11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Kamar Hatiku –Yantzen

Lirik Lagu Kamar Hatiku –Yantzen

Tiada terbukti setiamu
Sudah bercahaya cerah
Namunku masih tersalah tafsiran
Sesungguhnya hatiku buta
Dan jahil dalam bercinta
Hingga permata ku sangka kaca

Retak seribu di hatimu
Tercabar kesetiaan
Namun kau masih berdiri menanti
Dalam tenang kau tersiksa

Kau masih bergantung pada kenangan
Walau berzaman
Kau masih menyeru sebaris namaku
Yang tak pernah luntur di hatimu

Dan telah ku fikirkan keputusan
Kan ku buka seluasnya
Kamar hatiku yang dulu terkunci
Kini terbuka untuk engkau diami

Sayang takkan ku kejar mimpi-mimpi
Kan ku turut kehendakmu
Sebagai menebus dosa-dosaku
Yang pernah ku perlakukan dahulu… terhadapmu

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Hitam :Pesawat

Lirik Lagu Hitam :Pesawat

Sanggupkah kau
Menggadaikan maruah untuk terbang tinggi?
Melayang ke awan
Di khayalan kau masih tetap bersendiri

Ohhhh

Sanggupkah kau
Mencontengkan arang ke muka mu sendiri?
Legap dan hitam
Bertopengkan syaitan kau cuba bersembunyi

Jangan kaburi
Dengan kata kata
Jangan berselindung
Dengan rupa baikmu

Jangan cemari
Dengan warna hitam
Jangan berselindung
Dengan rupa baikmu

Ohh..

Sanggupkah kau
Mengatakan segalanya sudah berakhir
Di hujung dunia
Terduduk termanggu kau menyalahkan takdir

Jangan kaburi
Dengan kata kata
Jangan berselindung
Dengan rupa baikmu

Jangan cemari
Dengan warna hitam
Jangan berselindung
Dengan rupa baikmu

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Percaya Pada Luka –Nashrin

Lirik Lagu Percaya Pada Luka –Nashrin

Benarkah pencarian mimpi ini
Hanyalah dongengan cinta dalam pertaruhan
Haruskah pertemuan jiwa ini
Berakhir bersama air mata

Pre-chorus
Kesepian menemani jiwa di saat ku terluka
Bisakah aku mengenal cinta

Chorus
Aku percaya pada takdir cinta kita
Yang telah terukir di dasar jiwaku
Yang merindu dirimu
Namun ku bertanya padanya
Haruskah ku percaya pada luka
Sebagai tanda kesetiaan cinta
Kasih kita

Sempurnakah lukisan cinta ini
Tanpa corak warna kasih lakaran suciku
Apakah coretan rintihan malam
Hanyalah mainan cintamu

Ulang Pre-chorus
Ulang Chorus

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Anugerah – Azlan & The Typewriter

Lirik Lagu Anugerah – Azlan & The Typewriter

Tersimpul satu nama
Rahsia tentang kita
Gambaran hati sunyi sepi
Terlimpas kata kata
Dekat diantara kecil dan masih ada
Walau hari berganti masa hari nanti

Gengaman wajah-wajah
Tersenak di dada
Hingga akhir hayatku
Hingga akhir hayatku

Sentiasa selalu
Bila bersua gurau senda
Ku ingat selalu

Gengaman wajah-wajah
Tersenak di dada
Gengaman wajah-wajah
Hingga akhir hayatku

#lirik ni tak betul sangat,sesiapa boleh tolong betulkan?

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Ikhwanku -Mawaddah

Lirik Lagu Ikhwanku -Mawaddah

Siapakah yang paling ajaib imannya
Rasulullah telah bersabda sebuah thoifah akhir zaman
Datang sesudah kewafatanku,tidak pernah berjumpa denganku

Tapi sangat mencintai diriku, melebihi anak & ibu bapak mereka
Rindu, oh rindunya… Aku pada mereka
Ya, rindunya aku pada mereka

Wahai abu bakar, tidakkah kamu juga merindukan mereka
Sedangkan mereka sangat merindukan diri kamu, kerana kamu sahabatku
Mereka adalah ikhwanku, saudara-saudaraku
Sedangkan kamu, sahabat-sahabatku

Berbahagialah orang yang bertemu denganku & beriman denganku
Berbahagialah 7X orang yang tidak bertemuku tapi beriman denganku

Ikhwanku orang ganjil di kalangan umum mukmin
Kerana mengikut cara hidup para siddiqin
Berakhlak dengan akhlak nab-nabi
Berjuang bak tentara badar di kebangkitan kedua

Al-Mahdi & Fata Tamimi bersama dengan jema’ahnya
Mereka adalah para ikhwan di akhir zaman
Di tangan mereka inilah Allah-kan Islamkan dunia

Jika kamu telah mendengar tentang mereka
Datangilah & berbai’ah-lah
Sekalipun kamu terpaksa merangkak diatas stalji

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Hatimu Milikku -Nera AF9

 Lirik Lagu Hatimu Milikku -Nera AF9

Pernahkah engkau hargai
Cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengerti
Akan diriku ini

Betapa hebatnya cintamu
Memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu
Membuatku terpaku

[*]
Di sisimu aku terdiam seribu bahasa
Di hatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan
Ku cinta padamu

[**]
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa batas degupan jantungku
Mungkinkah hatimu milikku jua
Ku sayang padamu

Kan kuabadikan dikau
Suatu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya

Kan kucoretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Dapat jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

Ulang [*][**]

Bagai bahtera yang dilanda badai
Gelora cintamu
Mengoncang jiwaku
Berombak mencari
Daratan yang damai
Ohhh cintaku

Ulang [*][**]

Aku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Dalam hidupku ini

Nera AF9


11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Ahmad Dhani impi kahwin 4

Pemuzik terkenal, Ahmad Dhani mengaku dia berdoa untuk mempunyai empat isteri.

