Lirik Lagu Sudah Terluka Merindu Pula - Ibnor Riza

Lirik Lagu Sudah Terluka Merindu Pula - Ibnor Riza

Tiadalah gunanya merayu
jika orang tak sayang lagi
biarkanlah ku pergi jauh
mengubat hati yang sedang luka

tiadalah gunanya memaksa
jika kasih tidak berbalas
pandai-pandai kubawa diri
mencari kasih pada yang sudi

mengapa hatiku ini
sudah terluka merindu pula 2X

ku rasa serba tak kena
mungkin ku masih
sayang padanya 2X

bukan mudah mencari penawar
jika hati masih teringat
wajahnya ku terbayang-bayang
entah mengapa sukarku lupa
sudah terluka merindu pula

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Berdiri Seorang Perindu -Ibnor Riza

Lirik Lagu Berdiri Seorang Perindu - Ibnor Riza

Sikap mu meremukkan hati
Sengaja kau kenang lagi
Kisah menyentuh hati gelisah diri ini
Adakah ku diuji

Kasih ku yang terlalu dalam
Usahlah dipersendakan
Sabar dan kejujuran jadi akar cinta
Agar kita bahagia

Berdiri aku di sini bukan untuk seketika
Berdiri aku sebagai perindu
Meski pun jiwa ku sedih
Terasa bagai dihiris
Namun ku tersenyum selalu
Ku sentiasa beri kesempatan
Semoga ada ruang kemesraan

Kita yang punya perasaan
Terkadang rasa terkilan
Janganlah dikeruhkan kasih yang sedang tenang
Kerana ku merindu

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Pinta Hatiku -Marthien More

Lirik Lagu Pinta Hatiku -Marthien More

Tiada lagi kata .
yang dapat ku ungkapkan .
biarpun telah berlalu .
ku tak mampu melupakan segalanya .
tiada lagi tawa .
hanya jiwa yang sepi .
mengenangkan kembali .
perasaan hati ini .
impian ku .
apa ertinya impian kini tiada .
hanya ku mampu berdoa .
hanya satu yang ku pinta .
segalanya kembali .
pinta hati ku .
impian ku .
biar lah ia menjadi nyata .

Marthien More

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Buat Sikit-sikit - Alvin MY

Lirik Lagu Buat Sikit-sikit - Alvin MY

Banyak jenis orang di dunia
bermacam ragam bermacam gaya
ada orang yang mahu cepat kaya
ada orang yang mahu cepat semuanya

Pusing pusing kepala jadi pusing
semuanya dengan perihal masing-masing
semua berlumba buat urusan penting
mesin tergendala terjadilah melenting

pre chorus:
Semua cepat takut tidak sempat
tiada rehat aku yang jadi penat

chorus:
Buat sikit-sikit sampai jadi bukit
biarlah bah lambat asalkan selamat
tapi kalau gopoh yang dibina roboh
mulakan semula dari titik mula

Bukannya mahu berlengah
tapi bagus juga kalau ambil sikit masa
buat perancangan buat peta minda
sambil makan nasi ayam antarabangsa

Tapi jangan rasa ragu-ragu
jangan juga ada rasa malu-malu
cuma jangan sampai lepasi had laju
itu tuan puan sendiri mahu tahu labah

Rap:
Dari pekan ranau sampai ke kota tawau
dari long pasia sampai hujung dunia
kalau itu benda kita betul-betul mau
buat sikit-sikit tapi seribu daya

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Hujan - Nadira / Man Kidal

Nadira ft Man Kidal - Hujan Lirik

Hujan dihatiku tak berhenti
selagi kau menjauh
..... diriku

Rindu dihati pun tak berakhir
terkenangkan dirimu
waktu kau bersamaku

Chorus :
Kembalilah kasih..
hatiku merintih..
hilang arahku dalam hidup
bila tiada kamu

Kau sinarkan kembali
malamku yang sunyi..
kau hadirlah bersama cinta..
tanpa ..... hujan dihati..

(ulang chorus)

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Kutu Rayau – The Alif

Lirik Lagu Kutu Rayau – The Alif

Berjalan ku di kota
Berjalan ku entah kemana
Jangan cuba kau pandang
Nanti ada yang meradang

Ku bukan yang kau sangka
Ini memang dunia asal ku
Bukan ku nak cakap gebang
Yang ku cari pintu gerbang

Kutu kutu rayau (jangan kau kata,jangan kau kata)
Kutu kutu rayau (jangan kau kata,jangan kau kata)

Buka mata dan minda
Jangan tuding kalau tak terang
Jangan dengar sampai ke bintang
Cermin diri sebelum sembang

Ku bukan yang kau sangka
Ini memang dunia asal ku
Bukan ku nak cakap gebang
Yang ku cari pintu gerbang

Kutu kutu rayau (jangan kau kata,jangan kau kata)
Kutu kutu rayau (jangan kau kata,jangan kau kata)

Ada seorang lelaki didapati berlegar-lengar
di ibu kota mencari arah tujuan,
yang kata dia bukan kutu rayau seperti yang didakwa
hanya dia cuba mencari jalan pulang ke pintu gerbang

Kutu kutu rayau (jangan kau kata,jangan kau kata)
Kutu kutu rayau (jangan kau kata,jangan kau kata)
Kutu kutu rayau (jangan kau kata,jangan kau kata)
Kutu kutu rayau (jangan kau kata,jangan kau kata)

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Merisik Khabar - Akim AF7 & Nurfarah, OST Hoore! Hoore!

Lirik Lagu Merisik Khabar - Akim AF7 & Nurfarah

Terkapar-kapar ku kelemasan
Sakit dilambung ombak kerinduan
Di dalam tidur di dalam jaga
Diburu oleh mimpi yang serupa
Mengapa aku jadi tak menentu
Keranamu

Ku menyusuri jalan berliku
Membiarkan hari-hari berlalu
Tiada salam tiada pesan
Memaksa diri untuk melupakan
Namun wajahmu bermain di mata ku
Tiap waktu...

[Korus]
Malam ku suram, siang ku kelam
Ku kegelisahan, mencari-cari
Kemana pergi, harga diri ini
Bertanyakan berita, merisik khabar
Mendengar cerita, melaluinya
Kau kuhampiri, tiap hari
Bersama luka dihati

Mengapa aku jadi tak menentu
Kerana mu

[Ulang korus]

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Baby Crazy - Shaheizy Sam / Wanna Ali

Lirik Lagu Baby Crazy - Shaheizy Sam / Wanna Ali

Memang orang kata kau ni hensem
Tapi janganlah kau terover
Jalan yang menyenget macam mat rempit
Terkepit macam hey

Tingkah laku bukanlah teruk na
Tapi kau pandang terserong
Ku punya pendirian hati yang cekal
Dalam apa keadaan sekalipun

You make me crazy (tak fikir bercouple)
You make me crazy ( apa yang ku buat )
You make me crazy (hanya lelaki biasa)
You make me crazy (sama macam manusia lain ku seadanya)

Baby baby baby hey baby baby baybeh
Janganlah memandang serong baybeh ku
Baby baby baby hey baby baby baybeh
Aku insan yang jujur

Baybe baybe baybeh baybe baybe you

You make me crazy (tak fikir bercouple)
You make me crazy (apa yang ku buat)
You make me crazy (hanya lelaki biasa)
You make me crazy (sama macam manusia lain ku seadanya)


Baby baby baby hey baby baby baybeh
Janganlah memandang serong baybeh ku
Baby baby baby hey baby baby baybeh
Aku insan yang jujur

Baybe baybe baybeh baybe baybe you
Baybe baybe baybeh baybe baybe you

Jangan nak kelentong memanglah romeo
Tak payah tunjuk kau macho
Tak perlu kata begitu babe
Aku memang hensem

Baby baby baby hey baby baby baybeh
Janganlah memandang serong baybeh ku
Baby baby baby hey baby baby baybeh
Aku insan yang jujur

Baybe baybe baybeh baybe baybe you
Baybe baybe baybeh baybe baybe you




12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Oh My English! - Liyana Jasmay/Altimet

Lirik Lagu Oh My English! -Liyana Jasmay/Altimet

Oh My English!
Oh My English!
Oh My English!

