Temubual Syamsul Yusof kejayaan KL Gangster

Karier seni Syamsul Yusof kini berada di puncak apabila filem terbaru arahannya, KL Gangster mencatat kutipan tertinggi dengan angka RM11 juta sejak ditayangkan di pawagam pada 9 Jun lalu.

Ternyata sejak menduduki kerusi pengarahan, anak bujang Datuk Yusof Haslam ini melonjak dari satu anak tangga bermula dengan filem Evolusi KL Drift, Bohsia: Jangan Pilih Jalan Hitam, Evolusi KL Drift 2 dan Khurafat kerana kutipannya menunjukkan peningkatan.


Bertitik tolak dengan kejayaannya menang Pengarah Terbaik di Festival Filem Malaysia ke-23 (FFM23) melalui Evolusi KL Drift 2, kejayaan Syamsul jauh meninggalkan bapanya yang mendapat jolokan ‘Six Million Dollar Man’ melalui kejayaan Sembilu mencatat kutipan RM6 juta.

Apapun, tentunya kejayaan Khurafat dan KL Gangster memberi cabaran besar kepada Syamsul apabila jangkaan peminat makin tinggi terhadap karyanya selepas ini.

Bagaimanapun, filem barunya, Aku Bukan Tomboy yang akan menjengah pawagam pada November ini mungkin sukar untuk mendapat kutipan tinggi. Mampukah Syamsul menerima hakikat filemnya selepas ini hanya sekadar mencatat kutipan RM3 juta atau RM4 juta?

Cabaran lebih besar lagi apabila Syamsul bakal menghasilkan sekuel KL Gangster selepas hari raya nanti kerana penonton menjangkakan hasil yang jauh lebih hebat.

Bersediakan Syamsul untuk menerima segala cabaran ini? Ikuti luahan hati anak muda ini kepada wartawan Harian Metro, Norhadiani Baharom yanie@hmetro.com.my untuk ruangan ini.

RAP: Bagaimana perasaan anda apabila mendapat jolokan ‘11 Million Dollar Man’?

SYAMSUL: Saya selalu berfikiran sederhana dan beringat-ingat. Saya tidak mahu lemas atau hanyut dengan kejayaan yang sedang saya kecapi sekarang ini.
Saya juga sering menjadi pengkritik kepada hasil kerja saya sendiri.

Saya sedar dengan kejayaan demi kejayaan yang dikecapi, pasti ada yang melabel saya dengan gelaran itu dan ini namun terus-terang, saya sebenarnya tidak suka dipanggil ‘Million Dollar Man’ atau Pengarah Terbaik kerana masih banyak yang perkara perlu dipelajari.

Saya melihat diri saya sebagai individu yang sentiasa ingin mencari kelainan menerusi kerja pengarahannya. Saya akui, setiap kali filem saya menjengah pawagam saya berasa tertekan. Jangkaan penonton terlalu tinggi membuatkan saya berasa takut.

RAP: Kejayaan besar ini sekali gus membuatkan anda berada dalam senarai jutawan muda. Adakah anda mula menerima gangguan dan berasa terancam apabila berada di khalayak umum?

SYAMSUL: Saya masih menjalani kehidupan seperti biasa dan tidak pernah ambil pusing dengan pandangan orang sekeliling.

Saya tetap Syamsul yang dulu. Akan bercakap banyak bila di set penggambaran, selebihnya saya lebih suka menyendiri di rumah dan studio untuk melakukan kerja-kerja suntingan.

Bagaimanapun, bercerita mengenai keselamatan, baru pagi tadi (pagi semalam) pejabat Skop Productions Sdn Bhd disimbah dengan cat merah. Saya sendiri tidak tahu apakah motifnya dan kami hanya menyerahkan kes ini kepada pihak berkuasa untuk menjalankan siasatan.

RAP: Kejayaan KL Gangster membuka mata banyak pihak khususnya mereka yang pernah memandang rendah hasil kerja anda. Mungkin ada sesuatu yang ingin anda perkatakan mengenai perkara ini?

SYAMSUL: Saya tidak boleh halang persepsi orang dan saya menghasilkan filem bukan untuk membalas dendam kepada mereka yang pernah memandang rendah di atas kemampuan saya. Saya melakukannya untuk kepuasan diri sendiri dan kebaikan industri perfileman.

Saya bukan jenis orang yang suka bercakap-cakap, tetapi hasil kerja tidak seberapa. Bagi saya, buktikan hasil kerja itu lebih baik daripada cuba membunuh karya orang lain.

RAP: Bagaimana reaksi bapa anda berhubung kejayaan KL Gangster?

SYAMSUL: Sudah tentu dia berbangga dan saya lihat dia lebih terbuka untuk menerima idea gila saya sekarang.

RAP: Khabarnya ada perancangan menghasilkan KL Gangster 2. Apakah formula anda memastikan ia lebih baik, lebih hebat dan lebih berjaya daripada garapan pertama?

SYAMSUL: Setiap sudut dan elemen akan diperbaiki selain persembahannya juga akan lebih matang. Awal-awal lagi sebelum KL Gangster dipertontonkan kepada umum, saya dan pengarah bersama, Rizal Ashraf nampak ada beberapa kelemahan. Disebabkan itu, kami langsung tidak menjangkakan filem ini akan meletup. Jalan ceritanya bagi saya terlalu ringkas dan kekurangan inilah yang akan kami atasi dan memberi penekanan lebih menerusi pembikinan KL Gangster 2.

RAP: Bagaimana pula dengan sekuel Bohsia, Jalan Kembali?

SYAMSUL: Filem ini masih dalam proses suntingan serta memasukkan suara (dubbing). Berbanding garapan sebelum ini, kali ini Bohsia 2 juga digarap lebih matang. Jika sebelum ini banyak menampilkan watak hitam, kali ini Salina Saibi sebagai pelakon utama mula berubah sejak dimasukkan ke pusat pemulihan. Terbit satu keinsafan lalu berusaha menyelamatkan sahabat baiknya iaitu watak yang dilakonkan Nabila Huda. Saya kira ia lebih serius dan sarat dengan pengajaran.

RAP: Aku Bukan Tomboy bakal menjengah pawagam November ini. Apakah anda sudah bersedia jika filem ini tidak mendapat sambutan seperti KL Gangster dan Khurafat?

SYAMSUL: Saya sudah bersedia. Sejak menghasilkan filem Khurafat lagi, saya sudah mempersiapkan diri menerima apa juga kemungkinan.

Syukur Alhamdulillah, rezeki daripada Maha Esa belum ada satu pun daripada filem saya yang tidak mendapat sambutan.

Bagaimanapun, saya percaya sekiranya sambutan filem ini tidak sehangat KL Gangster pasti akan timbul pelbagai isu yang membawa perbandingan. Itu lumrah kehidupan dan saya sedia terima.

RAP: Ada perancangan bekerjasama dengan produksi luar?

SYAMSUL: Memang ada tawaran dari produser Thailand untuk hasilkan filem mereka. Bagaimanapun, saya tolak kerana apabila meneliti skripnya, saya nampak lebih mengangkat budaya mereka berbanding budaya Malaysia.

RAP: Tidak lama lagi anda bakal disaingi adik sendiri, Syafiq yang akan muncul dengan filem pertama, S.A.M (Saya Amat Menyintaimu). Apa yang meyakinkan anda dan bapa anda untuk membenarkan Syafiq mengarah?

SYAMSUL: Saya mula mengarah ketika berusia 21 tahun. Keinginan untuk membabitkan diri dalam bidang pengarahan ini bukan atas desakan papa sebaliknya minat sendiri. Pun begitu saya menimba pengalaman dengan mengarahkan drama terlebih dulu. Manakala Syafiq pula arahan pertamanya adalah filem dalam usia 19 tahun.

Walaupun dia masih muda, saya dan papa mempunyai keyakinan bahawa dia sudah bersedia menjadi seorang pengarah muda. Saya biasa menonton karya filem pendek arahannya dan saya merasakan Syafiq punya potensi jika digilap dan diberikan peluang.

Malah, ada tiga siri episod Gerak Khas diarahkan olehnya dan daripada hasil kerjayanya itu tambah meyakinkan kami. Syafiq sudah bersedia sepenuhnya, cuma pembikinan S.A.M ini dilihat bakal memberi cabaran kepadanya kerana karya yang dihasilkan sebelum ini lebih menjurus kepada komedi. Bagaimanapun untuk S.A.M ia adalah filem bergenre ‘psycho’. Mungkin sengaja cabaran ini diberikan papa kepada Syafiq untuk mencari kelebihan lain yang ada pada dirinya.

RAP: Apakah perbezaan anda dan Syafiq?

SYAMSUL: Minat Syafiq lebih cenderung kepada bidang pengarahan sementara saya pula antara lakonan dan pengarahan kedua-duanya saya suka. Syafiq dari awal-awal lagi menolak untuk menjadi pelakon. Daripada segi karakter pula, saya serius manakala Syafiq lebih mesra dan suka berjenaka.

RAP: Bagaimana anda meraikan kejayaan besar dalam hidup anda ini?

SYAMSUL: Saya bernazar untuk pergi umrah dan Insya-Allah pada Ogos ini kami sekeluarga akan ke Makkah.