“Saya ada keinginan untuk mempunyai empat isteri. Saya tidak berkhayal. Jika doa saya itu dimakbulkan, Alhamdulillah,” kata pemuzik itu yang menyambut ulang tahun kelahirannya yang ke-39, semalam.

Ketika ditemui di Studio RCTI di Jakarta Barat, Dhani berkata, dia dapat merasakan dia sudah banyak mencapai kejayaan yang membanggakan sepanjang hidupnya setakat ini.

Bekas suami Maia Estianty itu juga mengaku tidak banyak lagi harapan yang ingin dikecapinya kecuali untuk membentuk peribadinya supaya menjadi lebih baik lagi.

“Saya tidak mempunyai doa khusus. Tetapi setiap malam sebelum tidur saya akan berdoa. Saya juga bermuhasabah diri setiap hari dan ia dilakukan ada bila-bila masa. Syukur ia membantu kehidupan saya,” katanya. - Agensi

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Bukan Untukku - Ain AF8

Lirik Lagu Bukan Untukku - Ain AF8

Mungkinkah salahnya diriku
Keranaku masih disini
Tak pernah ku dapat bahagia
Hati sering tertanya tanya

Tak mungkin ku menanti cinta
Cintaku hanya untuk engkau
Kini harus ku melepaskan
Cinta yang tak pernah kau beri

Tinggallah suara hatiku
Menjerit dan mambawa separuh nafasku
Kini ku sedari diri ku memang
Bukan tuk dicintai

Mungkinkah suara hatiku
Memintaku pergi dan takkan kembali
Ku harus mengerti dan relakan diriku
Untuk berpisah lagi

Tak mungkin ku menanti cinta
Cintaku hanya untuk engkau
Kini harus ku melepaskan
Cinta yang tak pernah kau beri

Tinggallah suara hatiku
Menjerit dan membawa separuh nafasku
Kini ku sedari diriku memang
Bukan untuk dicintai

Mungkinkah suara hatiku
Memintaku pergi dan takkan kembali
Ku harus mengerti dan relakan diriku
Untuk berpisah lagi

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Hanya Kerana Cinta -Outtakes

Lirik Lagu Hanya Kerana Cinta -Outtakes

Keaadaan kita memang sukar
Bukan kerna cinta yang menghalang
Walaupun terpaksa kita terpisah
Namun hanya untuk seketika saja

Tak pernah lepas dari cobaan
Dalam perjalanan percintaan
Tapi ku relakan cintaku untuk mu
Yakin pada tulusnya kasih mu.

Hanya kerana cinta ku melangkah jauh
Sanggup menyepi mencari ilham ku
Tak ada yang lebih dari itu
Hanya kerana cinta ku bersujud pasrah
Mengharapkan belas maaf dari mu
Tak ada yang lebih, tak ada yang lebih dari itu

Bawalah aku ke dalam mimpi mu
Agar ku dapat bersama mu
Walaupun hanya sementara
Sentuhan mu indah

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Anugerah Terindah: Aril

Lirik Lagu Anugerah Terindah - Aril

Kau adalah anugerah
Hadirnya mu mendamaikan

Kau adalah anugerah
Yang membawa sebait senyuman

Oh.. Hanya dikau yang di jiwaku
Oh.. Kaulah satu
Hanya kau yang satu..
ohhhh

Kaulah definasi cinta
Sebaik-baik manusia
Cahayamu mempersona

Kaulah epitomi cinta
Terbaik dari semua
Auramu membakar asmara..

Hanya dirimu untukku
Buat selama-lamanya..

Kaulah definasi cinta
Sebaik-baik manusia
Cahayamu mempersona

Kaulah epitomi cinta
Terbaik dari semua
Auramu membakar asmara..

ohhhh..

{kaulah definasi cinta
kaulah epitomi cinta
kaulah anugerah terindah}

Kaulah epitomi cinta
Terbaik dari semua
Auramu membakar asmara..
ooo.. oo..

Kaulah anugerah
woo.. woo.. woo..

Kau adalah anugerah
Hadirnya mu mendamaikan


11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Scotty McCreery Juara Baru American Idol

Scotty McCreery dipilih sebagai idola baru mereka menerusi rancangan pencarian bakat paling popular, American Idol musim ke 10 (AI10).

Berlangsung di Nokia Theatre di Los Angeles, McCreery, 17, telah menewaskan Lauren Alaina, 16, pada malam final yang menyaksikan pertembungan dua finalis termuda dalam sejarah American Idol.


Scotty juga adalah peserta kedua berusia 17 tahun diiktiraf juara selepas Jordin Sparks, pemenang American Idol musim ke-6.

Scotty pada malam gemilang persembahan itu telah menyampaikan lagu pilihannya sendiri, Gone nyanyian asal Montgomery Gentry selain dua lagi lagu iaitu Check Yes or No (George Strait) serta lagu yang dicipta khas untuknya, I Love You This Big.

Lauren pula menyampaikan lagu Flat on the Floor nyanyian asal (Katrina Elam) diikuti lagu Maybe It Was Memphis (Pam Tillis) dan Like My Mother Does (Kristy Lee Cook).

Musim ke 10 American nyata unik kerana dianggap yang terbaik dalam tempoh 10 tahun penyiarannya. Selain undian tertinggi dalam sejarah pada malam final, jumlah keseluruhan undi sepanjang musim juga telah didedahkan oleh hos, Ryan Seacrest iaitu sebanyak lebih ¾ billion, juga yang tertinggi dalam sejarah penerbitan rancangan realiti TV berkenaan.