Pre-Chorus:
Bahasa Inggeris tak tahu
Fikiran boleh buntu
Lidah pun jadi kelu
Menjadi kelu
Tolonglah aku
Oh My English!
Yeah! Yeah! Yeahhhh!

Chorus:
Jom kita masuk kelas
Fikiran jadi cerdas
Syoknya tidak terbatas
Tidak terbatas
Jangan terlepas
Oh My English!
Oh My English!

Hello class is in session
Put your hands up if you have a question
Yeah! Kelas sudah bermula
Sila ambil nota kalau tak mahu lupa
Takkan kenal takkan cinta
Kalau tak mahu cuba
Bahasa kedua untuk kita semua
Siap sedia untuk menimba ilmu
Kalau tak mahu rugi
Jangan segan silu

[Ulang Pre-Chorus]

[Ulang Chorus]

In the class me and you
Mind your Ps and Qs
Cross your Ts dot the Is
Fokus hingga selesai
Practice makes perfect
Trust me its worth it
When you know how to word it
Believe me you're going to love it

[Ulang Pre-Chorus]

[Ulang Chorus]

Raise your hands in the air
If you're rocking with the best
Raise your hands in the air
If you've passed your English test

Raise your hands in the air
If you're rocking with the best
Raise your hands in the air
If you've passed your English test

Rock rock rock rock
Rocking with the best
Rock rock rock rock
Passed your English test

Rock rock rock rock
Rocking with the best
Rock rock rock rock
Passed your English test

[Ulang Pre-Chorus]

[Ulang Chorus]

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Arjuna Beta - Fynn Jamal

Lirik Lagu Arjuna Beta - Fynn Jamal

Verse 1

Tak kanku biarkan walau ribut menyentakmu yang tidur
datang petir menyambar
jengking dan ular–
bonda takkan berundur

nyamanlah arjuna beta
mimpikan yang indah saja
nanti bila kau buka mata
semua tak serupa

verse 2

kan ada satu ketika kau tak tahu mana nak pergi
jalan betul, anakanda,
tak jelas mata–
ambil yang sarat duri

hiduplah arjuna beta
biarkan jasad yang luka
selama tuhanmu ada
takkan engkau tercela

chorus

ngeri tak terbayang mata
bonda takkan ada sentiasa
nanti moga kau tak lupa
bonda memujukmu, anakanda

hiduplah arjuna beta
biarkan jasad yang luka
selama tuhanmu ada
takkan engkau tercela

nyamanlah arjuna beta
mimpikan yang indah saja
nanti bila kau buka mata
semua tak serupa

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Maaf Acuhkan Kamu -Hati Band

Lirik Lagu Maaf Acuhkan Kamu -Hati Band

Kini aku sadari cintamu begitu besar
Sayangmu selalu untukku sayangmu tulus bagiku
Aku rasakan itu sepenuh hatimu

Maafkan diriku yang selama ini acuhkanmu
Yang selama ini lupakan cintamu
Ku akui semua salahku

Ku mohon ampuniku ku mohon ampuniku
Dari kesalahan lalu dari kesalahan lalu
Meskipun aku tak pantas
Mungkin tak pantas dimaafkan
Tolonglah aku.. terima cintaku lagi

Maafkan diriku yang selama ini acuhkanmu
Yang selama ini lupakan cintamu
Ku akui semua salahku

Maafkan diriku yang selalu duakan cintamu
Yang selalu menyakiti hati kamu
Ku akui semua khilafku

Maafkan diriku yang selama ini acuhkanmu
Yang selama ini lupakan cintamu
Ku akui semua salahku
Maafkan diriku yang selalu duakan cintamu
Yang selalu menyakiti hati kamu
Ku akui semua khilafku

Maafkan diriku yang selama ini acuhkanmu
Yang selama ini lupakan cintamu
Ku akui semua salahku

Maafkan diriku yang selalu duakan cintamu
Yang selalu menyakiti hati kamu
Ku akui semua khilafku

Maafkan aku maafkan aku
Terima cintaku lagi

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Guru Inovatif Melonjakkan Transformasi Pendidikan

Lirik Lagu Tema Hari Guru 2012 | Guru Inovatif Melonjakkan Transformasi Pendidikan

Kita berbicara tentang inovasi
Ciptaan baharu gaya hidup kini
Meningkatkan Produktiviti Terkini

Bangun, beranikan terima seruan
Mendidik, memimpin penuh berwawasan
Menciptakan kreativiti
Melahirkan Guru Inovatif

c/o

Sahutlah cabaran, perubahan
Daulatkan Bidang Pendidikan,
Guru Inovatif Melonjakkan
Transformasi Pendidikan Negara
Malaysia Ku tercinta

Kita berbicara tentang inovasi
Ciptaan baharu gaya hidup kini
Meningkatkan Produktiviti Terkini

Tiada pernah jemu tiada putus asa
Sedia menimba ilmu di mana saja
Binakanlah keyakinan
Merentasi segala halangan

ulang c/o 2x

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Permaisuriku – Ahdan (OST Jangan Ambil Padang Kami)

Lirik Lagu Permaisuriku – Ahdan

Kau yang ku selalu ku puja
Yang selalu ku damba
Didalam hatiku didalam jiwaku
Kau begitu indah tak pernah ku sangka
Hadirnya dirimu merubah hidupku

Begitu memikat kau mampu hapuskan
Pesona dirimu didalam benak ku
Percayalah sayang
Hanyalah dirimu yang membuatku bahagia

Kau permaisuriku, pujaan hatiku
Berikan aku satu senyuman yang terindah
Semoga cinta kita selalu abadi untuk selamanya
Bersama kita akan belayar ke dewana

Kau sang belahan jiwa
Yang telah ku nantikan sepanjang hidupku
Kau luruhkan aku hangatmu terasa
Bagaikan sang suria terangi diriku warnai hidupku

Selalu ku harap kita kan bersama
Ku genggam tanganmu hingga akhir waktu
Percayalah sayang
Hanyalah dirimu yang membuat ku bahagia

Kau permaisuriku pujaan hatiku
Berikan aku satu senyuman yang terindah
Semoga cinta kita selalu abadi untuk selamanya
Bersama kita akan belayar ke dewana

Kaulah permaisuriku pujaan ku selalu
Berikan senyumanmu yang terindah

Kau permaisuriku, pujaan hatiku
Berikan aku satu senyuman yang terindah
Semoga cinta kita selalu abadi untuk selamanya
Bersama kita akan belayar ke dewana

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Berani Punya Budak

Lirik Lagu Berani Punya Budak

Lu tau gua sapa
Berani punya budak
Lu tau gua sapa
Berani punya budak (wah berani punya budak)

Ewah-ewah beraninya budak ni
Kau berani sangat yea, siap kau

Letihnya aku berlembut
Berani aku nak kau ugut
Jangan kau ingat aku penakut
Aku cuma semput

Harimau tidur jangan dikejut (jangan)
Nanti kau yang panik kelam kabut (kelam kabut)
Sudahlah abang aku kau jerut
Ini dah mengarut

Kan elok duduk
Bincang-bincang sambil minum kopi

Kau berani punya budak
Kau berani melawan (berani mari sini bro)
Kau berani punya budak
Kau berani melawan (jangan sampai kena sepak)

Inilah budak-budak hingusan, aweh
Melawan kerja macam setan, aweh aweh
Peliknya kalah hero hindustan
Nak je aku rotan, aweh

Ko ingat kau punya rotan aje
Aku pun ade besar punye
Kataku kita bercucuk tanam
Mana tak jahanam

Kau berani punya budak
Kau berani melawan
Kau berani punya budak
Kau berani melawan

Cakap kosong tak guna
Kalau gangster datang sinila mengadap le

Come on sapa berani mai face sini

Beza utama binatang dan kita
Ada akal untuk berfikir lama
Jadi jangan kita duk ikuti
Hati binasalah badan musnahlah diri

Apa guna bertenggang urat
Satu benda pun kau takkan dapat
Jangan ingat terlalu hebat
Tak larat,takkan aku pun nak libat

Kan elok duduk
Bincang-bincang sambil minum kopi

Kau berani punya budak (Kau berani punya budak)
Kau berani melawan (tapi kau sembang kosong saja)
Kau berani punya budak (mari bincang diatas meja)
Kau berani melawan

Kau berani punya budak
Kau berani melawan
Kau berani punya budak
Kau berani melawan

Kau berani, berani, berani
Berani, berani, beraninya kau
Aney nasi briyani satu!