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Luahan Hati -Apit

Lirik Lagu Luahan Hati -Apit

Pertama kali ku dengar suaramu
Sayunya hatiku merindui dirimu
Walaupun baru kita bersua muka
Namun aku telah jatuh cinta

Pertama kali ku bertemu denganmu
Sayunya hatiku melihat senyumanmu
Aku mengharap engkau menerimaku
Kerna aku bersedia menyintaimu

Akan ku renang lautan yang berapi
Membuktikan kehebatannya cinta ini
Tetapi jika kau meninggalkan aku
Terhiris hati ini terguris jiwa ini
Menangis tak berlagu

Ohhh..
Biarpun ombak yang merubah pantai
Kasihku takkan hancur berderai
Biarpun hari berganti hari
Dirimu tetap ku nanti

Ohhh..
Sayangku pimpinkan tanganmu
Menuju mahligai bahgia
Kita bersama nikmati kisah cinta
Hidup bagaikan di syurga

Oh kasih…

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Senjakala –Kat (OST Senjakala)

Lirik Lagu Senjakala –Kat(OST Senjakala)

Di bawah awan hitam ini
Kau datang bawa persoalan
Adakah tiada jawapan darimu

Kehidupan yang ku inginkan
Adakah tiada kesudahan
Berikan jawapan
Berikan jawapan

Ku mahu seperti mereka
Miliki seadanya cinta
Lepaskan aku bebaskan aku
Dari segalanya

Apakah dosaku hingga jadi begini
Hidup dalam sepi meniti hari

Dengarkanlah hatiku menangis
Menginginkan cinta

Ku mahu seperti mereka
Miliki seadanya cinta
Lepaskan aku bebaskan aku
Dari segalanya

Apakah dosaku hingga jadi begini
Hidup dalam sepi meniti hari

Di bawah awan hitam ini
Tunggu sendiri

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Carta Hati- Najwa Latif

Lirik Lagu Carta Hati- Najwa Latif

Engkau duduk di situ
Diam tersipu malu
Mahu mendekati aku

Aku mulai resah
Hati ku jadi kebah
Melihat diri mu aku rebah

Tapi hati ini kuat menyatakan
Kau terkini duduk di carta hati
lagu cinta kita bermula
dari mata turun ke jiwa
dari teman menjadi cinta
dan berjanji untuk setia
sehidup semati kita
menjanji kan bahagia
untuk kita berdua selamanya

hmmm----
hoo---
lalala----
hmmm---

jangan engkau jangan pergi
jangan tinggal ku sendiri
jangan tinggal kan carta hati

kau janji kan bahagia
ku janji kau tak terluka
teruslah berada di carta hati kita

lala---
hooo---
lala---
hmmm--


11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Cinta Muka Buku -Najwa Latif

Lirik Lagu Cinta Muka Buku -Najwa Latif

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu
Oooo…
Hati ku rasa sesuatu..

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
Oooo…
Benarkah rasa itu..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa..

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta..

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja..

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu
Oooo...
Ini cinta remaja ku..

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Oooo...
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa..

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta..

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja..

Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Oooo...
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku..

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Biodata Beto Kushairy

Biodata Beto Kushairy


Nama sebenar:Nurkusyairy Zakuan bin Osman
Tarikh lahir: 19/2/1980
Asal: Kuala Lumpur
Pendidikan:Diploma Komunikasi Massa dari Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam

Biography:
Jln. Pintas(Nam Ron)
Chow Kit(Brando Lee)
Barajiwa(Osman Ali)
Sini Ada Hantu(James Lee)
Nur Kasih The Movie(Kabir Bhatia)
Kami The Movie(Fizi & Fendi)
Syaitan(Bade Azmi)

SHORT FILM:
Hujan Panas(Nadiah Hamzah)
Sangkar(Sharifah Amani)

DRAMA:
Wasiat
Lari Sayang Lari(Yasu Tanaka)
Cita & Cinta(Azma Aizal Yusoof)
Juvana(Faisal Ishak)
Geng Surau(Wan Hasliza/Johan Bahar/Syed Khairul Fariz)
Putra Pura(Johan Bahar)
K.I.T.A(Michael Ang)
Dendam Kesuma:Tun Fatimah(Zaili Sulan)
Apa Dosaku:Sybil Kathigasu(Bernard Chauly)
Lembing & Layang:Senoi Praaq(Wan Hasliza)
10:Mokhtar Dahari(Manesh Nesaratnam)
Warkah Terakhir:Rosli Dhoby(Wan Hasliza)
Pusaka(Bade Azmi)
Bilik No 13-Season 2(Anwardi Jamil)
Kekasihku Seru(Kabir Bhatia)
Lima(Wan Hasliza)

TELEMOVIE:
Kashaf Imani(Azma Aizal Yusoof)
Uri(Tunku Mona Riza)
Misteri Gua Musang(Anwardi Jamil)
Manggah Runggah(Nuad Othman)
Bila Merpati Terbang Malam(Bade Azmi)
6 Sharifah(Wan Hasliza)
Rel Waktu(Zulkiflie M. Osman)
Mencari Nurkhadijah(Erma Fatima)
Ibu Mak Mama Mummy Ummi(Emi Sufian@Pian Skru)
Pasukan Gerak Cepat-PGC(Haris Fadzillah)
Lorong Neraka@Tersasar Di Jalanmu(Erma Fatima)

STAGE PLAY:
Pementasan Projek KOKEN:TANDA(Rumah Anak Teater)

STUNT-WORK:
Cicakman(Yusry KRU) as AC Mizal stuntdouble
Bilut(Bade Azmi) as Khir Rahman stuntdouble

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Cinta Seluas Angkasa-Amanda Imani

Lirik Lagu Cinta Seluas Angkasa-Amanda Imani

(VERSE)
Daku tersenyum sendiri,
Memikirkan tentang cinta,
Betapa indah diri ini kalau aku mula bercinta..

(BRIDGE)

Sekian lama menanti,
Mencari cinta yang suci,
Baru kini ku temui,
Cinta yang sejati..

(CHORUS)

Kasih tolong,
Pimpinkan tanganku,
Bawaku terbang ke awangan cintamu,
Cintamu yang indah seluas angkasa,
Kasih tolong,
Cintai diriku,
Kerana diriku,
Tak tahan menahan,
Rasa cinta ini semakin gelora,
Semakin bergelora..

(VERSE)

(BRIDGE)

(CHORUS)

Lyrics : Ajai, Composition : Ajai



11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Jatuh Cinta Kasih-Amanda Imani

Lirik Lagu Jatuh Cinta Kasih-Amanda Imani

Disini aku mengumpul,
Rasa rindu yang dipendam,
Bila kau tiada disisiku,
Mengapa, oh mengapa,
Kau pergi tanpa berita,
Kasih kau tinggalkan kesan padaku..
Aku dambakan dirimu yang ku rindu,
Kembalilah padaku,
Tunaikanlah janjimu,
Yang telah kau lafazkan..

(CHORUS)
I fell for you,
And I know it’s you,
A love so real I could never lose,
You’re the joy in my life,
Can’t you see, yeah,
I fell for you,
Baby right from the start?
I gave all my love to you,
So baby please, baby please,
Don’t leave me..

Segala memori bersama,
Masih segar difikiran,
Ketika dirimu memberikan cinta,
Jangan musnahkan memori,
Kembalikanlah cintamu,
Kerana ku kenal cinta dari mu..

(BRIDGE)
(CHORUS)
Jangan tinggalkan,
Jangan tinggalkan aku,
Jangan tinggalkan diriku..

(CHORUS)

Lyrics : Amanda & Ajai, Composition: Ajai

Amanda Imani

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik Lagu I Won't Be Missing You-Amanda Imani

I Won't Be Missing You Lyrics-Amanda Imani

All of this while you’ve been the one who’s held me back,
From doing things that I should have and wanted so bad,
Although it’s over,
You won’t ever see me sad..
I have accepted the fact, yeah it was for the best,
The good, the bad and what we will never have,
It took some time but, then it went by so fast..

(BRIDGE)

Leaving the past behind,
I am now ready to move on and find someone,
Who will love me for me inside..
I won’t be missing you..

All that I know is,
I will be moving on,
Keeping it together,
Never ever gonna fall,
A voice of reason,
I’ll be my own wonder wall..

Some people say it was a blessing in disguise,
A part of living, we lived, we loved and then we left,
Your wasted words and all the secrets we have shared..

(BRIDGE)

Lyrics: Amanda, Composition: Ajai

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Mukjizat Cinta -Indie Mice

Lirik Lagu Mukjizat Cinta -Indie Mice

Jelajah hidup dalam cintaku
telah terjadi hingga padamu
ku tak tahu apakah dirimu kasih
karma dari sisi cintaku

Cinta yang terindah yang telah kau beri
sama seperti cinta yang telah ku ciptakan
dahulu...

chorus:

Mukjizat yang telah kau beri padaku
tak seindah yang pernah aku harapkan
darimu...

bridge:

Mengapa cinta yang tak pernah abadi
untukku
hanya karma perbuatan cintaku yang lalu
ku harus terima..ku harus terima..

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik lagu Kita Sama Sahaja -Amanda Imani ft Ajai

Lirik lagu Kita Sama Sahaja -Amanda Imani ft Ajai

(Amanda)
Aku masih mencari cari kenalan hidup,
Aku masih mahukan yang terbaik untukku,
Tidak kira rupa tapi hati perlu cantik,
Kerana diriku setia..

(Ajai)
Begitu juga sama dengan diriku ini,
Masih mencari cari pasangan hidup ini,
Ada ramai tapi semua tiada di hatiku,
Kerana diriku setia..

(CHORUS)
(Amanda & Ajai)
Memang kita sama masih mencari cinta,
Memang kita sukar untuk terima cinta,
Tapi blia ada cinta di hati kita,
Pasti kita akan jaga si dia itu,
(Ajai) Sebaik baiknya..
(Amanda) Akan aku jaga sebaik baiknya..
(Amanda & Ajai) Terbaik untuknya..

(Ajai)
Biarlah masa yang akan tentukan semua,
Sambil ku jalani kehidupan ku seharian..

(Amanda)
Pasti suatu hari akan hadir orang yang ku tunggu,
Akan ku nantikan saatnya..

(CHORUS)

Lirik lagu Kita Sama Sahaja -Amanda Imani ft Ajai

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik Lagu I'm Free (Yeah) -Amanda Imani

Lirik Lagu I'm Free (Yeah) -Amanda Imani

(VERSE 1)
From that very moment,
I had a vision in my mind,
For us to part and to say our goodbyes..
It was then that I knew,
It was something I had to do,
Trusted my heart and courage to see me through..

(BRIDGE)
And I have myself to thank for doing what’s right,
After all the fights,
Along the way many tears I’ve cried,
It was all in my mind..

(CHORUS)
It’s done, we’re through,
No more spoken words of you,
I tell myself it’s a lesson that I’m going through,
At last I’m free of the tears and heartbreak you caused me,
And honestly,
You never had me, oh baby..
Yeah, yeah..

(VERSE2)
You should know how it feels,
When you walked out on me,
To leave somebody without anything,
Now I finally realize,
Every time I look in your eyes,
All that shines through is the guilt and misery..