Ini sekaligus mengetepikan suara-suara yang menyatakan musim ke 10 American Idol tidak akan dapat mencapai kegemilangan seperti musim-musim sebelumnya. Antara faktor utama timbul pelbagai kritikan bahawa AI10 akan memasuki zaman suram, ialah kerana pemergian Simon Cowell, pengkritik paling 'berbisa' dalam American Idol.

Namun, dengan percapaian terbaru ini, ianya sekaligus membuktikan American Idol masih lagi diterima rakyat Amerika, malah dengan kejayaan yang lebih hebat dari sebelumnya. Kehebatan AI10 juga telah diserikan dua orang juri baru, iaitu Jennifer Lopez dan vokalis Aerosmith, Steven Tyler. Randy Jackson membuktikan dia adalah juri paling setia dengan program ini apabila terus kekal untuk musim ke 10.

Malam final AI10 dimulakan dengan persembahan 13 peserta utama AI10 menyanyikan lagu Lady Gaga, Born This Way. Peserta-peserta yang tersingkir juga diberi peluang membuat persembahan individu sebelum pentas diambil alih kedua-dua finalis untuk membuktikan kehebatan mereka.

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Tema Imam Muda 2 : Hambamu (Mawi ft Akhil Hayy)

Lirik Lagu Tema Imam Muda 2 : Hambamu

Mawi:
Ke arah satu perjalanan
Dalam sebuah kehidupan
Demi untuk mengecapi
Hasrat murni di dalam hati

Usaha dengan doa itu,
Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

C/O (dua-dua)
Suluhkan cahaya hati di terang
Tunjukkan jalan
Seandainnya hilang
Tegakkan perjalanan
Yang bakal ditempuh

Tegakkan semangat bila runtuh,
Setibanya disisimu ku berserah,
Terimalah aku
Hamba mu Allah

Owh ho owh ho
Hambamu Allah…..

Mawi

Sekiranya takdir menguji
Cekalkan hasrat dihati
Semoga kesusahan bisa
Mengajar erti terus azam

Akhil Hayy

Usaha dengan doa itu,
Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

Suluhkan cahaya hati di terang
Tunjukkan jalan
Seandainnya hilang
Tegakkan perjalanan
Yang bakal ditempuh

Tegakkan semangat bila runtuh,
Setibanya disisimu ku berserah,
Terimalah aku
Hamba mu Allah

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Biodata Keena (Mentor 3)

Biodata Keena (Mentor 3)


NAMA PENUH: Suriana Abdul Wahab
UMUR: 24 tahun
ASAL: Kelantan
KERJAYA: Penyanyi / Pelakon
DRAMA: Nur, Akademi Polis, Gerak Khas 3, Hotel Mania, telefilem Susuk Amanda dan Durian VS Timun.
FILEM: Cinta Fotokopi, Tokak dan Aiman Tak Kisah.

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Aku Permata –Salma Mentor 5

Lirik Lagu Aku Permata – Salma Mentor 5

Terdampar jauh dihempas badai kuhanyut
Hati merintih terkunci mulut membisu
Perjalanan yang jauh bagai tiada sudahnya
Liku ranjau kutempuh dalam mencari jawapan

Di sudut kecil hatiku sering berkata
Apa yg terjadi ada hikmah sebaliknya
Kuberanikan diri menongkah arus yang deras
Demi hari esok ku relakan

Korus
Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh ku bangkit semula
Tuhan, hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan

Kini ku jauh memetik bintang di langit
Berakhir musim dingin kini mekar bunga indah
Tinggallah memori terpahat di dalam dada
Terjawab sudah segalanya

Ulang Korus

Aku hanya ingin merasa
Kemanisan hidup di dunia yang kudambakan
Tuhan hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan

Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh
Ku bangkit semula
Hanya titipkanlah doa
Agar permataku terus bersinar

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Di Penghujungnya – Iqa Mentor 5

Lirik Lagu Di Penghujungnya – Iqa Mentor 5

Bila setiap tutur kata yang kita ucapkan
Lebih menyakitkan sayang
Tiada akhirnya bertengkar dalam kecewa

Mungkin perasaan cinta yang dulu dibangga
Kini sudah hilang sayang
Janganlah cuba memaksa hati yang tawar

Chorus
Tak guna lagi
Engkau dan aku
Berpura pura masih bersatu
Sedangkan dua
Muka bertentangan
Suatu penyeksaan

Tak guna lagi
Untuk ku terus
Berpaut janji
Yang telah lupus
Perjalanan kita
Mungkin sudah tiba
Di penghujungnya

Mungkin perasaan cinta yang dulu dibangga
Kini sudah hilang, sayangg
Janganlah cuba memaksa hati yang tawar
Ku doakanmu dapat ketemu seorang insan yang lebih baik dariku
Doakan aku dapat ketemu cinta yang lain untuk menemani hidup

Ulang Chorus

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Bila BertemuMu -Shiha Mentor 5

Lirik Lagu Bila BertemuMu - Shiha Mentor 5

Kau tahu betapa ku sayang padamu
Kau tahu betapa ku fikir tentangmu
Cinta aku.. dapat hadir dalam kamu
Kan ku buktikan kataku ini

Kau tahu betapa hebatnya cintamu
Kau tahu betapa tewasnya diriku
Jika dulu banyak cinta yang mendatang
Ku kan tolak..
Kerna ku mahu

Chorus
Kau satu dalam sejuta
Kau tiada tandingan lagi
Hanyalah dirimu
Yang damainya kasih
Untuk diri ini yang
Dah lama tak mengenali cinta

Ke mana saja ku pergi
Takkan jumpa sepertimu
Kerna diri ini sukar menerima
Erti cinta murni...
Bila bertemumu...