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Run And Hide -Ratu Sweethella

Lirik Lagu Run And Hide -Ratu Sweethella

Harusnya malam ini bertemu
Aku menunggu but you run and hide (run and hide)
Apakah ini semua salahku
Mungkin kau takut so you run and hide, run and hide

Ku mencoba tuk menjaga perasaan, please understand
Sepertinya ku mengenalmu jauh sebelum ku bertemu
Ceritakan semua rahasia jalan hidupmu
Bila engkau bersedih, aku di situ

Harusnya malam ini bertemu
Aku menunggu but you run and hide (run and hide)
Apakah ini semua salahku
Mungkin kau takut so you run and hide, run and hide

Ceritakan semua rahasia jalan hidupmu
Bila engkau bersedih, aku di situ

Harusnya malam ini bertemu
Aku menunggu but you run and hide (run and hide)
Apakah ini semua salahku
Mungkin kau takut so you run and hide, run and hide

Harusnya malam ini bertemu huuu
(but you run and hide) run and Hide
Apakah ini semua salahku so you run and hide, run and hide

(You run and hide) you run and hide
(You run and hide) you run and hide

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Telih Ati Dipangka Janji - Stevenson

Lirik Lagu Telih Ati Dipangka Janji - Stevenson

Tegenung aku Kediri
Ngerumba silau lemai ari
Ati aku beraie ngenang diri suah di penyati

Palik ku kiba palik ku kanan
Asai ke bisi meda senera nuan
Ayan serepan baka senaya bulan
ti deka ayan keleman

*Dini jaku semaya janji
Nuan pergi enda disagi
Suba nuan ke ayam jari
Diatu semina nyadi mimpi

Jako manis ngeracun ati
Telih ati dipangka janji

Wooo…woooo

Nuan sulu lebih nemu
Pengerindu aku ngelamatu

*Chorus (ulang)

Patut meh aku bermimpi rawan
Mimpi makai belah pinggai asi
Mimpi bejalai datai di sebayan
Ngayu ke tua sulu enda ulih begulai

Telih di ati dipangka janji

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Iban: Nuan Ngajar Reti Benchi - Clement Joys

Lirik Lagu Iban: Nuan Ngajar Reti Benchi - Clement Joys

Semampai berdarah
telih didalam ati
empai suman litan ti lama
udah bisi bekau telih ke baru

Landik amai nuan oh sulu
nuan belalai ke aku
nuan bisi ambai ti bukai
nya meh ngasuh pengerindu tua
bersegi tiga

c/o
nuan ngajar aku reti benci
nuan ngajar aku reti pengerindu
nya alai aku benci dalam rindu


manah agi tua berserara
anang agi tua nyambung ke pengerindu
laban aku pedis ati ke nuan

aku enggai dikunsi ke pengerindu
pengerindu ti bersegi tiga
nya alai aku nyurut ke diri

pergi meh aku oh sulu
ngiga pengkalan pengerindu ti bukai
alai aku nyangkai ka pengerindu ati aku ti udah asa

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Enda Sanggup - Taju Remaung

Taju Remaung - Enda Sanggup Lirik

enda sanggup aku nanggung pengerindu
lebuh nuan nadai di tisi aku
pengidup ku enda tentu ditinggal ke nuan
ooohhhh.....

enda sanggup aku jauh ari nuan sulu
siang enggau malam ingat ke nuan belama
kemaya meh tua ulih begulai baru

c/o
ngagai ribut bepuput lemai ari
madah ke salam rindu ku ke iya
ngagai bintang kebelik di langit tinggi
biru meh pengerindu ku ke ia ti jauh di mata
oohhhh.....huuuuu....

enda sanggup aku kediri agi sulu
pulai meh jampat nuan ngagai ku oohh

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Hamelton - Lengayun dara nganta ( Lirik Lagu Iban)

Hamelton - Lengayun dara nganta Lirik

Segenggam emas segenggam
ku beri ke nuan intan
tubai empadi duri
di asuh nuan telan
udah nuan beduan
ati ku enseriban
ila ensepi nuan

pemalu cukup pemalu
ku ditundi nuan sulu
dara ti ngasuh gila
semina ngasuh mawa
lengayun dara nganta
nuan cukup pemula
ngasuh ku teperasa

jera ku cukup jera
ngimbang randau begitang
enda di dinga ku suba
indai madah ke anang
diatu baru ku nemu
sapa nuan nya sulu
dara mapa ke reta
gila ke pangkat nama
rindu ke pengeraja

bebiau ubat pemandang
kena ngasuh nuan kumang
ngenang enggai badu ngenang
ngundang enggai leju ngundang
enda bepeda ke reta
enda bepeda ke nama
enggai ke pengeraja

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Khalimah Janji - Aiman & Ernie

Lirik Lagu Khalimah Janji - Aiman & Ernie

Ernie:
Sangkaanku engkaulah yang kedua
Ku percaya cinta yang pertama

Aiman:
Sangkaan ku engkau tidak sedari
dan menyebut yang selain diriku

Ernie:
Sukar menafikan
Aiman:
Takkan mampu ku nafikan

Ernie:
Ku tak mampu bernafas tanpamu
Biar jauh ku sisih rinduku
Aiman:
Demi masa kau pastikan tiba
Sempurnakan janji yang di syurga

Ernie:
Dialog yang ku lupa
Aiman:
Di depan yang Mencipta

Aiman:
Engkau nyawaku
Ernie:
Engkau nafasku
Aiman:
Engkau jiwaku
Ernie:
Engkau ragaku

Ernie:
Aku ini bagian nyawamu
Ernie & Aiman:
Dan engkau juga bagian ragaku
Ernie:
Demi masa kau pastikan tiba
Sempurnakan janji yang di syurga

Aiman:
Aku ini bagian nyawamu
Dan engkau juga bagian ragaku
Ernie & Aiman:
Demi masa kau pastikan tiba
Sempurnakan janji yang di syurga

Lirik Lagu Khalimah Janji - Aiman (Mentor) & Ernie (Bintang RTM)
Lagu: Manusia Puteh
Lirik: Buddhi Hekayat


12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Racun Dalam Pengerindu - Inochi Austin

Lirik Racun Dalam Pengerindu - Inochi Austin

NADAI GUNA NUAN NANYA
KEBUAH AKU MAI BESERARA
ASAI MEH PENGAWA DIRI EMPU
KUMBAI NUAN AKU SEMPAMA BAJU
UDAH LUYA

SAMPAI ATI NUAN MAGI PENGERINDU
SAMPAI ATI NUAN NGAYAH KE AKU
SAMPAI ATI NUAN NIPU MUDI AKU
UDAH PENGERINDU AMBIS KU SERAH
KE NUAN SULU

NUAN SEMPAMA GERAJI MATA DUA
ENDA CUKUP SIKU LAKI DEKA KE PANGAN
NADAI NUAN NGIRA PEMEDIS ATI URANG
DI AYAH KE NUAN ENGGAU ATI TI GAGA