(BRIDGE)
(CHORUS)

(VERSE3)
Isn’t it clear to see what you’ve done to me,
Wasn’t something I need,
The light you didn’t see and the person I’ll be,
The very best of me..
(CHORUS)

Composition: Ajai, Lyrics : Amanda Imani


11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Biodata Profil Amanda Imani

Biodata Profil Amanda Imani

Nama: Amanda Imani
Tarikh Lahir : 30 Disember 1991
Pendidikan: Pelajar Ijazah sains, psikologi & komunikasi dari Universiti Iowa, Amerika Syarikat
Hobi: Menunggang kuda dan berenang
Ilmu Pertahanan Diri: Taekwondo
Pencalonan: Anugerah Industri Muzik 2010 (Best local English album); VIMA 2010 (Best female vocalist and Best pop vocalist); ABPBH 2010 (Best new female artist and Best female performer/singer).
Anugerah: Voice Independent Music Awards (VIMA); SEA 2010 (Best pop song bronze),Bakat Muda Terbaik oleh World Association Of Festivals and Artists (WAFA) serta tempat kedua bagi Lagu Asal Terbaik,pertandingan International Music Festival Discovery 2011 di Varna, Bulgaria

Amanda mula berjinak dalam nyanyian sejak berusia lima tahun dan ketika itu amat meminati lagu rakyat popular Jong Jong Inai.


Amanda Imani

Gambar Amanda Imani

Biodata Amanda Imani


Kata Amanda Imani, minatnya dalam nyanyian sudah dipupuk sejak usianya 14 tahun lagi dan dia tidak hanya bersandarkan kepada suara semata-mata, tetapi turut berbakat mencipta lagu dan menulis skrip, selain berkebolehan bermain gitar dan piano.

SELAIN terbabit dalam penulisan lirik bersama Ajai menerusi lagu Terima Kasih, Jatuh Cinta Kasih dan Kita Sama Sahaja, dia juga mencipta kelima-lima lagu berbahasa Inggeris dalam album Yeah.

ALBUM Yeah dicalonkan dalam Anugerah Industri Muzik (AIM) 17, bagi kategori Album Inggeris Tempatan Terbaik bersama-sama empat calon lain iaitu To Prevent The Earth From Moving With You oleh Disagree, Running (Hazami), The Turning Point (Point Blanc) dan The Great Battle (Sevencollar T-Shirt).

SINGLE pertamanya, Selamilah Cinta, diangkat sebagai pemenang kategori Lagu Pop Terbaik (Gangsa) pada Voice Independent Music Awards 2010 (VIMA) yang berlangsung di Bangsar, Kuala Lumpur pada 17 Januari tahun lalu. Dalam acara sama, namanya turut dicalonkan dalam kategori Penyanyi Pop Terbaik dan Penyanyi Wanita Terbaik.

JIKA diberikan peluang, gadis yang gemar mencuba sesuatu yang baru ini turut berkeinginan menceburkan diri dalam lakonan. Katanya, biarpun watak sampingan yang diberikan, dia tetap akan berusaha untuk menjayakan watak berkenaan.

PEMINAT yang mahu mengetahui perkembangan Amanda dengan lebih lanjut, mereka boleh melayari laman web www.amanda-imani.com, www.facebook.com/AmandaImani91, dan www.youtube.com/user/ Amanda301291.

Website Amanda Imani:
http://www.amanda-imani.com
http://amp.channelv.com/AmandaImani
http://www.facebook.com/AmandaImani91
http://www.myspace.com/amandaimani
http://amandaimani.tumblr.com/
http://www.popfolio.net/Amanda301291/
http://twitter.com/AmandaImani
http://www.ilike.com/artist/Amanda+Imani
http://www.youtube.com/user/Amanda301291

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik lagu Sentuhan Rasa (OST Nada Cinta)-Randy Pangalila feat. Mikha Tambayong

Lirik lagu Sentuhan Rasa (OST Nada Cinta)-Randy Pangalila

Sejauh mataku ini memandang
Takkan luput dilihat kuatnya cintamu
Sejauh telinga ini mendengar
Takkan luput mendengar suara hati kecilmu

Dilihat didengar bagaikan alunan nada
Dilihat didengar bagaikan sentuhan rasa

Reff:
Detak jantungku senandungkan nada cinta
Harum nafasku aromakan nada cinta
Oh berhembus kencang

Dilihat didengar bagaikan alunan nada
Dilihat didengar bagaikan sentuhan rasa

Repeat reff

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Cinta dan Benci -Geisha

Lirik Lagu Cinta dan Benci - Geisha

Bagaimana cara membuatmu bahagia
nyaris ku menyerah jalani semua
tlah berbagai kata ku ungkap percuma
agar kau percaya cintaku berharga

tak kuat ku menahanmu, mempertahankan cintaku
namun kau begitu saja, tak pernah merindu

reff:
sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu
sulit untuk ku bisa, sangat sulit ku tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci yang ku rasa

apa kau mengerti ku sedih sendiri
tanpa ada kamu ku merasa sepi

tlah lama ku menantimu, diam sendiri menunggu
setengah hati mencinta, ku sakit karenamu

repeat reff

woo ooo ku sakit karenamu

sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu
sulit untuk ku bisa, sangat sulit ku tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci

sungguh aku tak bisa membenci dirimu
sesungguhnya aku tak mampu
sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci ooo
cinta dan benci ooo yang ku rasa

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Mizz Nina Berduet Dengan Flo Rida lagu Take Over

Mizz Nina berduet dengan penyanyi hip hop antarabangsa, Flo Rida dengan single lagu Take Over.

“Saya berasa amat bertuah kerana dapat berduet dengan Flo Rida untuk single terbaru ini tambah pula dia seorang yang popular di kalangan penyanyi-penyanyi Amerika Syarikat. Harap-harap, Take Over dapat diterima ramai dan kami akan cuba 'menggegarkan' dunia menerusi lagu ini," kata Nina.

Tambah tunang kepada vokalis Hujan, Noh Salleh itu, dia berharap lagu genre R&B, hip hop dan dance itu diterima umum seperti lagu single solo pertamanya, What You Waiting For (duet dengan Colby O'Donis).


Kini lagu tersebut telah pun berkumandang di semua stesen radio tempatan dan sedang menaiki carta muzik paling popular.

Selain itu, Nina dan Flo Rida telah pun mempersembahkan lagu Take Over itu pada konsert Flo Rida di Bangkok dua minggu lalu dan lagu tersebut mendapat perhatian daripada penonton-penonton di sana.

"Alhamdulillahlah, walaupun saya sibuk dengan persiapan perkahwinan yang akan berlangsung pada 1 Julai depan, kami sempat mengejar masa untuk menyiapkan lagu ini serta klip videonya sekali dalam masa yang singkat.

"Semoga peminat-peminat terhibur dengan klip video kami di mana penggambaran telah pun dirakamkan pada awal bulan ini di Miami selama tiga hari," ujarnya.

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lepas Cerai, Zul Huzaimy Taknak Fikir Soal Kahwin

Setelah hampir setahun bercerai, pelakon Zul Huzaimy mengakui masih belum terfikir untuk mendirikan rumah tangga semula.

Jelasnya, buat masa ini dia lebih banyak menumpukan perhatian kepada kerjayanya di samping menjalani hidup bersendirian.

"Selepas berpisah saya jalani hidup saya seperti biasa dan banyak menumpukan perhatian kepada kerja.

"Buat masa ini masih tiada sesiapa yang sesuai untuk menjadi isteri saya dan saya sendiri belum terfikir untuk mendirikan rumah tangga sekali lagi.

"Apa yang pasti saya lebih banyak menumpukan perhatian dalam kerjaya dan menjalani hidup seperti yang telah ditentukan," ujarnya yang berpisah dengan Nor Dalilah Muhammad pada Julai 2010.

Selain itu, kata Zul dia masih mempunyai hubungan baik dengan isteri dan keluarga mertua biarpun kini sudah tiada sebarang ikatan.

"Saya masih lagi baik dengan bekas isteri dan keluarga mertua saya, pada saya hubungan itu tidak pernah putus sampai ke akhirat. Sebagai lelaki, saya masih lagi bertanggungjawab kepada mereka," katanya.

Tambah Zul, dia dan isteri sering bertolak ansur dari segi penjagaan anak, Awal Haziq yang kini berusia 5 tahun.

"Awal masih kecil dan belum lagi memahami situasi ini. Daripada segi penjagaan anak kami bertolak ansur dan berkongsi-kongsi menjaga dia," katanya.


Dalam pada itu, Zul yang menggantikan pelakon Adi Putra untuk pementasan teater Sri Mersing 2 mengakui sangat teruja apabila diberi peluang tersebut.

"Ini kali kedua mereka tawarkan saya untuk berlakon teater ini, semasa pementasan pertama dahulu saya terpaksa menolak kerana mempunyai komitmen lain.

"Ketika mereka hubungi dan tawarkan watak ini, saya terus setuju dan menolak tawaran-tawaran lain, kerana bagi saya watak dalam teater adalah suatu pencapaian bagi seorang pelakon," katanya.

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

OST Sajundai -Lagu Dalam Drama Sajundai TV3

Lirik Lagu Suratan Yang Menyakitkan -Sharifah Zarina (OST Sajundai)

Berulang kali aku menyatakan hasratku
Tapi tak pernah kau ruang masa untuk diriku
namunku sedar kasih dimana ku berdiri
dibalik cinta yang gelap aku terus sendiri

Sungguh aku menyesali kasih
Bercinta denganmu sayang
Sungguh aku sedar betapa hebatnya cintamu itu
Yang menyakitkan

Ku sendiri kasih di lautan cintaku
Beralun ombak melanda namun aku berdiam
Masih aku sayang cuba untuk pertahankan
Suratan yang menyakitkan hati ini kerna ku mencintaimu

Sungguh aku menyesali kasih
Bercinta denganmu sayang
Sungguh aku sedar betapa hebatnya cintamu itu
Yang menyakitkan

Ku sendiri kasih di lautan cintaku
Beralun ombak melanda namun aku berdiam
Masih aku sayang cuba untuk pertahankan
Suratan yang menyakitkan hati ini kerna ku mencintaimu
Masih aku sayang cuba untuk pertahankan
Suratan yang menyakitkan hati ini kerna ku mencintaimu

Composer: Ajai
Lyrics: Ajai

Drama Sijundai

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Khalimah Cinta -The Ariez

Lirik Lagu Khalimah Cinta -The Ariez

(Verse 1)
Ku ingin
Kau pejamkan matamu hanya untuk
Sekadar waktu
Ku ingin bisikkan
Khalimah cintaku
Dan selepas ini
Bukalah seluas mana pun
Yang engkau mahu
Ku hanya ingin kau tahu
Aku juga mencintai mu

(Verse 2)
Aku ingin
Kau slalu ada
Untuk menemani aku
Di segenap ruang hidupku
Aku ingin
Kau slalu mencintai aku
Supaya aku tenang
Selalu

(Korus)
Cintaku hanyalah milikmu
Itu yang kau mahu dariku
Cinta mu milik ku itu
Juga yang ku mahu
Dariku semua untuk mu
Darimu untuk ku
Semoga kita akan tetap
Menyatu…uh..uh…

(ulang verse 2 & korus)

(ulang korus)

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Who Do It Better Lyrics -Joe Flizzow, Altimet & SonaOne

Who Do It Better Lyrics -Joe Flizzow, Altimet & SonaOne

Chorus
Y’all know it well
Who you know do it better than the Kartel
This sounds so swell
I am the Altimet and I rep the Kartel

1st Verse
Di dalam cipher, lirik berterbangan,
Dari lapangan lidahku menuju ke awan,
Di dalam aliran kataku berselam,
Bersama mikrofon sebagai teman,
Sejati, kalau mahu turut sekali,
Jangan ketinggalan bila jaguh berlari,
Ini bukan masa merangkak berjalan
Ini masa tekanan hasilkan berlian,
Kataku buat kamu bersantapan
Beralaskan irama sebagai talam
Aku disekolahkan emcee zaman silam,
Kalau kurang mahir baik duduk diam
Di studio, tempat aku bertukang
Mengajiku cukup ajarku yang kurang
Jadi bila berdepan tak perlu bersalaman
Tunggu raya tahun depan kita bermaafan.