Ulang Chorus

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Berubah -Erry Putra & Reen Rahim (OST Nora Elena)

Lirik Lagu Berubah - Erry Putra & Reen Rahim (OST Nora Elena)

P: Kau berikan ku waktu
Untuk bersamamu meniti hari

L: Tak puas bagiku dan kau pun berlalu
Tinggalkan ku sendiri
Kelam seluruh jiwaku

P: Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh
Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku . . .

L:Kau yang ku kenali
Dan kini menjadi insan yang lain
Dulu kau berjanji
Kan hidup semati meniti hari

L/P: Semua telah berakhir

L/P: Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh
Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Seniwati Mahyon Ismail meninggal dunia

Seniwati Mahyon Ismail atau nama sebenarnya Mayayun Ismail meninggal dunia sebentar tadi di Hospital Ampang Puteri, Kuala Lumpur.


Allahyarham meninggal dunia pada kira-kira jam 1 tengah hari.
Allahyarham adalah ibu kepada pelakon, Faizal Hussein. Dua lagi anak Allahyarhamn ialah Dilla dan Fairuz Hussein.

Suami Allahyarham, Hussien Abu Hassan meninggal dunia pada 25 November 2007.

Jenazah akan dimandikan di Madrasah sekitar Gombak dan dijangkan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Ibu Kota, Danau Kota, selepas waktu Asar.

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Cahaya Cinta-Flybaits

Lirik Lagu Cahaya Cinta - Flybaits

Ingin kuselam lautan hatimu
Ingin aku mencuba
Akan kulukis gambaran hatimu
Akan aku lukiskan

Ingin kurasa belaian kasihmu
Ingin aku rasakan
Akan kusemai keikhlasan hatimu
Akan aku semaikan...

Cahaya cintamu menerangi duniaku
Bersemadi di jiwaku
Bagaikan bunga hidup subur di taman
Tak mungkin gugur takkan layu

Akan kusahut seruan hasratmu
Ku sematkan di kalbu
Akan kupuja selama-lamanya
Ku jadikan permata...

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Keindahan Alam -Flybaits

Lirik Lagu Keindahan Alam -Flybaits

Angin pagi berlalu meresap jiwaku
Burung-burung menyanyi berkicauan
Desir ombak berlalu memukul ke pantai
Kanak-kanak berlari berkejaran

Suasana yang indah dan permai
Pohon nyiur pun melambai
Suara alam mendayu menyanyi lagu ku
Bagai hati yang pilu yang merayu

Suria pagi menyinar megah di angkasa
Embun di hujung rumput mula pudar
Desir ombak berlalu memukul ke pantai
Kanak-kanak berlari berkejaran

Bagai hati yang pilu yang merayu
Bagai hati yang pilu yang merayu !

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Kasih Berubah - Flybaits

Lirik Lagu Kasih Berubah - Flybaits

Di angin lalu kusampaikan kerinduan
Wajahmu ku terbayang
Bersama janjimu kubawa dalam mimpi
Kubawa dalam mimpi

Malam sunyi rasa sepi
Ku duduk seorang diri
Terbayang wajahmu di awangan

Hidupku di perantauan
Penuh dengan cubaan
Namun kau tetap jadi pujaan

Walau kucuba untuk melupakan dikau
Namun ku tak berdaya
Diriku selalu terkenangkan dirimu
Oh sayang... oh sayangku

Alangkah hancur hatiku
Bila pulang dari rantau
Melihat kau bersama teman baru

Bertahun lama terpisah
Kiranya kau telah berubah
Janjimu hanya tinggal kenangan

Hatiku menangis dengan seribu pertanyaan
Mengapa oh mengapa
Dari jauh kulihat kau berlalu pergi
Berbahagialah di sampingnya

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Kenangan Lalu - Flybaits

Lirik Lagu Kenangan Lalu - Flybaits

Puas sudah kau melukakan
Tiada pernah kau meyakinkan
Hati ini yang selalu
Mengharapkan kasihmu

Kau biarkan ku melara
Mengemiskan cinta suci
Apa daya hati ini
Telah jatuh di lamun cinta

Mengapa aku disiksa, apakah tujuan dia
Mungkin kerna ia pernah dikecewakan cinta
Katakan pada diriku aku 'kan membalut luka
Oh... jangan kau simpan dendammu
Dan aku jadi mangsanya

Aku cinta kepadamu
Hanya itu yang ku tahu
Lupakanlah kenangan pahit
Kita bina hidup baru

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Pertandingan Karaoke Interpretasi Kisah Cinta -Karaoke Kisah Cinta

Bagi memastikan album kompilasi Kisah Cinta yang diterbitkan mendapat sambutan, syarikat rakaman Warner Music Malaysia (Warner) tampil dengan cara tersendiri untuk merancakkan lagi promosi produk terbaru keluaran mereka.

Warner menganjurkan Pertandingan Karaoke Interpretasi Kisah Cinta, terbuka kepada semua warganegara berusia 18 tahun ke atas.

Syaratnya mudah, bagi mereka yang berminat untuk menyertai pertandingan itu, mereka hanya perlu menyanyikan salah satu daripada 30 lagu yang dimuatkan dalam album kompilasi tersebut.

Selain itu, peserta juga perlu membawa resit pembelian cakera padat (CD) Kisah Cinta atau video cakera padat (VCD) Kisah Cinta yang masing-masing dijual pada harga RM29.90 dan RM 20.90 sebelum layak menyertai pertandingan tersebut.

Bagi peringkat permulaan, pertandingan telah diadakan di empat lokasi iaitu di Red Box Pelangi, Johor Bahru, Seremban 2, Jusco Bukit Tinggi, Klang, Selangor dan Sogo, Kuala Lumpur.

Melalui empat lokasi itu, tiga peserta yang terpilih akan meneruskan saingan akhir yang bakal berlangsung di Red Box IOI Mall, Puchong, Selangor pada 21 Mei ini.