DIATU KU UDAH NEMU
PERANGAI NUAN SULU
MANAH AKU NYURUT KEDIRI EMPU
SEBEDAU TERLANJUR
NUAN AKU BUAI DULU

NADAI RETI BEPANGAN TI MINA BEDUAN
NADAI RETI BEPANGAN TI MINA BEDUAN
NADAI RETI BEPANGAN TI MINA BEDUAN

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Sulu Mata Egkudu - MELISSA FRANCIS (Lirik Iban)

Lirik Lagu Sulu Mata Egkudu - MELISSA FRANCIS

KU BERASAI MALU
NINGA BERITA
NUAN ENGGAI KE AKU

KU MAWA SELALU
KEMPANG NUAN SULU
NINGGAL KE AKU

ANANG ANANG NUAN AGI KITU
NUAN NUAN TI NGELEBU AKU
BADU BADU MEH NUAN NGIGA AKU
NUAN NUAN MATA ENGKUDU

GIGA MEH TITIH MEH
SULU NUAN TI BARU
ANANG AGI INGAT KE AKU

GIGA MEH TITIH MEH
SULU NUAN TI BARU
ANANG AGI INGAT KE AKU
OH SULU...

KU UDAH DI LENGKA AKU DI TIPU
NUAN SULU ATI
NUAN NUAN TI PECAYA JAKU PETENAH
URANG TI PEDIS ATI

ANANG ANANG NUAN AGI KITU
NUAN NUAN TI NGELEBU AKU
BADU BADU MEH NUAN NGIGA AKU
NUAN NUAN MATA ENGKUDU
NUAN MATA ENGKUDU...

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Anak Temuai - JOSEPHINE JALIN (Lirik Lagu Iban)

Lirik Lagu Anak Temuai - JOSEPHINE JALIN

TEKAIT KU MEDA GAMAL NUAN NYA
PENYIGAT NADAI ENDUR NYEMA
KETERUBAH YA MALU DIPEDA
DUDUKKU DI RUAI NUAN DATAI

SUAH KU NYELING DI TISI DINDING
NEMU NYA YA MEDA BELAMA
BERAT KU PANSUT NYINGKANG KE RUAI
NGILAP KE MUA BEJELING

NURUNKU NYAUK MANSA BA RUAI
KAKI KU NYINGKANG ENDA BERASAI
NEMU NYA MANDI ANAK TEMUAI
LALU BEKELALA DI RANTU JALAI

TUA BEPADU DUDUK DI RUAI
BESUMPAH NANGGAM SEMAYA
SAYAU NEMUAI YA ENDA LAMA
ASA MEH ATI BEGULAI

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Iban: Genggam Jariku - Gabriel Fairuz Louis

Lirik Lagu Genggam Jariku - Gabriel Fairuz Louis

Celap puput ribut malam
Bakanya meh ati ku
Ngenang nuan ti jauh di mata
Kebelik bintang di langit
Dipeda beli Kediri
Asai ke ayas nuan mansa belama

Terang pancar mata panas
Asainya meh ati ku
Lelengau ke nuan selalu
Terang pancar mata panas
Asainya meh ati ku
Lelengau ke nuan selalu

c/o
Genggam jariku anang ngelengka maya ati tussah
Tua besemaya siti pengerindu ti udah bepadu
Genggam jariku nitih ke ati enda kala lebu
Tua besumpah tetap teguh datai ke belama lama ia
Oohhhhh….

Naka penyinu dalam ati aku
Ti nyema tua ila nyau beserara
Genggam jariku anang ngelengka maya ati tussah
Tua besemaya siti pengerindu ti udah bepadu
Genggam jariku nitih ke ati enda kala lebu
Tua besumpah tetap teguh datai ke belama lama ia


12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Aku Ditipu Lagi – Data

Lirik Lagu Aku Ditipu Lagi – Data

Sudah sampai waktu akan ku bawa diri..
Jangan ku dirayu jangan kau menahanku..
Cukuplah cukup masa yang ku berikan..
Masih jua kau curang padaku..

Aku pun kau cinta.. dia pun engkau cinta..
Tinggallah diriku tak perlu lagi jumpa..
Pergilah pergi kau kepadanya.. ha ha..
Biarlah aku pun begini..
Ku ku ditipu lagi..

Sakit sakit sakitnya hati..
Sedih sedih jiwa merana.. aaaa..

Aku ditipu lagi.. aku ditipu lagi..
Pergilah engkau pergi.. benci aku benci.. oooo..
Aku ditipu lagi.. aku ditipu lagi ..
Pergilah engkau pergi..
Benci aku benci memandangmu..

SMS pun jangan.. BBM pun jangan..
Jangan hubungi ku lagi..
SMS pun jangan.. BBM pun jangan..
Facebook pun aku tak sudi.. ohh..

Aku pun kau cinta.. dia pun engkau cinta..
Tinggallah diriku tak perlu lagi jumpa..
Pergilah pergi kau kepadanya.. ha ha ..
Biarlah aku pun begini..
Ku ku ditipu lagi..

Sakit sakit sakitnya hati..
Sedih sedih jiwa merana.. aaaa..

Aku ditipu lagi.. aku ditipu lagi..
Pergilah engkau pergi.. benci aku benci.. oooo..
Aku ditipu lagi.. aku ditipu lagi..
Pergilah engkau pergi..
Benci aku benci memandangmu..

SMS pun jangan.. BBM pun jangan..
Jangan hubungi ku lagi..
SMS pun jangan.. BBM pun jangan..
Facebook pun aku tak sudi.. ohh..

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Raja Dihatiku – Nana Azmi

Lirik Lagu Raja Dihatiku – Nana Azmi

Indahnya ku bayangkan
Mengenang pertemuan kita
Kau tersenyum manis dengan
Tatapan mata yang penuh cinta

Tak dapat ku bayangkan
Bila akhirnya kita bersama
Kau menjadi milikku
Aku jadi milikmu, kita bersama

Terima kasih oh cintaku
Kau jadikan aku ratu
Akan ku jadikan dirimu
Raja dihatiku, selalu

Indahnya ku membayangkan
Mengenang pertemuan kita
Kau tersenyum manis dengan
Tatapan mata yang penuh cinta

Tak dapat ku bayangkan
Bila akhirnya kita bersama
Kau menjadi milikku
Aku jadi milikmu, kita bersama

Terima kasih oh cintaku
Kau jadikan aku ratu
Akan ku jadikan dirimu
Raja dihatiku, selalu

Terima kasih oh cintaku
Kau jadikan aku ratu
Akan ku jadikan dirimu
Raja dihatiku, selalu

Terima kasih oh sayangku
Hanya kau yang mampu buat ku bahagia
Tak akan ada penggantimu
Kau didalam hatiku selamanya

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Hantu Kak Limah Balik Rumah - The Zombies Of Kampung Pisang

Lirik Hantu Kak Limah Balik Rumah - The Zombies Of Kampung Pisang

Mengapa muka Kak Limah begitu?
Mengapa muka Kak Limah macam hantu?
Kenapa kita fikir macam itu?
Kenapa kita fikir macam orang dungu?

Mengapa muka Kak Limah begitu?
Mengapa muka Kak Limah macam hantu?
Mengapa kita sering serkap jarang?
Mengapa cepat percaya cakap orang?

http://www.facebook.com/zombiekampungpisangband)

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Zombi Nak Otak - Zombie Kampung Pisang Band

Lirik Lagu Zombi Nak Otak - Zombie Kampung Pisang Band

Oh tak! Zombi nak otak!
Otak! Zombi nak otak!
Oh tak! Zombi nak otak!
Otak! Zombi nak otak!

Kisah ngeri berlaku di Kampung Pisang
Tak siapa sangka zombi datang nak serang
Inikah bencana nuklear yang menimpa
Atau hanya cereka tahyul sahaja?