Chorus
Y’all know it well
Who you know do it better than the Kartel?
This sound so swell
Name is SonaOne and I rep the Kartel

2nd Verse

OK, OK, OK allez c’est parti
Ca sent comme le weekend alors qu’on est que mardi
On me traitait de Zarbi, ce qui est bizarre maintenant,
ces cons m’ont élevé jusqu’au statut d’un marquis
Rien me fait flipper autant qu’un instru
T’en a un fais signe si t’a besoin quelqu’un dessus
SonaOne est la nouvelle star
Pas d’imitation ni dans un univers parrallele, car
J’suis sur un autre niveau, j’viens pas de cette planète
Donnez moi votre stylo, et que j’vous pète la tête
Buvez tout sauf de l’eau, si vous faites la fête
Un qui fait trop le chaud, direct là mec j’larrête
Kartel c’est l’équipe qui faut pas tester
Maintenant j’marche dans les pas que Joe m’a laissé
J’tourne en rond comme un cylindre, style un-deux
Histoire d’te faire réfléchir un peu, eyy

Chorus
Y’all know it well
Who you know do it better than the Kartel?
Yes I know you know you can tell
This your boy Joe Flizz and I rep the Kartel

3rd Verse

Roll a Big L out that’s how Imma set it off
Cos I’m better than any rapper that you thought was raw
Made Men gathered BKK to Singapore
It’s like Manny and Mayweather it’s what you’ve been waiting for
A new golden triangle more like pentagon
And if you thought we rolling naked goddamn you hella wrong
The squad step out in throngs
Weak will get strong armed
And the obsolete removed for over staying too long

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Di Hati Ini - Eira Syazira (OST Ustaz Amirul)

Lirik Lagu Di Hati Ini - Eira Syazira

Masihkah terbayang rasa ku padamu
Ketika cinta diselimut bayu
Bintang malam menjadi saksi rindu
Ku sangka kau milikku

Waktu yang berlalu,
makin memahamkan ku
Jalan yang sukar terpaksa ditempuh
Perpisahan merungkaikan kalbuku
Aku sedar diaku bukan yang satu

Maafkanlah kekasih ku
Cinta kita tidak berpadu
Tinggalkan saja kisah dulu

Biarkan berakhir begitu
Sakit luka yang terasa
Pedih lagi bila bersama tak terdaya melawannya
Pasrah ku segalanya

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Tanak Kampung (Versi Melayu) -Jimmy Palikat

Lirik Lagu Tanak Kampung (Versi Melayu) -Jimmy Palikat

Memang aku ini anak orang miskin
tiada apa-apa yg dapatku berikan
engkau memang cantik memang tidak padan
dan tidak sepadan

Aku anak kampung tiada pelajaran
kuli kuli sahaja memang tidak padan
cantik bha kau itu banyak yg tergoda
lagi orang kaya

Chorus
tiada keretaku bawa ko jalan-jalan
rumahku pun teda ada pun bapa punya
apalagi belanja mahu bayar berian
kahwin sama kamu

Bukannya ku tidak suka sama kamu
tapi aku takut hidup ko kan sengsara
kerana aku cinta
aku lepaskan ko sama
orang lain

Engkau masih muda cantik lagi menawan
janganlah ko cari lelaki macam saya
engkau memang cantik
nanti ko menyesal tiadalah guna

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Terasing Di Bumi Sendiri - Usop Wilcha (Shy 8)

Lirik Lagu Terasing Di Bumi Sendiri - Usop Wilcha (Shy 8)

Subuh menyinsing fajar menjelma
Hatiku runsing entah mengapa
Mentari senja berwarna jingga
Tapi hatiku gundah gulana

Detik-detik silam mewarna hidupku
Atas kesilapan menurutkan nafsu
Aku terasing di bumi sendiri
Matamu menjeling

Sisa hidupku semakin hampir
Hanya padamu doa ku nanti
Padamu Tuhan aku berdoa
Engkau maafkan segala dosa

Detik-detik silam mewarna hidupku
Atas kesilapan menurutkan nafsu
Aku terasing di bumi sendiri
Matamu menjeling seolah mencaci

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Nebula 11 -Pop Shuvit

Lirik Lagu Nebula 11 -Pop Shuvit

Verse 1
Ku ada cita-cita dan juga mimpi
Di dalam mimpi cita -cita ku menjadi realiti
Aku terapung-apung, tanpa sayap menampung
Dikelilingi bintang-bintang dan cahaya terang
Ku melihat bulan dengan jelas
Ku rasa bebas
Tiada hiruk piruk kota
Tiada (Dusta) manusia
Tiada pun kedengaran teriak dan hilai tawa
Aku tenang hati dan jiwa
Panoramik suasana

Pre chorus X 2
Lebarkan sayapmu
Sampai ke mercu

Chorus
Ku kejar bintang
Menuju angkasa
Dunia tanpa graviti
Ke mana hilang?
Akan ku pergi
Sehingga musytari
Ke hujung bima sakti
Kan ku harungi

Verse 2
Ku lihat dunia dari sudut berbeza
Jauh sekali yang selama ini ku sangka
Terpegun aku sehingga tiada kata kata
Kerdipan sinaran bintang seakan suatu pesta

Chorus

Nebula 11 ke pangkalan
Nebula 11 ke pangkalan
Kami ingin melaporkan
Kami telah menemui kehidupan baru
Diulangi kami telah menemui kehidupan baru

Outro
Bintang-bintang menjadi teman setia
Kerdipan sinaran ibarat suatu pesta
Terpegun ku tiada kata
Pesta cahaya
Terpegun ku tiada kata
Pesta cerekawala

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Hujan Pagi-Tomok (Shah Indrawan)

Lirik Lagu Hujan Pagi-Tomok

Kamar samar ini
Sayup sayup sepi
Ku dibelai simfoni
Rintik badai salju
Lembutnya hembus bayu
Menusuk ke deria ku
Membangkitkan roma
Ku terjaga

Namun kemalasan menghalang ku
Membuka tirai hari
Kedinginan memaksaku terus terlena
Dalam selimut ku dibelai mimpi
Cari kehangatan di kala hujan pagi

Kamar samar ini
Sayup sayup sepi
Ku dibelai simfoni
Mata terus pejam
Ku dekap bayang bayang
Jauhnya jiwa melayang
Diterbangi pergi
Ke ilusi

Walau ku sedari waktu berlalu
Lena ini menggelangi naluri
Tika hujan pagi
Di kala hujan pagi

Gambar Tomok

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Bayangkanlah -Hunny Madu

Lirik Lagu Bayangkanlah -Hunny Madu

Bayangkanlah dunia
Musim yang tak menentu
Apakah kita dianiaya,

Sukar untuk ku lihat
Pagi yang terus ke malam
Tanpa bayanganmu di sisi…

Chorus
Kau hadir dalam mimpiku selalu
Setiap saat ku seru,

Bayangkanlah
Kau hadir dalam mimpiku selalu
Rindu saatnya..
Bayangkanlah.

Taburkan benih ini
Semaikan harapanku
Ku tuliskan di ruang legar mu

Palingkan wajah itu
Mata tentang kini terpateri
Di lingkaranmu ku kini..

(Chorus)
Kau hadir dalam mimpiku selalu
Setiap saat ku seru,

Bayangkanlah
Kau hadir dalam mimpiku selalu
Rindu saatnya..
Bayangkanlah.

Daa-daa-daa-daa
Daa-daa-daa-daa
Tuu tuu tuu..
Tuu tuu tuu..

Ter-bayang-kan-mu
Ter-bayang-kan-mu
Ter-bayang-kan-mu
Ter-bayang-kan-mu

Kau hadir dalam mimpiku selalu
Setiap saat ku seru,

Bayangkanlah
Kau hadir dalam mimpiku selalu
Setiap saat ku seru..
Bayangkanlah.

Terbayang.. (4 kali)
Rindu saatnya

Bayangkan dunia
Musim yang tak menentu
Apakah ku dianiaya

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Suratan Yang Menyakitkan -Sharifah Zarina

Lirik Lagu Suratan Yang Menyakitkan -Sharifah Zarina

Berulang kali aku menyatakan hasratku
tapi tak pernah kau buang masa untuk diriku
namunku sedar kasih di mana ku berdiri
di balik cinta yang gelap
aku terus sendiri

*
Sungguh aku menyesali kasih
bercinta denganmu sayang

Sungguh aku sedar betapa hebatnya cintamu itu
yang menyakitkan

Ku sendiri kasih
di lautan cintaku
beralun ombak melanda
namun aku berdiam

Masih aku sayang
cuba untuk pertahankan
suratan yang menyakitkan hati ini
kerna ku mencintaimu.