Johan pertandingan akan membawa pulang hadiah bernilai RM3,000, naib johan, RM2,000 dan tempat ketiga, RM1,000 (ketiga) selain baucer tunai daripada Red Box.

Album berkenaan menampilkan gabungan dua genre yang paling diminati peminat industri hiburan tanah air iaitu balada dan pop rock bagi memenuhi selera peminat.

Selain itu, lagu-lagu yang dimuatkan juga adalah antara yang popular merentasi tiga dekat bermula awal tahun 1980 sehingga era millenium.

Antara lagu yang terdapat dalam album itu adalah Madah Berhelah nyanyian Ziana Zain, Merisik Khabar (Sudirman), Epilog Cinta Dari Bromley (Sohaimi), Biarlah Rahsia (Datuk Siti Nurhaliza) dan Kehebatan Cinta (Jamal Abdillah dan Francessca Peter).

Album berkenaan juga diterbitkan dengan kerjasama beberapa syarikat rakaman seperti EMI Malaysia, Sony Music, Universal, NSR, SNP dan Music Valley.

Oleh NUR AZHARI ZAINOODDIN

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Ungu - Dirimu Satu Lirik

Lirik Lagu Dirimu Satu -Ungu

I will always love you kekasihku
dalam hidupku hanya dirimu satu
i will always need you cintaku
selamanya takkan pernah terganti

Ku mau menjadi yang terakhir untukmu
ku mau menjadi mimpi indahmu
cintai aku dengan hatimu
seperti aku mencintaimu
sayangi aku dengan kasihmu
seperti aku menyayangimu
i will be the last for you
and you will be the last for me

I will always love you kekasihku
dalam hidupku hanya dirimu satu

Ku mau menjadi yang terakhir untukmu
ku mau menjadi mimpi indahmu

Cintai aku dengan hatimu
seperti aku mencintaimu
sayangi aku dengan kasihmu
seperti aku menyayangimu
i will be the last for you
and you will be the last for me
i will be the last for you
and you will be the last for me

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Boleh Bah Kalau Kau - Adam

Lirik Lagu Boleh Bah Kalau Kau - Adam

Engkau wanita yang ku cintai
Tiada dua hanya kau saja
Selama ini kau ku damba katakan saja apa yang kau
pinta

Boleh bah kalau kau apa saja kau mahu
Boleh bah kalau kau ada kerja ku tangguh
Boleh bah kalau kau apa apa kau dulu
Boleh bah kalau kau susah senang ku sanggup
Boleh bah kalau kau kau kata apa saja kau mahu kau ku
dulukan

Selepas bercinta kau ku nikahi
Ku doa bahagia untuk selamanya
Hanya kau saja yang ku cinta ku sedia segala agar
kau bahgia

Boleh bah kalau kau apa saja kau mahu
Boleh bah kalau kau ada kerja ku tangguh
Boleh bah kalau kau apa apa kau dulu
Boleh bah kalau kau susah senang ku sanggup
Boleh bah kalau kau kau kata apa saja kau mahu kau ku
dulukan

Ku ucapkan terima kasih kepada dirimu oh kasih
Kerana diri ku ini yang kau pilih

Lagu / Lirik: Adam (AICO Empire Group)

Lirik Lagu Boleh Bah Kalau Kau - Adam

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Jangan Sesekali - Indie Mice

Lirik Lagu Jangan Sesekali - Indie Mice

Indahnya diriku merasa
saat kau dan aku bahagia
namun harus aku terima
segalanya telah berubah

Usahlah kau coba berdusta
ku tahu segala gala nya
hentikan lah ini semua
pedihnya kurasa

chorus:

Jangan sesekali buatku begini
biarpun kau pergi usah kau bersembunyi
jangan sesekali pergi tanpa kusedari
ku kecewa apa yang telah terjadi

Sukarnya untukku ku percaya
sukarnya untukku terima
kau yang yang kusanjung selama ini
bertukar menjadi benci

back to chorus :

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Redha - Tom

Lirik Lagu Redha - Tom

Kau katakan mencintaiku cinta buta
Kau katakan merinduiku rindu gila
Kau katakan kasih sayang tak berharga
Mengapa baru kini kau luahkan

# Aku redha untukmu yang aku cinta
Demi kebahagiaan kita
Mungkin kan kekhilafanku
Aku redha cinta ini terbiasa
Ujian telah huru-hara
Mencari kelemahanku

Kau katakan mencintaiku cinta buta
Kau katakan merinduiku rindu gila
Kau katakan kasih sayang tak berharga
Mengapa baru kini kau luahkan

* Aku redha andai kau jauhkan diri
Membawa hati dan mimpi
Membiasa hidup sendiri
Aku redha walaupun dada berburai
Jiwa tak bisa menghurai
Betapa cinta padamu

Oh kasih jangan kau persiakan waktu
Maafkan aku tak berjaya
Mencipta bahagia ku janjikan

Ulang # & *

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Usah Resah – Akim

Lirik Lagu Usah Resah – Akim

Terasa hatiku membeku
Melihat dia denganmu
Siapa dia ceritakan padaku
Siapa dia denganmu

Jangan ku dibiar tertanya-tanya
Membara resahku
Mengertilah kasihku

Korus
Biar lukaku terguris
Sayang usah resah
Ku sabar menanti tulus selamanya
Bila kau ingin kembali
Sayang usah resah
Ku sabar menanti selama-lamanya

Bila nanti dia kau jemu
Sepertimana denganku dulu
Jangan terlupa ceritakan padaku
Siapa dia denganmu

Jangan ku dibiar tertanya-tanya
Membara resahku
Mengertilah kasihku

Ulang Korus 2X

Sayang usah resah
Ku sabar menanti
Tulus selamanya
Bila kau ingin kembali
Sayang usah resah
Ku sabar menanti selama-lamanya

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik S. Amin Shahab berunsur tasauf

Lirik nukilan S. Amin Shahab bukan sahaja kena dengan melodi lagu yang digubah tetapi ia juga menampilkan mesej-mesej yang mendalam maksudnya mengikut pemahaman yang berbeza daripada para pendengarnya.