Zombi nak otak?
Kepala otak!

Oh tak! Zombi nak otak!
Otak! Zombi nak otak!
Oh tak! Zombi nak otak!
Otak! Zombi nak otak!

Panggillah kamu Tok Imam atau pawang
Kami tak takut dengan jampi dan parang
Kami bukan jin, hantu ataupun syaitan
Kami sebenarnya korban pencemaran

Zombi nak otak? Kepala otak!

Oh tak! Zombi nak otak!
Otak! Zombi nak otak!
Oh tak! Zombi nak otak!
Otak! Zombi nak otak!

Oh... oh.... Oh... otak! Oh... oh.... Oh... otak!



Info Lagu Zombi Nak Otak

"Zombi Nak Otak", sebuah lagu horror punk persembahan Zombie Kampung Pisang Band.
Lagu dan lirik digubah oleh Mizar Ramone (2011).
Berdasarkan filem "Zombi Kampung Pisang" (2007) arahan Mamat Khalid.
Facebook band: http://www.facebook.com/zombiekampungpisangband

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Jenglot Pantai Selatan - The Zombies Of Kampung Pisang

Lirik Lagu Jenglot Pantai Selatan - The Zombies Of Kampung Pisang

Seekor makhluk yang misteri
Darahmu yang akan dia cari
Mencari mangsanya dengan bersembunyi

Di pantai yang penuh perawan
Berlibur dengan rasa aman
Tak tahu bahaya di dasar lautan

Dia suka tubuh sasa
Dia gigit daging kulit
Dia serang sang perenang
Kau korban si jenglot

Jenglot... jenglot... jenglot pantai selatan

Si cewek pakai baju mandi
Berjemur hanya seorang diri
Menjadi makanan jenglot yang terkini

Si cowok tak mudah percaya
Pestanya diteruskan saja
Pastinya darah akan mengalir jua

Dia suka tubuh sasa
Dia gigit daging kulit
Dia serang sang perenang
Kau korban si jenglot

Jenglot... jenglot... jenglot pantai selatan

Facebook band: http://www.facebook.com/zombiekampungpisangband

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Migrain - Heela

Lirik Lagu Migrain - Heela

Telah aku katakan padamu
Cinta aku tiada untukmu
Belai manja yang kau beriku
Takkan aku tewas padamu

Sakit hati mencintai kamu
Rasa otak banyak kecewa
Telah lama kau gunakanku
Aku bagai tiada gunanya

Kau penipu
Buat aku rasa ragu

Biarkan ku sendiri
Dari pada ku menagih janji
Janji lelaki yang engkau mungkiri

Tak ku mahu janji kamu
Untuk kembali seperti dulu
Semua palsu ku tak sanggup menunggu

Kini aku memendamkan diri
Tak mahu ku menangis lagi
Dengar seksa aku bernada
Aku bagai tiada gunanya

Tak mahu ku, tak mahu lagi
Lebih baik aku sendiri
Cukup sudah ku jadi begini
Rasa hati menjadi benci

Heela... Heela 'migrain'
Aku penat menunggu

Oh, oh, oh chan bouk tur lew
Rat ni mai mi sam rap tur
Kam on won ti tur hai ma
Oh, oh chan hai
Kap tur mai dai

Selagi ada rasa
Akan ku teruskan bernada
Aku rasa bagai tiada gunanya

Tiada rasa benci
Cuma ada nada ku sendiri
Janji-janji aku benci janji kamu

Selagi ada rasa (rasa)
Akan ku teruskan bernada
Aku rasa bagai tiada gunanya
Tiada lagi rasa benci
Cuma ada nada ku sendiri
Yang perlu bererti

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Halus Berbisa - Yana Samsudin ( OST Aku Ada, Kau Ada )

Lirik Lagu Halus Berbisa - Yana Samsudin

Berulang kali ku cuba
Untuk berada di pandanganmu
Ku bagaikan cahaya tembus cahaya
Matamu tak melihatku
Adakah insan yang lain
Yang sedang menghuni di hatimu
Sehingga tiada ruangan berdiri
Untukku mendekatimu

Beginikah pedih cinta bila dilontar
Tak bersambut
Lalu ia terhempas berkecai
Halus berbisa
Andai kau mengizinkan ku
Mempersembahkan cinta yang sekian terpendam
Pasti kau kan temui
Kalungan cinta suci bersulam kejujuran
Untuk kau pautkan di (untuk kau pautkan di)
...hati

Pernahkah dikau mendambakan
Sebuah cinta yang tak bertepi
Pernahkah dikau mengimpikan
Sebuah cinta yang tanpa tapi

Inilah jenis cinta yang ingin ku perjuangkan
Dari dulu , kini dan selamanya

Andai kau mengizinkan ku
Mempersembahkan cinta yang sekian terpendam
Pasti kau kan temui
Kalungan cinta suci bersulam kejujuran
Untuk kau pautkan di (untuk kau pautkan di)
...hati

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Seru - Sohaimi Mior Hassan ft Mus

Lirik Lagu Seru -Sohaimi Mior Hassan ft Mus

Aku menanti senyuman abadi
Di jendel;a hati yang redup dan kasih
Yang redup dan kasih

Aku mencari ketenangan abadi
Yang semakin pasti andainya kau sudi
Andainya kau sudi

Berikan daku sinar saktimu
Agar aku dapat memandang
Segala rahsia yang berselindung
Di celah kehidupan seru yang ku dambakan

Berikan daku sinar harapan
Semangat perjuangan
Rasa gementar akan balasan
Yang telah Kau janjikan seru yang ku dambakan

Engkau memberi engkau mengambil
Engkau pengasih engkau penyayang
Engkau yang awal engkau yang akhir
Engkau yang agung tanpa batasan

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Akhir Kisah Kita - Ramona Azween

Lirik Lagu Akhir Kisah Kita - Ramona Azween

Tak ku sangka semua yang kita lalui telah berakhir, sekelip mata
Hari-hari ku tak serupa, kerna yang tinggal, hanya bayanganmu
Yang menghantui ku, kemana ku pergi
Apa yang ku lihat, hanyalah kamu

Chorus
Berakhir sudah kisah kita
Berakhir sudah kisah cinta
Walaupun sementara
Kau pergi dan tak kan kembali
Sakit di hati ku tak terhenti
Berakhirlah kisah kita

Janganlah kau bersedih kerna ia telah berakhir
Kau senyumlah kerna ia terjadi
Menjadi satu memori, tentang kau dan aku
Kau kisah cinta yang pernah berlaku

Yang menghantui ku, kemana ku pergi
Apa yang ku lihat, hanyalah kamu

Ulang Chorus

Berakhirlah kisah
Oh biarkanlah ia berakhir
Biarkan, biarkan ku sendiri
Menyatukan hatiku ini

Ulang Chorus


Berakhir sudah kisah kita
Berakhir sudah kisah cinta
Walaupun sementara
Kau pergi dan tak kan kembali
Sakit di hati ku tak terhenti
Berakhirlah kisah kita

Cinta...
Berakhirlah kisah kita..
Oooo berakhirlah kisah...