Ulang *

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Takhta - Filsuf/Erna (Lagu Tema KL Gangster)

Lirik Lagu Takhta - Filsuf/Erna (OST KL Gangster)

(Filsuf)
Dimana tempat adanya kuasa
Disitu juga adanya angkara
Dimana ada namanya manusia
Disitu juga adanya punca propaganda hipokrasi
Yang rendah ingin menjadi tinggi
Dan yang tinggi ingin mendominasi
Yang lemah ingin menjadi gagah
Dan yang gagah ingin terus berada di atas

Erna
Di dalam hiruk piruk kota
Dalam mengejar cita-cita
Dimana ada kuasa dan takhta
Ramai yang telah menjadi mangsa
Bagaikan tiada penghujungnya
Bagaikan tiada titik nokhtah
Seakan sudah biasa
Entah bilakah akhirnya

(Filsuf)
Aku pernah berada di medan perang ciptaan saudara-saudaraku
Bila harga nyawa lebih murah daripada sebungkus keju
Peduli apa katamu , peduli apa kau mahu
Bila senjata ku hunus
Hanya ajal dan maut yang akan datang bertamu
Cuma hanya ini yang ku mahu

Bila kau menjadi kaku
Bila kau sudah layu
Bila kau tiada lagi bersenyawa
Aku sudah berada di atas takhta

Saudaraku yang yang berada disekelilingku
Saudara ku yang sanggup menempuh maut dengan ku
Saudaraku yang hidup mati bersama aku
Saudaraku yang telah gugur kerana aku

Kerana kuasa aku telah menjadi lupa
Kerana kuasa aku hampir binasa
Hampir kuhilang nyawa , hampir musnah semua
Ibarat mati hidup semula
Ku diberi peluang untuk kali yang kedua

Supaya aku sedar
Supaya tak mudah lagi lupa
Supaya tak mudah megah
Dan di atas pasti ke bawah

Giliran dibawah berlumba-lumba bersedia menanti masanya
Untuk menimpa mengambil alih takhta
Tiada yang kekal lama semuanya hanya sementara
Kerana punca kerana angkara kerana kuasa dan takhta
Tiada yang lebih berkuasa selain dari yang berkuasa

Didalam hiruk pikuk kota
Dalam mengejar cita-cita
Dimana ada kuasa dan takhta
Ramai yang telah menjadi mangsa
Bagaikan tiada penghujungnya
Bagaikan tiada titik nokhtah
Seakan sudah biasa
Entah bila akhirnya

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik Lagu-Lagu OST Drama Nora Elena

Lagu-lagu tema Nora Elena berjudul Dan Bila Esok nyanyian Sofazr,Sesuatu yang Berbeza - Sofazr,Biar Hati yang Mencintai - Sarah Aqilah,Terhenti Di Sini - Asfan,Berubah - Erry Putra & Reen Rahim dan Jangan Kau Pergi - Erry Putra & Reen Rahim yang menyentuh emosi dan jiwa penonton.

Nora Elena

Lirik Sesuatu yang Berbeza - Sofazr

Ada sesuatu yang berbeza,
Saat ku lihat senyum manis mu
Ada sesuatu yang tak bisa ku ungkapkan
Saat ku bertemu dengan dirimu

Satu keinginan terpendam di hati

Bermain di dalam rahasia cinta ku
Ku berharap tulus cinta ini
Akan jadi kenyataan dalam hidupku
Bukan hanya mimpi dalam tidurku
Semoga tuhan mendengar doa ku
untuk cinta ini

Mungkin ini semua hanyalah perasaan
yang singgah dan pergi meninggalkan ku
Satu keinginan terpendam di hati
Bermain di dalam rahasia cinta ku
Ku berharap tulus cinta ini
Akan jadi kenyataan dalam hidupku
Bukan hanya mimpi dalam tidurku
Semoga tuhan mendengar doa ku
untuk cinta ini

Lirik Lagu Jangan Kau Pergi -Erry Putra,Reen & Shajiry

Tak pernah kurasa begini
Ku menyintaimu sepenuh hatiku
Ternyata hanyalah dirimu
Yang mengerti aku sepenuh hatimu

Ku inginkan selalu terhentinya waktu
Supaya kita terus bersama

Jangan lah kau pergi tinggalkan diriku
Sendiri jauh darimu
Ku perlukan kamu

Inginmu selalu
Temani jalan hidupku

Ternyata hanyalah dirimu yang amat ku rindu
Kurindu selalu
Kuinginkan selalu terhentinya waktu
Supaya kita terus bersama

Jangan lah kau pergi tinggalkan diriku
Sendiri jauh darimu
Ku perlukan kamu inginmu selalu
Temani jalan hidupku

Janganlah kau pergi tinggalkan diriku
Sendiri jauh

Jangan lah kau pergi tinggalkan diriku
Sendiri jauh darimu
Ku perlukan kamu inginmu selalu
Temani jalan hidupku
Janganlah kau pergi

Lirik Terhenti Di Sini Asfan – (OST Nora Elena TV3)

Sedangku membaca wajahmu
Senyumanmu menggambarkan sesuatu
Jika kau fahami isi hatiku
Ku tak ingin waktu henti tanpamu

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini

Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Andai kau dapat memahami
Bahawa ku menangung semua ini
Bukan niatku ingin kau pergi
kerna ku masih terhenti di sini

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta
Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta
Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta

Erry Putra & Reen Rahim – Berubah (OST Nora Elena)

(Reen Rahim)

Berikan ku waktu untuk bersamamu
Meniti hari…

(Erry Putra)

Tak puas bagiku
Dan kau pun berlalu
Tinggal ku sendiri…

Gelap seluruh jiwaku..

{hooo…}

(Reen)

Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh…

Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku…

(Erry)

ohoo..
Kau yang kukenali
Dan kini menjadi
Insan yang lain

Dulu kau berjanji
Kan hidup semati
Meniti hari…

(Reen & Erry)

Semuanya telah berakhir

ohooo..

Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh…

Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku…

hooo…

Semuanya telah berakhir…

{Wooo woo.. woo..}

Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh…

Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku…

(Reen)

Oh.. Kasih…

Lirik Dan Bila Esok – Sofaz

Di dalam hati selalu tersimpan
Rasa yang takkan pernah bisa ku ungkapkan
Kau diam tanpa kata
Saatku ungkap semua rasa

Di saat ku ingin dekat denganmu
Kau semakin jauh meninggalkanku
Dan kau diam tanpa kata
Saatku ucap semua rasa

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatimu
Tuk cinta yang pernah kita miliki
Tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
Tuk bisa menjagai hati ini
Tuk selama-lamanya

Mungkinkah esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatiku
Untuk cinta yang pernah engkau miliki
Untuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatimu
Untuk cinta yang pernah kita miliki
Tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
Untuk bisa menjagai hati ini
Tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatimu
Untuk cinta yang pernah kita miliki ‘tuk selama-lamanya

Lirik Lagu Biar Hati yang Mencintai - Sarah Aqilah

Kau yang membuatku buntu
Membuatku tak tentu
Terus memikirkanmu
Biar tiada jalanku, jalanku

Telah ku coba tuk nyatakan
Rasa di hati ini
Yang makin menghantui
Perasaan jiwaku, jiwaku

Chorus

Biar hati ini mencintakanmu
Dalam hayat ku kan merindumu
Biar pedih sakit memilikimu
Namun hati takkan tuk berubah
Selamanya

Kau yang menjadikan cinta
Slalu menjadi rindu
Seperti waktu itu
Yang mengharung hidupku, hidupku

Ku yang bisa memerlukan
Slalu jadi mimpiku
Menjadi pemilikmu
Biar tak pernah tahu
Kasihku

Ulang Chorus

Biar hati ini mencintakanmu
Dalam hayat ku kan merindumu

Ulang Chorus

Selamanya

Drama ‘Nora Elena’ diterajui oleh barisan pelakon-pelakon hebat seperti Aaron Aziz, Siti Saleha, Zul Ariffin, Erry Putra, Wan Sharmila, dan Puteri Fateen.

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Biodata Izara Aishah,Gambar Izara Aishah

Biodata Profil Izara Aishah

Nama : Izara Aishah Hisham
Tarikh lahir: 28 September 1992
Bintang: Libra
Asal: Bakar Batu, Johor Bahru
Adik-beradik: Sulung daripada tiga beradik
Darah campuran: Ayah (Melayu) dan ibu (Pakistan)
Pendidikan: Diploma Seni Persembahan, Sunway University College, Bandar Sunway, Selangor

Profil Kerjaya

Izara Aishah comel

Pencapaian: Tempat kedua Dewi Remaja 2009/2010

Komersial: McDonald's dan Fair & Lovely

Teater: Tok Rimau dipentaskan di Panggung Bandaraya, Kuala Lumpur ketika berusia 12 tahun

Duta: Cosry Purple Label

Drama/Telefilem: Kasih Najiha, Hantu Gigi, Keranamu Laila, Masih Membara Cintaku, Selumbar Kasih, Jejaka J, Cikaro, Soffiya, Pusing Raya, Soffiya, Vanila Coklat, Naziha.

Izara Aishah Profil dan Biodata

Gambar Izara Aishah
Biodata Izara Aishah,Gambar Izara Aishah
Biodata Izara Aishah,Gambar Izara Aishah
Gambar Izara Aishah

Izara Aishah

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Tak Tahan –Siti Nordiana

Lirik Lagu Tak Tahan:Siti Nordiana

Ku diam dan ku cuba sabar
Ku tahan tapi ku tak bisa
Kau tetap sama dan sama
Tak pernah berubah
Aku kesal

Sudah ku bilang jangan
Tapi kau masih sama

Tak tahan, tak tahan
Dengan sikapmu yang mata keranjang
Lirik-lirik semua perempuan
Mesti ada aku di dekatmu

Tak tahan, tak tahan
Dengan sikapmu yang mata keranjang
Lirik-lirik semua perempuan
Mesti ada aku di dekatmu

Kau tetap sama dan sama
Tak pernah berubah
Aku kesal

Sudah ku bilang jangan
Tapi kau masih sama

Tak tahan, tak tahan
Dengan sikapmu yang mata keranjang
Lirik-lirik semua perempuan
Mesti ada aku di dekatmu

Tak tahan, tak tahan
Dengan sikapmu yang mata keranjang
Lirik-lirik semua perempuan
Mesti ada aku di dekatmu

Tak tahan, ku tak tahan
Dengan sikapmu yang mata keranjang
Lirik-lirik semua perempuan
Mesti ada aku di dekatmu

Pergilah oh pergilah
Pergilah oh pergilah
Pergilah oh pergilah
Aku sudah tak tahan

Pergilah oh pergilah
Pergilah oh pergilah
Pergilah oh pergilah
Aku sudah tak tahan



11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Wajah Ceria Pemenang AF9

Wajah Ceria Pemenang AF9

Hazama AF9

Juara - Hazama AF9
"Saya sedar apabila saya masuk ke dalam AF, ramai yang berkata, ala budak ini lagi. Saya masuk AF sebenarnya kerana mahu belajar. Selepas menyertai AF, perkara pertama yang saya pelajari adalah, cara nyanyian yang betul”

Lena AF9

Naib juara - Lena

“Saya bersyukur kerana penat lelah dan pengorbanan sepanjang tiga bulan berada dalam AF9 berbaloi dengan pencapaian ini. Saya percaya kepada rezeki masing-masing. Apa yang penting usaha. Kejayaan melangkah ke final satu pencapaian yang besar maknanya buat saya. Apatah lagi menduduki tempat kedua pada pertandingan ini.