Malah, penulis lirik dan pelukis berusia 57 tahun ini tidak menafikan kebanyakan lirik garapannya berlandaskan pengajian ilmu tasauf yang boleh mengaitkan seorang hamba dengan pencipta-Nya.

"Kebanyakan lirik lagu ciptaan saya sedikit sebanyak menampilkan unsur-unsur sufisme dan tasauf atau sekarang ini ia lebih dikenali sebagai ketuhanan. Mungkin ramai yang tidak perasan dengan mesej itu.

"Ini kerana ramai yang beranggapan lirik-lirik tulisan saya bertemakan kisah cinta. Tetapi sebenarnya, ia rasa kecintaan yang lebih tinggi antara manusia dan Tuhan. Elemen itu ada dalam setiap diri manusia.

"Cuma ramai yang tidak tahu atau sengaja tidak mahu ambil tahu akan hakikat tersebut," katanya kepada S3 sewaktu berkunjung ke rumahnya di Bandar Baru Selayang, Selangor baru-baru ini.

Pendekatan anak seni berasal dari Batu Pahat, Johor ini dapat dilihat menerusi judul lirik hasil ilhamnya, Umpama Mimpi Dalam Mimpi yang dipopularkan oleh kumpulan Damasutra pada tahun-tahun 1990-an.

S. Amin Shahab atau nama sebenarnya Syed Mohd. Amin Syed Hashim berkata, judul lirik seperti itu bukan setakat unik tetapi ia turut mengandungi maksud-maksud yang mendalam penghayatannya.

"Lirik Suci Dalam Debu misalnya, mempunyai maksud yang mendalam di mana ia juga berunsurkan ketuhanan. Di Indonesia para peminat menggelar lagu itu dengan gelaran lagu tayamum.

"Saya tulis lirik itu dalam masa 30 minit. Mesej lagu itu berdasarkan pengalaman dan pemahaman saya dalam ilmu tasauf yang saya pelajari selama ini," ujarnya mengungkap cerita di sebalik lagu itu.

Selain menghasilkan lirik bertemakan ketuhanan, bapa kepada Sharifah Nur Aisyah, 19, Sharifah Nur Atiqah, 17, dan Sharifah Nur Anisah, 15, ini juga tidak melupakan isu-isu sosial dalam masyarakat.

Beliau contohnya, banyak mengungkap isu-isu sosial dalam lirik tulisannya yang penuh dengan sindiran seperti Kupu-Kupu Malam, Sindrom Kotaraya, Satu Catitan dan Suasana Di Tasik Perdana.

Bukan setakat menyerapkan elemen-elemen tasauf menerusi lirik lagu, tetapi Amin juga menggunakan medium lukisan sebagai satu lagi wadah bagi mengetengahkan mesej-mesej murni tersebut.

Suami kepada Junaidah Johari, 48, yang juga bekas anggota kumpulan trio Ideal Sisters yang popular pada tahun-tahun 1980-an ini memaparkan banyak elemen ketuhanan di sebalik lukisan-lukisannya.

"Lukisan terbaru saya berjudul Hukum Kasih yang memaparkan potret dua orang tokoh agama yang juga dikatakan wali Allah iaitu Tok Kenali dan Tok Lombok telah pun saya siapkan pada tahun lalu.

"Di setiap lukisan saya, akan sertakan diskripsi supaya ia boleh dikaitkan dengan apa yang dipaparkan di sebalik gambar tersebut. Ia sesuatu yang abstrak dan mengikut pemahaman sendiri," jelasnya.

Pada sisi lukisan itu, Amin menulis ayat, 'Kepada-Mu Kekasih adalah tariqat. Hukum kasih adalah hakikat. Tok Kenali, Tok Lombok ku kenal dalam mimpi. Ilmu tuk, tuk sorok, ku jumpa dalam hati.'

Pada masa sama, dia kini sedang menyudahkan potret sembilan wali Allah yang terkenal di Indonesia yang dikenali sebagai Wali Songo di mana empat daripadanya sudahpun disiapkannya.

"Saya telahpun melukis empat daripada sembilan wali itu iaitu Sunan Ampel, Sunan Giri, Sunan Bonong dan Sunan Kudus. Semuanya akan siap pada tahun depan. Satu pameran khas akan diadakan," katanya.

Penulis lirik terbaik menerusi lagu Suci Dalam Debu pada Anugerah Juara Lagu 1990 ini berkata, dia juga kini sedang menyiapkan lukisan terpanjangnya iaitu sepanjang satu kilometer yang menjadi impiannya.

Amin yang mula melukis 1,001 wajah di seluruh dunia sejak 2004 itu akan menyudahkan baki sekitar 200 meter lukisan itu dalam waktu terdekat ini.

"Sepanjang menyiapkan lukisan itu, saya telah menggembara ke banyak negara seluruh dunia antaranya ke China, Mexico, Sri Lanka, Kemboja, Mesir, Greece, Turki, India dan United Kingdom.

"Sewaktu berada di London pada 2008 saya telah menyiapkan 20 meter lukisan itu yang memaparkan Sungai Thames. Sayangnya buat masa ini, projek itu seakan-akan terbengkalai.

"Setakat ini, tiada maklum balas daripada pihak Balai Seni Lukis Negara bagi membantu saya menyiapkan lukisan itu. Rasa kecewa juga. Saya terpaksa mencari dana sendiri untuk menyiapkannya kelak," harapnya.