12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Istilah Bercinta – Ramli Sarip

Lirik Lagu Istilah Bercinta – Ramli Sarip

Kau kata kau cinta
Kau kata kau sayang
Kini entah di mana
Tiada lagi kemesraan

Kau kata setia
Hanya aku saja
Tapi hilang ke mana
Tiada lagi kenangan

Ku tabahkan hati
Ku genggam azimat
Untuk ku balut luka semakin mendalam
Biarku hadapi walaupun tergugat
Akan ku benamkan biar jadi debu

Kini ku mengerti
Istilah sebenar
Di dalam bercinta
Tiada kepastian
Tiada penentuan
Akan kebahagiaan
Semua percintaan
Haruslah berkorban
Tiada batasan

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Milik Siapakah Gadis Ini - Jinbara/Fiq

Lirik Lagu Milik Siapakah Gadis Ini - Jinbara/Fiq

Milik siapakah gadis ini
Wajah lembut bagaikan sutera
Ingin hatinya ku miliki
Apakan terdaya
Adakah kan terdaya

Milik siapakah hati ini
Bagai berkurun lama kesepian
Ingin aku mencurahkan kasih
Kepada yang sudi
Adakah ia sudi

Lama telah ku impikan
Gadis sepertinya
Mengisi taman hati
Dengan cahaya kasih (suci)
Siapakah gadis yang ku idam…

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Siapakah Aku Bagimu – Danial Afif

Lirik Lagu Siapakah Aku Bagimu – Danial Afif

Saat kau tiada lagi di sisiku
Hatiku pilu mengingatkanmu
Kau tak menghargai diriku
Mengapa kau begini
Sayang

Mungkinkah kau ada yang lain
Dan ku hanya permainan bagimu
Mengapa kau sanggup melukakan hati ini
Siapakah aku bagimu
Siapakah aku bagimu

Chorus
Aku sanggup demi kamu
Segala yang terbaik ku lakukan untukmu
Mengapa kau melukakan
Hati ini yang sering mencintai dirimu

Ulang chorus

Saat kau tiada lagi di sisiku
Hatiku pilu mengingatkanmu
Kau tak menghargai diriku
Mengapa kau begini
Sayang

Mungkinkah kau ada yang lain
Dan ku hanya permainan bagimu
Mengapa kau sanggup melukakan hati ini
Siapakah aku bagimu
Siapakah aku bagimu

Ulang chorus 2x

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Cinta Kan Kembali – Shahir

Lirik Lagu Cinta Kan Kembali – Shahir

Kemana hati ni kan ku bawa
Terasing ditasik cemara
Tak mampu mencarimu lagi
Oh tak mampu

Disana, terbayang wajahmu
Disini, fikiranku terpaku
Adakah ini hanya mimpi
Oh mimpi

Ku lihat dunia merobek segalanya
Mencengkam memperdaya namun ku masih percaya
Oh tak mungkin kita terpisah selamanya
Tanpa bertemu kembali

Selagi aku bernyawa
Aku kan mengemis cinta

Kasihaniku cintai aku
Kerana ku tak sanggup
Derita tanpa cintamu

Ku lihat dunia merobek segalanya
Mencengkam memperdaya namun ku masih percaya
Oh tak mungkin kita terpisah selamanya
Tanpa bertemu kembali

Selagi aku bernyawa
Aku kan mengemis cinta
Selagi aku bernyawa
Aku kan mengemis cinta

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Dia Yang Kau Pilih – Shahir

Lirik Lagu Dia Yang Kau Pilih – Shahir

Setiap baris kata-kata yang ku baca
Bagaikan jalan hidupku
Tiada lurus semua seolah hampa
Haruskah aku sesali

Bagai kisah kita yang surut selalu
Bilakan berakhir

Biarkan aku berundur
Jika itu yang telah pun tertulis
Jalan ku tak panjang
Bersama dirimu

Jadikan dia terbaik
Kerana itu yang telah kau pilih
Biarkan diriku membawa semua
Luka

Setiap kata kau ucap semua dusta
Pernahkah kau menyesali
Tiada tulus semua helah semata
Haruskah aku menanti

Kini kan berakhir
Ku takkan berpaling
Relakan segala

Biarkan aku berundur
Jika itu yang telah pun tertulis
Jalan ku tak panjang
Bersama dirimu

Jadikan dia terbaik
Kerana itu yang telah kau pilih
Biarkan diriku membawa semua
Luka

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Lara – Wangi Julianda

Lirik Lagu Lara – Wangi Julianda

Akhirnya ku kembali
Lelah lama berlari
Akhirnya disini terhenti
Di alam pasti

Kau temui diriku
Tika detir jiwaku
Ratapi cintamu
Sedang ku cintakan dunia

Salahkah ku sendiri
Selubung ku rasa sunyi sebenar
Sunyinya betapa lemas terasa

Lara, menikam jiwa menggenggam resah
Merawat cinta dikala ku lupa asalku
Siapaku tanpa dirimu

Oh lara menikam jiwa menggenggam resah
Merawat cinta dikala ku lupa asalku
Betapa alpa lara ku kernamu

Lara ku kernamu, kernamu

Kini aku menanti belaian jiwamu
Percayakan kasihmu semoga terhapuslah resah

Salahkah ku sendiri
Selubung ku rasa sunyi sebenar
Sunyinya betapa lemas terasa

Lara, menikam jiwa menggenggam resah
Merawat cinta dikala ku lupa asalku
Siapaku tanpa dirimu

Oh lara menikam jiwa menggenggam resah
Merawat cinta dikala ku lupa asalku
Betapa alpa lara ku kernamu

Lara ku kernamu, Lara ku kernamu

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Gila Tanpamu -Goliath

Lirik Lagu Gila Tanpamu -Goliath

Bila malam berlalu tanpa ada cahaya
Pastinya semua manusia berjalan tak tentu arah
Begitu juga bila ku tanpa senyummu
Ku akan lelah mencari dimana cinta sejati

Dan tak tak ingin kau pergi
Tetap genggamlah tangan ini
Serasa hidup akan mati
Terbawa angin dan berakhir

Kamu jangan pergi tinggalkanku sendiri
Diriku tiada arti tanpamu
Dan tetaplah di sini, di dalam hati ini
Aku bisa gila tanpamu

Apa jadinya bila ku tanpa senyummu
Ku akan lelah mencari dimana cinta sejati

Kamu jangan pergi tinggalkanku sendiri
Diriku tiada arti tanpamu
Dan tetaplah di sini, di dalam hati ini
Aku bisa gila tanpamu

Kamu jangan pergi tinggalkanku sendiri
Diriku tiada arti tanpamu
Dan tetaplah di sini, di dalam hati ini
Aku, aku bisa gila tanpamu
Aku, aku bisa gila tanpamu

Goliath – Gila Tanpamu

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Harapan - Hyper Act

Lirik Lagu Harapan - Hyper Act

Bicara mimpi itu
Mengheret ku ke dasar
Gelap tangannya menggapai tangan ku
Dan munculnya dirimu
Di pinggir laman itu
Hangatmu menyambut ku kembali

Dan ku mengerti,
Mengapa masih berdiri,
Hadirnya siang berteman mentari,
Dan ku bersama,
Bintang malam mu mencari kasih ku

Ooo

Harapan
Harapan menjadi layu
Ingin ku bahgia bersama
Menjadi kenangan
Memburu impian masa kita
Selamanya

Dan angin kan memanggil
Bagai ada musafir
Hadirnya pergi tiada berjanji
Mungkin seketika
Ku merasa cintanya
Bagai dibelai mimpi sempurna

Dan taman ini
Tak bererti dan bersemi
Tiada indah tanpamu disini
Dan ku jejaki
Walaupun hanya secebis kasihmu

Harapan
Harapan menjadi layu
Ingin ku bahgia bersama
Menjadi kenangan
Memburu impian masa kita
Selamanya

Solo. C/O

Hati ku..
Meratap setinggi gunung
Pasti ku mencari bintangnya
Menjadi cahaya
Menyinar impian hidup kita
Selamanya

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Jangan Pergi -Thalia Cotto

Lirik Lagu Jangan Pergi -Thalia Cotto

Browse: / T / Thalia Cotto / Jangan Pergi
Jangan pergi bersamaku di sini
Menemani hari sepiku
Takkan lagi buka lembaran lalu
Kan mengusik luka lama

Jangan pergi dariku, tinggalkanku
Bawa daku kemana kau pergi
Jangan lari dariku, jangan tepis rinduku
Ku tak bisa berpaling darimu, semuanya telah untukmu