“Sepanjang dalam AF, saya juga sempat mencipta lagu. Saya sendiri tidak menyangka dapat mencipta lirik lagu dan melodi ketika waktu lapang. Jika tiada aral saya akan menerbitkan lagu itu. Saya akan kongsi duit kemenangan ini untuk perniagaan keluarga di pasar malam,” katanya.

Fina AF9

Tempat ketiga - Fina


“Mungkin rezeki Hazama untuk muncul juara AF9. Dia juga sudah berusaha bersungguh-sungguh. Saya perhatikan sejak di belakang pentas lagi dia begitu serius mahu lakukan terbaik dalam persembahannya.

“Soal Sistem Imuniti yang diperoleh saya pada minggu kelapan adalah sesuatu yang cukup bermakna kerana selain mencipta sejarah ia juga sebagai motivasi untuk berusaha.

“Selepas ini, saya akan mengikuti segala perancangan Astro dan bakal tampil dengan kumpulan sendiri iaitu Sassu. Kumpulan ini dianggotai saya tiga beradik dengan single terbaru,” katanya.

Azri AF9

Tempat keempat - Azri

“Saya tidak kisah kalau orang kata persembahan dan suara saya seakan-akan Faizal Tahir kerana ia hanya kebetulan. Saya minat kebanyakan penyanyi rock seperti Chris Adam, Brian Adams dan David Cook.

“Tujuan saya menyertai AF9 untuk menjadi platform mencipta nama dalam dunia seni,” kata Azri yang turut aktif bersama bandnya, Breakfast Band.

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Keputusan Penuh Akademi Fantasia 9 - Hazama Juara!

Hazama AF9 dipilih oleh peminat sebagai juara Akademi Fantasia musim ke-9 (AF9), sekali gus membawa pulang wang tunai RM200,000 dan hadiah iringan lain.

Keputusan Penuh Akademi Fantasia 9
Juara: Hazama AF9
Naib Juara: Lena AF9
Tempat ke-3: Fina AF9
Tempat ke-4: Azri AF9

Berlintas langsung dari Dataran Putrajaya, peminat dan penonton teruja menyaksikan persembahan terbaik daripada empat finalis AF9 — Hazama Ahmad Azmi (Hazama), Mohamad Azri Abdullah (Azri), Lenaber Hadir (Lena) dan Nur Shafinaz Jebat (Fina).




Keempat-empat finalis akan menyampaikan dua lagu termasuk single masing-masing: Hazama — Pukau (nyanyian asal Tomok) dan Cinta Teragung (ciptaan Kuncidemak), Azri — Ku Tak Bisa (nyanyian Slank) dan Niskala Cinta (ciptaan Omar K dan Zel), Fina — Satu Harapan (nyanyian Jaclyn Victor) dan Menangis Lagi (ciptaan Edrie Hashim) manakala Lena — Dunia (nyanyian Bunkface) dan Sisa Cinta Kita (ciptaan Kuncidemak).

Lagu bonus berjudul Fire Work dipopularkan penyanyi antarabangsa, Katy Perry.

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Biodata Lena AF9

Biodata Lena AF9

Nama Sebenar: Lenaber Binti Hadir
Nama Afundi: LENA
Asal: Sabah
Umur: 21 tahun
Pekerjaan: Peniaga pasar malam.

Gambar Lena AF9

Berikan Perkara menarik tentang diri sendiri:
Saya mempunyai imej tersendiri, rambut panjang, periang, seorang yang memahami orang lain dan suka berkawan.

Perkara yang anda pernah buat, tetapi orang lain tidak?
Saya pernah menyanyi di pasar malam dan setiap orang yang lalu-lalang bagi Lena duit.

Jika diberi peluang berduet dengan artis luar negara, siapakah artis itu dan mengapa?
Vina Morales dan Jericho Rosales.

Pengalaman menyanyi sebelum memasuki Akademi Fantasia?
Pernah menyertai banyak pertandingan dan pernah bekerja di Trinity Butik.

Kenapa anda menyertai Akademi Fantasia?
Sebab Lena ingin membuktikan kepada orang-orang yang selama ini memandang rendah kepada Lena.

Jika tidak dapat menyertai Akademi Fantasia 9 ini, siapakah anda sekarang?
Seorang usahawan yang berjaya.

Siapakah penyanyi AF yang anda kagumi? Kenapa?
Shahir, sebab dia menyanyi dengan bersungguh-sungguh dan jujur.

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Sinar FM stesen radio nombor satu

Sinar FM diletakkan sebagai radio paling digemari dan diminati dengan jumlah pendengar 4.2 juta orang setiap minggu sekali gus meletakkan sebagai stesen radio bahasa Melayu nombor satu negara.

Kajian yang dijalankan Nielsen's Radio Audience Measurement (RAM) Malaysia dari 7 Mac hingga 3 April lalu mendapati, Sinar FM diletakkan sebagai stesen paling ramai pendengar di antara 10 stesen radio berbahasa Melayu yang terdapat di negara ini.

Kajian itu juga mendapati, jumlah pendengar radio setiap minggu di negara ini meningkat kepada 15.6 juta pendengar yang berusia 10 tahun ke atas.

Era FM di tempat kedua selepas mencatatkan 4 juta pendengar diikuti Hot FM (3.5 juta) dan THR (3.4 juta). Turut berada dalam senarai 10 stesen radio yang mencatatkan jumlah pendengar tertinggi ialah Suria FM (2 juta), Muzik FM (1.2 juta), Klasik Nasional (1.1 juta), IKIM FM (852,000), Kelantan FM (727,000) dan Kedah FM (675,000).

Segmen pagi di Sinar FM bermula jam 6 hingga 10 pagi mencatatkan purata 2.4 juta pendengar, manakala sebelah petang (4 petang hingga 8 malam) mencatatkan 2 juta pendengar.

Di Era FM, segmen paginya, mencatatkan dua juta pendengar, manakala di sebelah petang 1.9 juta pendengar seminggu. Segmen pagi di Hot FM (6 hingga 11 pagi) mencatatkan jumlah 2.1 juta pendengar, dan 1.8 juta pendengar bagi segmen petang (3 petang hingga 7 malam).

Sementara itu, THR mencatatkan 2 juta pendengar pada sebelah bagi, dan 2.3 juta pendengar untuk segmen petang. Bagaimanapun, bagi stesen Suria FM pula mencatatkan 799,000 di sebelah pagi dan 1.1 juta pendengar di sebelah petang.

Menurut Pengurus Operasi Suria FM, Subarma Mokhtaruddin, jumlah pendengar di Suria FM telah menunjukkan peningkatan sejak 2008 dengan penampilan penyampai berbakat serta isi kandungan setiap segmen yang berbeza bagi menarik pendengar.

"Suria FM sedang mengorak langkah menjadi stesen radio terbaik dengan menyajikan segmen menarik kepada pendengar selain menampilkan barisan penyampai berbakat.

"Peningkatan ini juga adalah kerjasama erat dan idea yang dikeluarkan oleh penyampai kita sendiri, bahkan sejak kemasukan Shira (Sharifah Shahirah) dalam keluarga Suria FM menunjukkan peningkatan pada stesen radio ini," katanya.

Menyajikan pelbagai segmen iaitu, Breakfirst @ Suria, Maraton Muzik, 50 Minit Muzik, Suria Drive dan Suria Cinta menarik peningkatan 446,000 pendengar berbanding tahun lalu.

Malah, Suria FM kini sedang merencanakan pelbagai program menarik sepanjang tahun ini bertujuan mendekati pendengar termasuk segmen turun padang dan konsert Kemuncak Suria 2011 selepas melihat kejayaan konsert pertama mereka tahun lalu.

Bagi Ketua Pegawai Operasi Suria FM dan Red FM, Azrullah Mohd Nor, pendekatan diambil stesen radio terbabit dengan mengambil kira setiap pandangan daripada pendengar di samping menyuntik kreativiti penyampai setiap kali ke udara.

"Sasaran kita adalah golongan umur pertengahan jadi kita kena tahu gaya hidup dan pandangan golongan terbabit untuk diketengahkan," katanya.

Penampilan Shira bawa tuah

WALAUPUN masih baru, namun kehadiran Shira dianggap sebagai `pembawa tuah' kepada Suria FM sehingga stesen radio ini mencatatkan pertambahan pendengar pada jumlah agak besar.

"Saya tak pernah anggap sebagai faktor yang menaikkan rating Suria FM sebab saya masih bar. Baru saya tahu kerjaya penyampai ini memang susah dan perlu mesra dengan pendengar supaya ada hubungan dan dari situ barulah pendengar nak dengar suara kita," katanya.

Baru empat bulan di stesen terbabit, Shira tidak pernah menganggap rakan-rakan di stesen radio lain sebagai musuh sebaliknya satu persaingan dalam menaikkan rating stesen masingmasing dan tetap berkawan baik dengan mereka.

"Mula dulu memang agak susah sehingga terlepas cakap masa ke udara, tetapi saya banyak belajar daripada rakan yang banyak memberi sokongan kepada saya walaupun kami berlainan stesen radio.

"Setiap hari kena fikir apa yang hendak dipersembahkan kepada pendengar dan kena cari idea yang orang suka supaya interaksi kita dengan pendengar ada komunikasi dua hala," katanya.

Selain sibuk sebagai penyampai, Shira juga sibuk menerima tawaran sebagai pengacara majlis korporat dan program TV namun kurang mengambil tawaran berlakon memandangkan tempoh lakonan yang agak lama.

"Saya masih mempertimbangkan tawaran itu dan kalau jadi saya akan ke Brunei tahun depan untuk sitkom terbabit," jelasnya.