Jika berjaya disiapkan, lukisannya itu akan dimasukkan ke dalam buku Malaysia Book of Records sebagai lukisan terpanjang di Malaysia yang memaparkan tempat-tempat menarik di dunia.

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Kehilangan Aimi Jarr Dirasai

Pemergian pelakon veteran dan penulis, Aimi Jarr, 74 pagi semalam merupakan kehilangan besar buat industri seni tanah air.


Kehilangan turut dirasai oleh pengarah filem terkenal, Datuk Yusof Haslam kerana beliau merupakan antara teman rapat yang sentiasa berada di sisi Allahyarham.

Menurut Yusof, Allahyarham merupakan rakan serta penasihat terdekatnya dalam segala hal termasuk soal kerja dan keluarga.

“Saya mengenali beliau sejak tahun 80an lagi ketika itu saya baru baru sahaja melangkah ke dunia seni. Dia masih menjadi wartawan hiburan di sebuah majalah.

“Daripada hubungan seorang rakan sehingga bertukar menjadi hubungan kekeluargaan, saya menganggap dia seperti abang kandung saya sendiri.

“Kami bercerita bukan sahaja soal kerja malah soal rumah tangga dan anak-anak saya, dia merupakan pendengar setia saya,” katanya ketika ditemui di perkarangan rumah Allahyarham, di Taman Melawati, Selasa.

Tambah Yusof, biarpun sudah berusia, Allahyarham masih aktif menyumbangkan idea dalam setiap penulisan skrip terbitan Skop Production.

“Saya memang memerlukan dia sebagai penal skrip, walaupun kadang kala dia memberitahu ideanya sudah tidak setajam dahulu.

“Dia banyak beri input dari segi nasihat dalam setiap skrip-skrip drama terbitan syarikat saya,” katanya yang kali terakhir dia bertemu Allahyarham pada Ahad lalu.
Datuk Yusof Haslam

Dalam pada itu, Yusof terkilan Allahyarham tidak sempat menyertai rombongan ke Beijing pada akhir tahun ini bersama pelakon-pelakon Gerak Khas.

Sementara itu, pelakon Tan Sri Jins Shamsuddin menyifatkan Allahyarham sebagai rakan dan penulis yang baik.

“Saya mengenali Allahyarham lebih 50 tahun ketika itu dia menjadi wartawan di majalah Selayang Filem.

“Pada saya, dia bukan sekadar wartawan tetapi turut memberi pendapat tentang filem dengan idea-ideanya sendiri.

Tambahnya, beliau terkilan kerana tidak berkesempatan bertemu Allahyarham lebih awal.

“Kali terakhir, kami berlakon bersama dalam drama Roda-Roda Kuala Lumpur episod Anak VIP yang baru disiarkan di Radio Televisyen Malaysia (RTM) baru-baru ini.

“Tapi saya agak terkilan tidak dapat bertemu dia buat kali terakhir beberapa minggu ini, kerana saya mendapat tahu dia tidak berapa sihat,” katanya.
Datuk Mustafa Maarof

Pelakon Datuk Mustafa Maarof pula menganggap Allahyarham merupakan seorang wartawan yang tegas dan berani menyuarakan pendapat.

“Allahyarham mempunyai hubungan baik dengan ramai orang dalam industri ini, tapi sebagai wartawan dia juga tegas dengan penulisannya.

“Dia juga ada mengkritik sesuatu perkara yang dianggapnya tidak wajar, malah pernah terjadi satu kes yang mana seorang pelakon tidak berpuas hati dengan penulisanya dan bertindak memukulnya.

“Bagaimanapun kes pukul tersebut ditutup kerana sebab-sebab tertentu,” ujarnya.

Tambah Mustafa, kehilangan Allahyarham diibaratkan sebagai kehilangan sesuatu yang tidak ternilai dalam indutri ini.

Allahyarham meninggal dunia di rumahnya di Taman Melawati, pagi Selasa, akibat serangan jantung kira-kira pukul 7.30 pagi, Selasa.

Jenazah Allahyarham dikebumikan selepas solat Zuhur di Tanah Perkuburan Klang Gate Baru, Hulu Klang.

~ Mstar

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Luka - Zarul & The Protes

Lirik Lagu Luka - Zarul & The Protes

Luka
Luka yang terdalam
Saat kau luahkan
Kita dah berakhir

Hancur
Hancurnya hatiku
Saat kau pergi
Tinggalkanku di sini

Dimana janji manismu dulu
Mengapa engkau sanggup menidakkan hatimu
Saat manis yang kita lalui
Akan aku jadikan semuanya
Pengajaran untukku hadapi seluruh hidupku

Masih terasa kucupan darimu
Di saat kau melafazkan cinta
Kita berjanji kan tetap bersama sehingga akhirnya

Jika
Dapatku kembali
Ke saat itu
Akan ku perbetulkannya

Aku masih tak dapat menerima
Kesilapan kecil yang membawa bencana

Ohh

Saat manis yang kita lalui
Akan aku jadikan semuanya
Pengajaran untukku hadapi seluruh hidupku

Masih terasa kucupan darimu
Di saat kau melafazkan cinta
Kita berjanji kan tetap bersama sehingga akhirnya

Ohh

Aku masih tak dapat menerima
Kesilapan kecil yang membawa bencana

Saat manis yang kita lalui
Akan aku jadikan semuanya
Pengajaran untukku hadapi seluruh hidupku

Masih terasa kucupan darimu
Di saat kau melafazkan cinta
Kita berjanji kan tetap bersama sehingga akhirnya

Andai masih ada ruang untukku
Andai diriku masih punya waktu
Percaya padaku ku hapus dukamu segala resahmu

Ohhh

Jika
Dapatku kembali
Ke saat itu
Akan ku perbetulkannya

Pengguna Maxis -- Dail *131*209541# tekan "CALL"