Maafkanlah kalau aku yang salah
Dan tak pernah mengerti
Takkan lagi buka lembaran lalu
Kan mengusik luka lama

Jangan pergi dariku, tinggalkanku
Bawa daku kemana kau pergi
Jangan lari dariku, jangan tepis rinduku
Ku tak bisa berpaling darimu, semuanya telah untukmu

Uh rasa cinta nurani pun takkan berdusta
Oh rasa asmara tanpa kenal perbedaan oooh

Jangan pergi dariku, jangan tinggalkan aku
Bawa daku kemana kau pergi
Jangan lari dariku, jangan tepis rinduku
Ku tak bisa berpaling darimu, semuanya telah untukmu

(oh jangan pergi tinggalkanku)

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Cinta Cuma Satu - 7 Icons

Lirik Lagu Cinta Cuma Satu - 7 Icons

Telah aku maafkan semua kesalahanmu
asal kau mau berjanji tidak mengulangnya lagi
telah aku terima sakitnya dikhianati
sedalam cintaku ini, selama hidupku ini

hatiku cuma ada satu, sudah untuk mencintaimu
tolong jangan sakiti lagi, nanti aku bisa mati
cintaku cuma sama kamu, sayangku cuma untuk kamu
tolong jangan hancurkan lagi, nanti aku bisa mati

telah aku terima sakitnya dikhianati
sedalam cintaku ini, selama hidupku ini

hatiku cuma ada satu, sudah untuk mencintaimu
tolong jangan sakiti lagi, nanti aku bisa mati
cintaku cuma sama kamu, sayangku cuma untuk kamu
tolong jangan hancurkan lagi, nanti aku bisa mati

cuma kamu cuma satu, buat aku cuma kamu
dirimu saja satu-satunya, kau raja aku ratunya
let only one … just let me your lady
don’t break my heart please please please


hatiku cuma ada satu, sudah untuk mencintaimu
tolong jangan sakiti lagi, nanti aku bisa mati

hatiku cuma ada satu, sudah untuk mencintaimu
tolong jangan sakiti lagi, nanti aku bisa mati
cintaku cuma sama kamu, sayangku cuma untuk kamu
tolong jangan hancurkan lagi, nanti aku bisa mati
tolong jangan hancurkan lagi, nanti aku bisa mati

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Galau ( OST Negeri 5 Menara ) -Yovie And Nuno

Lirik Lagu Galau ( OST Negeri 5 Menara ) -Yovie And Nuno

Tahukah hatiku galau
tak tahu harus melangkah
sejak pertama mata jatuh menatap
hatiku tak pernah dusta

bila cintaku ini salah
hatiku tetap untukmu
namun kenyataannya parah
dirimu tak pernah untukku

mencoba lupakan keinginan hati
namun tak ingin ku menyerah
tapi mengapa bila ku mendekat
rasanya semakin jauh

bila cintaku ini salah
hatiku tetap untukmu
namun kenyataannya parah
dirimu tak pernah untukku
ternyata ku hanya bisa ooo
menggapaimu di mimpiku

namun kenyataannya parah
dirimu (dirimu) tak pernah untukku

(bila cintaku ini salah
hatiku tetap untukmu
namun kenyataannya parah
dirimu) dirimu (tak pernah untukku)

bila cintaku ini salah
hatiku tetap untukmu
namun kenyataannya parah
dirimu tak pernah untukku
dirimu tak pernah untukku

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Cinta - Hyper Act

Lirik Lagu Cinta - Hyper Act

Jika benar kata orang cinta itu indah
Mengapakah ramai mengalir air mata kernanya
Jika benar cinta tiada kan nilainya
Mengapakah ramai tak kisah menjualnya semurahnya

Chorus:
Cinta itu bukan sekadar hanya janji
Yang dicari bila sunyi bosan kau hindari
Pabila menyesal dikutip kembali
Cinta yang sempurna indah seumpamanya
Cinta hadir kamu cari tulus kau memberi
Diiringi janji bersama kan bersemi

Banyak mana cinta diukirnya merata
Dalam tiada sedar ramai pula berangan sang pujangga
Bicara biasa hanya kaulah dihati
Walau hakikatnya keduanya sedari kau tak pasti

[Ulang Chorus]

Hanya aku mengharapkan rindumu
Hanya dia beroleh setiamu
Mimpi manismu pasti hadir di lenaku

Yang dicari bila sunyi bosan kau hindari
Pabila menyesal dikutip kembali
Cinta yang sempurna indah seumpamanya

[Ulang Chorus]

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Ku Tiba Lagi :Hyper Act

Lirik Lagu Ku Tiba Lagi :Hyper Act

Verse 1:
Menanti bicaramu menyambut kataku
Bagaikan puisi mimpi mengindahi lenaku
Hadir cahayamu menari dimataku
Lembut jiwa menyambutku
Mimpi kita bersatu

Bridge:
Dan ku mengharap
Sinar hatiku bertemu

Chorus:
Kutiba lagi
bersama rasa rindu datang bertamu..
Diruang hati kecil yg berbicara
Ingatilah diriku ini bersama
Kenangan itu

Walaupun ku lihat bintang-bintang di balik awan
Gugurnya kebumi menjadi impian
Takkan ku lepas apa yg ku harapkan
Kerna ku untuk mu

Verse 2:
Apa mungkinku melakari memorimu
Di wajah langit membiru
Awan putih tintaku

Bersama kita mengejar rasa sempurna
Walau hakikat ku tahu
Mimpi tiada bersatu

Ulang Bridge & Chorus

Bridge II : Takkan lena walau seketika
Bisikan mimpi pasti berbicara
Tak pernah jemu menanti dirimu
Hingga kau menjelma

Repeat Bridge & Chorus

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Kau Ada – 2Wins

Lirik Lagu Kau Ada – 2Wins

Pak Tam
Pak Teh

Dia ada rumah besar dua tiga (kau ada)
Dia ada kereta Bently dan Ferrari (kau ada)
Dia ada Shendel Fendi LV Gucci (kau ada)
Kau ada, kau ada aku tak ada

Dia ada rumah besar dua tiga (kau ada)
Dia ada kereta Bently dan Ferrari (kau ada)
Dia ada Shendel Fendi LV Gucci (kau ada)
Kau ada, kau ada aku tak ada

Kata aku yang karang
Kata bukan temberang
Kata bukan sembarang
Bukan dari seberang

Cakap lihat-lihat
Cakap pandang-pandang
Kata bukan wayang
Lontar masih tak goyang

Masih hidup berpada
Masih berpada-pada
Yang tak ada kata tak ada
Biar berserderhana

Jangan di ada-ada
Nanti porak peranda
Yang tak ada kata ada
Kata penuh sengketa

Mana lah aku mampu
Nak beli semua itu
Aku driver teksi
Manalah ada pitih
Shoot sebulan pun tak sekali
Jangan kata Bently
Kelisa pun belum tentu mampu dapat ku beli

Apa yang dia ada
Tak mestinya ku ada
Apa yang aku ada
Tak semestinya dia ada
Jangan nak ngada-ngada
Jangan nak lumba-lumba
Mati pun bukan boleh bawa benda itu semua

Dia ada rumah besar dua tiga (kau ada)
Dia ada kereta Bently dan Ferrari (kau ada)
Dia ada Shendel Fendi LV Gucci (kau ada)
Kau ada, kau ada aku tak ada

Masalah periuk masalah kerak
Jangan sampai nanti kita yang terjebak
Ingin hidup mewah sanggup gadai sawah
Sanggup jual maruah baru boleh megah
Barulah nampak gah
Adat air pasang surut
Adat hidup tinggi rendah
Pusing-pusing ronda-ronda
Apa ada pada nama

Kata kau memang berbunga
Kata kau memang penuh dengan madah pujangga
Bunga harus waspada benda kaburi madah
Kenalah jaga-jaga bila senang curiga