Kedudukan purata jumlah pendengar radio berbahasa Melayu

1. Sinar FM - 4.2 juta

2. Era FM - 4.0 juta

3. Hot FM - 3.5 juta

4. THR - 3.4 juta

5. Suria FM - 2.0 juta

6. Muzik FM - 1.2 juta

7. Klasik Nasional - 1.1 juta

8. Ikim FM - 852,000

9. Kelantan FM - 727,000

10. Kedah FM - 675,000

* Sumber daripada Nielsen Radio Audience Measurement (RAM)

Oleh Muhamad Fairoz Azizan

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Tarikh Tutup-Estranged

Lirik Lagu Tarikh Tutup-Estranged

Jangan dibiarkan jangan dipandang saja jagakan ketika di sini

Ambil dan selitkan sedalam yang kita tau atau pilih hanya 'kerana kau' ingati hasrat dia tiap detik bersahaja skarang cuma ada

Dalam minda tidak akan kembali tiada siapa yang dapat mengganti mu rehat saja malaikatku mungkin tiada seakan kamu untuk

Selama aku tunggu sedih sungguh bayangkan kegelapan dan prasaan takut itu menyelami sluruh mata dia tiada lagi suara mu

Walaupun habis dipanggil kalaupun diberi taikh tutup tidak akan kembali tiada siapa yang dapat mengganti mu rehat saja

Malaikatku mungkin tiada seakan kamu untuk slama aku tunggu sedih sungguh bagaimana kamu? kesian tiada menjelaskan
terjejas

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik OST Suria Di Cordoba -Astana Jiwa nyanyian Siti Nurhaliza

Lirik Lagu Astana Jiwa - Siti Nurhaliza

Terlena di alut derita
Dimana rindu yang terluka
Tak bisa menerka
Kisah cinta yang ku harap selamanya
Terjaga ku diburu pilu
Dimalu rasa yang keliru
Dengarkan hatiku
Yang mendambar pada cinta yang satu
Teguh dijalanan berliku

c/o
Dengarkan lara dalam ku mencari cari makna
Tiada ku tertahan duka
Tiada upaya ku merana didalam daku terleka
Hadir kasih mencengkam dijiwa
Terpaku hibaku mencari
Meratapi cinta fantasi
Tak daya sendiri
Tiada lagi
Satu yang ku paduhi
Mengejar cinta yang hakiki

ulang c/o
Kejutkanlah ku dari lena dan derita
Kau saja bisa melerainya
Dibawa tanpa dikau yang ternyata

*
Dengarkan lara diri tak bermaya dalam hampa
Rayu cinta selamanya ohhh
Riada upaya ku merana didalam daku terleka
Hadir kasih mencengkam dijiwa
Astana jiwa hadirkan sinaran bercahaya
Hilangkanlah nestapa .. ohhhhhh

Berhati lara hentikan lah derita tiba melanda
Hilang sangsi melebar kerana suria
Pahitnya pasti percaya selamanya

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Hanya- Aril AF7 (OST Tolong! Awek Aku Pontianak)

Lirik Lagu Hanya- Aril AF7 (OST Tolong! Awek Aku Pontianak)

Kasih aku ingin,
Jadi bintang-bintang malam mu,
Temani kamu
Kasih aku ingin
Jadi separuh dari nafas mu
Dan jiwa mu

Bridge
Dan aku relakan, kasihku untuk mu
Dan akus erahkan, hatiku untuk mu

Chorus
Hanya ingin ada, dihatimu selalu
Hanya ingin aku, cinta mu yang Satu
Hanya ingin ada, disamping mu selalu,
Hanya ingin jadi, terbaik buat mu

Pencipta dan Penulis Lirik : Nurzaidi Abdul Rahman

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Menangis Lagi–Fina AF9

Lirik Lagu Menangis Lagi–Fina AF9

Aku terluka
Ku sangka tak mungkin terjadi sekali lagi
Dulu kau kata
Tak mungkin aku kan kecewa
Hatiku akan kau jaga

Pernah ku sangka
Inilah cinta yang terindah dalam sejarah
Apakan daya aku yang menanti pelangi
Mengharap engkau yang pasti

Dan aku menangis lagi
Kecewa untuk sekian kalinya
Dan kisah cinta luar biasa
Habis sorang untuk semua
Kejam dirimu
Kejam dirimu

Aku kecewa pedih
Tak mungkin dapat kau faham sakitnya
Kata-katamu lah punca segala
Cinta kita kau persenda
Pergi kau pergi
Tinggalkan aku menangis lagi

Apakan daya
Aku si bodoh yang percaya kata-katamu
Puas didepan mata
Mungkin engkau lah pendusta
Bagimu hatiku tiada makna

Aku menangis lagi
Kecewa untuk sekian kalinya
Dan kisah cinta luar biasa
Habis sorang untuk semua
Apalagi perlu ku rasa
Aku terlupa

Aku kecewa abadinya
Tak mungkin dapat kau faham sakitnya
Kata-katamu lah punca segala
Cinta kita kau persendakan
Pergi kau pergi
Tinggalkan aku
Biar aku sendiri

Luka aku terus meratapi
Luka-luka kecewa
Dan aku tahu ku tahu (Hatinya)
Dalam hatiku takkan bisa merubah segala-gala

Aku menangis
Aku kecewa lagi untuk sekian kalinya
Dan cinta ini luar biasa
Habis sorang untuk semua
Apalagi perlu ku rasa

Aku terluka, aku kecewa
Tak mungkin kau kan faham sakitnya
Kerna kau lah punca segala
Cinta suci kau persia
Apalagi tinggalkan aku
Biar aku menangis lagi

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Najwa Latiff - Si Gadis Youtube


Youtube Najwa Latiff

Nama Imratul Najwa Bt Abdul Latiff atau lebih dikenali dengan nama Najwa Latiff semakin mendapat tempat di hati peminat lagu-lagu ‘indie’ melalui laman youtube peribadi Najwa sendiri.

Dilayari sebanyak 2,342,351 jumlah lawatan, ternyata lagu ‘Cinta Muka Buku’ dan ‘Carta Hati’ ciptaan gadis berusia 16 tahun ini benar-benar mendapat respon yang sangat memberangsangkan serta mengangkat nama Najwa sekaligus.

Bermula dengan minat yang mendalam dalam bidang muzik sejak kecil lagi, kini gadis muda ini melangkah setapak lagi dengan merakamkan single pertama beliau. Bernaung di bawah syarikat rakaman NAR Records Sdn Bhd, Najwa merasa bertuah mendapat khidmat produser berpengalaman, Eddie Marzuki selaku penerbit untuk single pertamanya berjudul “Cinta Muka Buku”.

Sila layari laman youtube beliau di http://www.youtube.com/user/najwa595

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Aishiteru-Zivilia Band -Cinta Melody OST

Lirik Lagu Aishiteru-Zivilia Band

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat kuharus bersabar dan terus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus
Menunggu sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh di sana

Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasa kan a... a... ku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetian ini
Pada ketulusan ai... ai... Aishiteru

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus
Bertahan saat kau jauh di sana rasa cemburu
Merasuk ke dalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan

Reff:
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasa kan a... a... ku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetian ini
Pada ketulusan ai... ai... Aishiteru
Find More lyrics at www.sweetslyrics.com

Brige:
Saat kusendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah jalani
Kenyataan hidup ini tanpa ghairah
Ou... o...
Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai di sini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali

Kimi ga tooku ni itemo
Kino omoi ga tsunagaru kara
Shinjiteru yo, shinjiteru yo

Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasa kan a... a... ku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetian ini
Pada ketulusan ai... ai... Aishiteru
ou oo..ai... ai... Aishiteru

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Tahniah!Serena hamil anak kedua


Syukur, alhamdulillah kerana saya telah hamil anak kedua dan ingin berkongsi berita gembira ini. Doakan saya mendapat anak perempuan pula kali ini. Setakat ini saya tidak mendapat alahan seperti mengandungkan Tristan Tareef dulu.” Ayat yang Serina kongsi dalam laman sosial Facebook.Dengarnya, usia kandungan Serina sudah mencecah tiga bulan.

Serina,suami dan Tristan

Serina pun nampak semakin berseri dengan kehamilan keduanya ini.

Jelas terpancar kebahagiaan yang dikecapinya sepanjang melayari alam rumahtangga dengan suaminya yang tercinta, Gavin Edward O’luanaigh.

Harap-harap doa Serina untuk memperolehi anak perempuan dimakbulkan Alah S.W.T. dan kesihatan ibu dan bayi dalam kandungan itu berada pada tahap yang terbaik. Amin.

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Biodata Profil Chomell Fana

Biodata Profil Chomell Fana

Biodata Chomell Fana

NAMA PENUH: Noorhanis Farhana Shaharuddin
NAMA KOMERSIAL: Chomell Fana
UMUR: 25 tahun
TARIKH LAHIR: 22 Ogos 1986
ASAL: Kuala Lumpur
ADIK-BERADIK : Anak keempat daripada lapan beradik
KARIER : Pelakon, penyanyi dan pengacara
PENCAPAIAN: tempat ketiga pertandingan nyanyian PPW Idol 2007
ANTARA DRAMA: Comel, Kapten Kid, Bong, Puteri, Hotel Mania, Technofobia, Roda-Roda KL, Diva-Diva Pencen, Laila Sari (telemovie)
FILEM: Cinta Kura-kura, Siti Suka Ramli Sarip (filem pendek), Azura
TAJAAN PAKAIAN DAN SOLEKAN: 25 Gals, Gobok Derina, Rina Derina

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Niskala -Azri AF9

Lirik Azri AF9 - Niskala

Sesekali ku masih terasa
Bersemuka bayangannya
Perlukah diriku, perlukan dirimu
Walau cuma seketika

Kita pernah ditakdir bersama
Bagai tanpa penghujungnya
Apakah masih terasa
Saatku lukakan jiwa

[Korus]
Pedih yang melanda menikam di jiwa
Sehingga diriku tanpa hala tuju
Tersentap di dada, tiada terdaya
Jika diri ini, hanyalah niskala bagimu

Indah sekilas pandangan mata
Hanya dijadikan sisa
Apakah masih terasa
Saat ku lukakan jiwa

[Ulang korus]

Tak sanggup diriku,
Menahan sesalku
Hanya masih ada, ruang untuk bersatu
Lenyapkan bagi kegelapan
Andai semuanya, tersedar tuk selama-lamanya

[Ulang korus]

Oooo.. Bagimu

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Cinta Teragung -Hazama Af9

Lirik Lagu Cinta Teragung -Hazama Af9

Maafkan aku sekiranya tak termampu
Untuk mencurahkan semua isi hatiku
Ternyata tak terkata
Rinduku padamu

Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu

Secebis perasaan ku hamparkan
Membawa sejuta harapan
Menagih cinta
Teragung darimu

Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu

Maafkan aku sekiranya
Tak termampu untuk
Mencurahkan semua
Isi hatiku

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lena AF9 -Sisa Kisah Kita Lirik

Lirik Lagu Sisa Kisah Kita-Lena AF9


Dari sisa sisa kisah kita berdua
Tak pernah ada persefahaman
Walau dalam cinta
Tiada guna penyesalan
Jangan berdusta
Usah menafikannya
Ini kesudahannya

Tangisan air mata
Tak bererti lagi

Jangan kau ganggu aku lagi
Jangan kau coba tuk permainkan
Sakit di hati yang rapuh ini
Yang telah kau hancurkan
Yang kini sudah tertutup buatmu
Untuk selamanya
Tuk selamanya

Dari sisa sisa kisah kita berdua
Tiada pernah ku sangka
Akhirnya begini
Usah kau coba merayu berkata dusta
Jangan pura cinta padaku
Meminta ku kembali

Tangisan air mata
Tak bererti lagi
Jangan kau ganggu aku lagi
Jangan kau coba tuk permainkan
Sakit di hati yang rapuh ini
Yang telah kau hancurkan
Yang kini sudah tertutup buatmu
Untuk selamanya
Tuk selamanya

Oh tuhan, berikanlah ku
Kekuatan

Jangan kau ganggu aku lagi
Jangan kau coba tuk permainkan
Sakit di hati yang rapuh ini
Yang telah kau hancurkan
Yang kini sudah tertutup buatmu
Untuk selamanya
Tuk selamanya

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

OST Drama Nora Elena -Biar Hati Mencintai-Sarah Aqilah

Lirik Lagu Biar Hati Mencintai-Sarah Aqilah

Kau yang membuat ku buntu
Membuat ku tak tentu
Terus memikirkan mu
Biar tiada jalanku..
Jalan ku…

Telah ku cuba tuk nyatakan
Rasa di hati ini
Yang makin menghantui
Perasaan jiwa ku..
Jiwa ku…

Korus

Biar hati ini mencintakanmu
Dalam hayat ku kan merindumu…
Biar pedih sakit memilikimu
Namun hati takkan tuk berubah…
Selamanya…

Kau yang menjadikan cinta
Selalu menjadi rindu
Seperti waktu itu
Yang mengharung hidupku..
Hidupku…

Ku.. yang bisa memerlukan
Selalu jadi mimpiku
Menjadi pemilikmu
Biar tak pernah tahu..
Kasihku…

Korus

Biar hati ini mencintakanmu
Dalam hayat ku kan merindumu…
Biar pedih sakit memilikimu
Namun hati takkan tuk berubah…
Selamanya…

Biar hati ini mencintakanmu
Dalam hayat ku kan merindumu…

Biar hati ini mencintakanmu
Dalam hayat ku kan merindumu…
Biar pedih sakit memilikimu
Namun hati takkan tuk berubah…

Selamanya…
Selamanya…
Selamanya…

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Hilang Rasa Cinta-Grey Sky Morning

Lirik Lagu Hilang Rasa Cinta-Grey Sky Morning

Aku bukan yang sempurna
Ibarat kaca dan permata
Aku insan atas nama cinta
Kau menerima cintaku dalam apa saja

Aku
Hilang rasa sayang
Hilang rasa benci
Hilang segala janji
Termeterai di hati
Tinggal hanya mimpi
Untuk selamanya

Aku
Membiar engkau pergi
Jangan kau tangisi
Ku korban cinta suci
Berakhir di sini
Ku doa kau bahagia bersama dirinya

Berkecai kasih yang tercipta
Ibarat kaca dan permata
Aku insan atas nama cinta
Kau menerima cintaku dalam apa saja

Aku
Hilang rasa sayang
Hilang rasa benci
Hilang segala janji
Di sini ku doa kau bahagia
Bersama dirinya

Aku
Membiar engkau pergi
Jangan kau tangisi
Ku korban cinta suci
Berakhir di sini
Ku doa kau bahagia bersama dirinya

Aku
Hilang rasa sayang
Hilang rasa benci

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Biodata Profil Feeya (Penyampai Radio EraFM)

Biodata Profil Feeya


Nama Sebenar: Nor Shafiza Iskandar Azizan
Asal: Pasir Gudang, Johor
Usia: 22 tahun
Keluarga: Anak kedua daripada tiga beradik
Pendidikan: Diploma Pengurusan Seni, UiTM
Status: Bujang
Kerjaya: Penyampai radio/pelakon
Drama: Kasih Alia dan Jamilah I Love U

Sembang Feeya

Ada impian untuk melanjutkan pelajaran di peringkat tertinggi?: Mestilah ada!

Impian/cita-cita yang sudah terlaksana: Habis belajar dan dapat kerja

Impian yang belum terlaksana, bila nak laksanakan?: Banyak lagi impian saya. InsyaAllah, tunggu lagi beberapa tahun untuk laksanakan semua tu...

Adakah anda sangat teruja menjadi seorang penyampai radio?: Haruslah teruja! Satu Malaysia dengar suara saya! Malaysia Boleh!

Apa yang menarik sangat tentang seorang penyampai radio?: Best sebab membebel sorang-sorang, orang tak nampak pun, tak perlu nak cover cantik sebab tak keluar TV...nak pakai baju tidur pergi kerja pun okay!

KRU atau 4U2C? (beritahu kenapa): KRU sebab dari dulu memang dah minat, sampai sekarang diorang tetap maintain je.

Hujan atau Bunkface? (beritahu kenapa): Hujan - sebab lagu-lagu mereka best!

Britney Spears atau Rihanna? (beritahu kenapa): Suka Rihanna! Dia sangat style lah!

Apakah warna sarung bantal kegemaran anda?: Merah jambu!

Sekiranya anda adalah ‘sekeping biskut’, biskut perasa apakah pilihan anda?: Biskut coklat!

Di manakah tempat paling best kalau nak makan malam di rumah?: Kat ruang tamu depan TV, atas sofa. Bila dah kenyang terus baring atas sofa tu ahhahah buruk perangai!

Pernah berjalan dalam tidur?: Rasanya pernah kot...

Pernahkah anda dibuli sewaktu kecil?: Saya suka buli orang, dulu saya nakal!

Selebriti Malaysia yang manakah paling bijak berfesyen?: Rozita Che Wan. Dia pakai apa pun tetap cantik ;)

Berikan satu tajuk lagu yang menjadi kegemaran anda dari dulu sehingga ke hari ini: Gadis dan Bunga, dendangan Rahimah Rahim

Bayangkan anda pulang ke rumah, buka peti sejuk, apakah benda pertama yang anda akan cari: Saya cari lauk semalam, yang tak habis dimakan, kemudia nak panaskan. Lepas tu, terus ngggap! Tak payah masak dah!

Anda ada berapa pasang kasut di rumah?: Banyak! Saya suka kumpul kasut ;)

Sekiranya anda terjumpa seekor orang utan, di manakah akan anda sembunyikan haiwan comel tersebut?: Saya akan minta tolong pada kakak angkat saya, Raja Faraa supaya tolong jaga dan sembunyikan kat rumah dia! (Hahaha! Bole tak Kak Faraa? Pleaseeeeeee?)

Apakah filem yang paling best pernah anda tonton pada tahun 2000?: Dah lupa...

Sekiranya anda sebatang pokok, jenis pokok apakah anda akan jadi?: Pokok yang tak berapa tinggi lah..

Sudahkah anda berteman/berkahwin?: Tak nak jawab boleh?

Bercuti di pulau atau bermain salji?: Pulau…aman dan tenang je rasa

Pernahkah anda bercakap dengan haiwan perliharaan anda?: Saya ni penakut dengan binatang, jadi saya rasa tak payahlah ada haiwan peliharaan.

Tahukah anda bagaimana cara untuk masak nasi goreng Pattaya? Berikan cara paling senang…Goreng nasi, goreng telur dadar, lepas tu bungkuskan nasi dgn telur tu je. Siap!

Primadona Melayu paling anda kagumi: Saloma!

Hero filem Melayu yang paling gagah pernah anda minati: Rosyam Nor.

Perkara yang pasti membuatkan anda tersenyum sendirian?: Bila teringat peristiwa yang melucukan kot?

Namakan satu tabiat buruk kawan baik anda yang nak sangat anda betulkan: Kawan saya ni banyak sangat cakap, kalah penyampai radio! Kalau boleh saya nak suruh dia jadi pendiam selama 5 minit setiap jam!

Perkara paling sweet tentang kawan baik anda: Dia rajin masak untuk saya...

Lagu paling suka anda dengar di ERA fm: Lagu-lagu jiwang...

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami

Enrique Iglesias tak dapat lupakan bekas teman-teman wanita

Penyanyi, Enrique Iglesias mengakui tidak dapat melupakan bekas teman-teman wanitanya, terutama yang bersifat 'ganas'.

Ini jelas dapat dilihat dalam lagu-lagu baru yang dinyanyikan oleh penyanyi Sepanyol itu yang mengisahkan tentang cinta, walaupun ketika ini dia bercinta dengan pemain tenis, Anna Kournikova sejak 10 tahun lalu.


''Adakalanya seseorang lelaki akan jatuh cinta dengan seorang wanita yang bersifat berbahaya kepadanya.

''Mereka boleh menyulitkan hidup anda dan menjadikan kehidupan sukar tetapi anda akan belajar daripadanya dan tidak akan melupakan mereka,'' katanya.

Lagu single terbaru Iglesias bertajuk Dirty Dancer menceritakan mengenai percintaan buruk.

Sementara itu, penyanyi tersebut baru-baru ini mendedahkan dia masih belum bersedia untuk membina sebuah keluarga dengan Kournikova.

''Saya menyukai idea untuk menjadi seorang ayah walaupun saya tidak fikir sekarang adalah masa yang sesuai.

''Dia menyatakan saya akan menjadi ayah yang baik tetapi saya rasa ia bermaksud kami hanya akan mempunyai dua orang anak,'' ujarnya.

Iglesias berkata, teman wanitanya itu tidak merasakan mereka perlu berkahwin untuk bahagia.

''Kami gembira dengan keadaan sekarang. Saya tidak rasa perkahwinan akan menjadikan kami lebih gembira tetapi Kournikova sukakan kanak-kanak dan saya rasa dia akan menjadi seorang ibu yang baik,'' jelasnya. - Agensi

11/06/01 - 11/07/01 @ Lirikami


Rahsia Kuruskan Badan. Keterangan lanjut,sila klik sini
 
◄Design by Lirikami