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Syurga -Projek Pistol

Lirik Lagu Syurga - Projek Pistol

Di pentas ini… kisah bermula…
Dua remaja jujur temui cinta…
Dia yang muda, mengharap cinta
Padamu kekasih hatinya

Tiba masanya kini dewasa
Si Pria kini harus ke kota
Hanyalah Doa dan Airmata
Si Gadis berjanji setia…

Di matanya ada Cinta… mengharap kau setia dalam hatinya
Di bibirnya ada doa … mengharap kau kembali nanti bersama
Dihatinya…. “Syurga”

Tahun berlalu musim berganti
Gadis terindah masih setia menanti
Redup matanya menghitung hari
Mengharap pasti kau kembali…

Kini di kota kau yang berjaya
Gadis kau puja dulu kini kau lupa
Tiada beza resam dunia
Yang tinggal hanya lah kecewa…..

Di matanya Ada Cinta… mengharap matahari akan menjelma
Di bibirnya ada doa … mengharapkan nanti pasti ada cahaya….

Ada Syurga

Dihatinya…. “Syurga”

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Metaforia -Projek Pistol

Lirik Lagu Metaforia -Projek Pistol

Telah Terpercik rasa.. Ngilu segalanya
Satu keindahan tiada umpama
Demi kasih yang sirna telah ku serah segala
Biarkan nyata nanti kau tahu ertinya…

Telah terpana jiwa.. paut indah dunia
Kau dan Aku menari bersama
Lafaz janji setia terbang ke hujung dunia
Memadu kasih hingga hilang bicara…
Wahai kasih bawa aku terbang… melawan angin bintang kejora
Wahai kasih kau yang aku sayang.. kau pasti…kan datang…

Berjanjilah pada cinta… metaforik indah selamanya
Menyanyilah wahai kasih…. Hingga hujung kemuncak

Satu Keindahan Satu Kemanisan
Di hati indahnya tiada tandingan
Kita berpegang tangan beriringan berjalan
Mengharapkan mimpi tadi kan berulang
Wahai kasih bawa aku terbang… melawan angin bintang kejora
Wahai kasih kau yang aku sayang.. kau pasti…kan datang…

Berjanjilah pada cinta… metaforik indah selamanya
Menyanyilah wahai kasih…. Hingga hujung kemuncak
Menari dan Menarilah… lagu indah tari sang pencinta
Ku pasti kau kan merasa… puncak dunia yang terindah…

Pasti yang ada dihati.. Pasti kan terukir nanti…
Pasti kita menanti… Pasti…………..

Berjanjilah pada cinta… metaforik indah selamanya
Menyanyilah wahai kasih…. Hingga hujung kemuncak
Menari dan Menarilah… lagu indah tari sang pencinta
Ku pasti kau kan merasa… puncak dunia yang terindah…



11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Biodata Profil Lena AF9

Biodata Lena AF9

Lena AF9

Nama Sebenar: Lenaber Binti Hadir
Nama Afundi: LENA
Asal: Sabah
Umur: 21 tahun
Pekerjaan: Peniaga pasar malam.

Berikan Perkara menarik tentang diri sendiri:

Saya mempunyai imej tersendiri, rambut panjang, periang, seorang yang memahami orang lain dan suka berkawan.

Perkara yang anda pernah buat, tetapi orang lain tidak?
Saya pernah menyanyi di pasar malam dan setiap orang yang lalu-lalang bagi Lena duit.

Jika diberi peluang berduet dengan artis luar negara, siapakah artis itu dan mengapa?
Vina Morales dan Jericho Rosales.

Pengalaman menyanyi sebelum memasuki Akademi Fantasia?
Pernah menyertai banyak pertandingan dan pernah bekerja di Trinity Butik.

Kenapa anda menyertai Akademi Fantasia?
Sebab Lena ingin membuktikan kepada orang-orang yang selama ini memandang rendah kepada Lena.

Jika tidak dapat menyertai Akademi Fantasia 9 ini, siapakah anda sekarang?
Seorang bisnes woman yang berjaya.

Siapakah penyanyi AF yang anda kagumi? Kenapa?
Shahir, sebab dia menyanyi dengan bersungguh-sungguh dan jujur.


11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Warna Hidup - The Rain

Lirik Lagu Warna Hidup - The Rain

Kau yang ku inginkan di sisa hidupku
baik buruk hitam putih warna hidup kita

jalan hidup yang membawa
hingga kita sampai di sini
bukan perjuangan yang
seperti mimpi di siang hari
bertahanlah, bertahan sampai nanti

reff:
kau yang ku inginkan di sisa hidupku
takkan ada yang mampu menggantikan dirimu
semua yang telah kau berikan untukku
baik buruk hitam putih semua mewarnai hidup kita

jangan pedulikan kata mereka
yang takkan mengerti
hingga suatu saat nanti
waktu yang kan menjawab semua ini
bertahanlah, bertahan sampai nanti, sampai nanti

repeat reff

baik buruk hitam putih pahit manis senang sedih [2x]

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Sumpah Mati -Winner

Lirik Lagu Sumpah Mati -Winner

* Aku memang jatuh cinta kepadamu
tapi aku tak punya keberanian
untuk mengungkapkan perasaan aku
yang begitu hebatnya kepadamu

** tiap malam ku memikirkan kamu
apakah kamu juga memikirkan aku
tiap malam ku memikirkan kamu
di jantungku hanya ada namamu

reff:
sayang sumpah mati
aku ingin jadi kekasihmu
dan aku bangga bila kamu
menemani jasadku sepanjang hari

repeat *, **
repeat reff [4x]

11/05/01 - 11/06/01 @ Lirikami


Rahsia Kuruskan Badan. Keterangan lanjut,sila klik sini
 
◄Design by Lirikami