Ada banyak ada sikit ada lebih ada kurang
Ada turun ada naik ada rapat ada jarak
Ada adat kena ikut
Ada kata kena turut
Ada janji kena pegang
Ada susah ada senang

Sama diri sama tunduk sama buat sama turut
Sama patah sama remuk bila tinggi jangan angkuh
Kalau papa jangan kaya
Kalau kaya jangan mengada
Kalau ada kata ada
Kalau tak ada buat tak ada

Dia ada rumah besar dua tiga (kau ada)
Dia ada kereta Bently dan Ferrari (kau ada)
Dia ada Shendel Fendi LV Gucci (kau ada)
Kau ada, kau ada aku tak ada

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Buatku Di Sana - Mafa ft. Ronnie OIM

Lirik Lagu Buatku Di Sana - Mafa ft. Ronnie OIM

Sering harungi sendiri kekurangan diri
Hanya tuhan mengerti
Tak mengharap sang cinta mahupun dicinta
Umpama tiada rahsia

Chorus:
Kau sinar hati ini
Biarpun hanya sesaat di sisi
Pelita kala hati berduka
Kau hulurkan oh tanganmu kala hilang arah

*:
Masihkan hadir jua menepis gelora
Tak kala aku merasa kecewa
Duniaku berubah kelam tak bermakna
Namun semangatmu ada dijiwa

**:
Harapan kau beri cintamu bersemi
Air mataku tak bisa menitis
Kau nafas akhirku
Kau yang dihati

Usah menangis sendiri sayang ku kan pergi
Senyumlah usah meratapi
Kala ada masa kita ditakdir yang Esa
Cukuplah buatku disana

[Ulang Chorus]

Ohhh

Aku bagai bintang menghiasi alam maya
Meninggalkan kilau tanpa sinar yang bercahya
Detik percintaan persis satu anugerah
Aku pinta hanya bercinta

[Ulang *]

[Ulang *]

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Idiot - Jamrud Band

Lirik Lagu Idiot - Jamrud Band

Habis semua sabar untuk tetap diam
Lihat kelakuanmu yang kampungan
Waktu tetap jalan hampir sampai batas

Segitu mudah kau bermain dengan janji
Tanpa lihat kerugian di pihak lain
Seperti halnya burung beo
Asal ngomong tanpa arti

You are such an idiot

Terserah ingin apakan masa depanmu
Asal jangan kau libatkan aku di situ
Karena ku punya mimpi

Ini duniaku yang aku cari
Ini cukup hanya sampai di sini
Hidupku setelah lama kita berjalan satu visi
Jatuh bangun terseret terhempas semua pernah kita lewati
Yang aku mau tapi kini kau berbeda
Harusnya kita ke barat kau sendiri malah ke timur

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Aku Menyesal -TLB (The Lonely Bullz)

Lirik Lagu Aku Menyesal -TLB (The Lonely Bullz)

Penyesalan selalu datang di akhir cerita
Tanpa melihat apapun yang ku rasa
Memang benar dialah yang terbaik untukku
Tak ada satupun yang lebih sempurna darimu
Ku selalu berharap kau buka hatimu

Aku menyesal telah ku putuskan cintamu
Tak ku sadari kau begitu berharga untukku
Kini ku merasakan sunyinya hidup tanpamu
Tak adakah kesempatan, tuk ku mulai kembali

Kini ku sadar tak mampu menjauh darimu
Terlalu naif tuk melupakan kenangan yang ada
Ku selalu berharap kau buka hatimu

Aku menyesal telah ku putuskan cintamu
Tak ku sadari kau begitu berharga untukku
Kini ku merasakan sunyinya hidup tanpamu
Tak adakah kesempatan, tuk ku mulai kembali

Ku selalu berharap, kau buka pintu hatimu

Aku menyesal tlah ku putuskan cintamu
Tak ku sadari kau begitu berharga untukku
Kini ku merasakan sunyinya hidup tanpamu
Tak adakah kesempatan tuk ku mulai kembali

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Telah Cukup -Filosofi Band

Lirik Lagu Telah Cukup -Filosofi Band

Telah cukup kau sakiti aku
Telah cukup kau khianati aku
Telah cukup kau hancurkan aku
Awalnya semua terasa
Idah dari kata-katamu
Namun akhirnya namun akhirnya
Kau campakkan aku

Kau goda aku dengan senyumanmu
Kau buat aku terlena olehmu

Telah cukup kau sakiti aku, khianati aku
Kau hancurkan hati aku
Telah cukup kau sakiti aku, khianati aku
Kau hancurkan hati aku

Kau goda aku dengan senyumanmu
Kau buat aku terlena olehmu terlena olehmu

Telah cukup kau sakiti aku sakiti aku, khianati aku khianati aku
Kau hancurkan hati aku
Telah cukup kau sakiti aku sakiti aku, khianati aku khianati aku
Kau hancurkan hati aku

Telah cukup kau sakiti aku sakiti aku, khianati aku khianati aku
Kau hancurkan hati aku

Telah cukup

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Aku Datang - Tomok

Lirik Lagu Aku Datang - Tomok

Aku datang kepadamu
Aku datang mencarimu
Tapi kau pergi dariku
Bagai bayu di jari jari ku

Aku datang dengan rindu
Aku datang dengan pilu
Tapi kau terus membisu
Bagai bintang dingin menjauh

Ke manakah perginya kasih kita
Ke manakah hilangnya erti setia
Berlari ku mengejar
Namun cahayanya makin pudar

Ke manakah harusku bawa cinta
Ke manakah harus ku cari syurga
Andai bukan kepadamu
Ke mana lagi harus ku tuju

Ke manakah perginya kasih kita
Ke manakah hilangnya erti setia
Berlari ku mengejar
Namun cahayanya makin pudar

Ke manakah harusku bawa cinta
Ke manakah harus ku cari syurga
Andai bukan kepadamu
Ke mana lagi harus ku tuju

Aku datang kepadamu
Kepadamu

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami

Lirik Lagu Semoga Bahagia (Say Goodbye)- Zain ft Caprice

Lirik Lagu Semoga Bahagia (Say Goodbye)- Zain ft Caprice

Kau cinta sejatiku
Kaulah bidadariku
Ku kehilangan dambamu

Inilah ucapanku padamu
Sebelum kita berpisah untuk selama-lamanya

Inginku mendakapmu bagai kali pertama
Harapanku hanyalah hidupmu kan sempurna

Never had a chance to say goodbye (semoga kau kan bahgia)
No matter how hard I try (you don't hear me say)
Ku cinta padamu dan jangan lupakan diriku baby

Never had a chance to say goodbye (ohh)
Mungkin ini takdir kisah kita akhir di sini
Ku teruskan seorang diri

Jangan kau tangiskan (jangan tangiskan kehilangan)
Lupakan kehilangan
(promise me) That u'll never lose your angel smile


(ohh) Inginku mendakapmu bagai kali pertama
(ohh) Harapanku hanyalah hidupmu kan sempurna


Never had a chance to say goodbye (semoga kau kan bahgia)
No matter how hard I try (you don't hear me say)
Ku cinta padamu dan jangan lupakan diriku baby
Never had a chance to say goodbye

Rap:

Oh man yeah
Never forget the moment
Oh sh**
Oh oh oh

I'm on like April
Tell me what to do
Why you mad at me
The cruel of yawn
That time getting lost
And time you and I can find our way out

We push ourself and bleed out
We kissed and hugged and eat out
We make up we break up
But we end up together

I said the same but you change all the plate
Now I'm wishing that treatment that will never be the same

Wait a minute I get it
It's over man it's finish
Forgive me for my wrong
For I ever ever gone (ever gone ever gone)

Kini tiba masanya untuk membawa diri
Setelah aku pergi ku tak akan kembali

Never had a chance to say goodbye (semoga kau kan bahgia)
No matter how hard I try (you don't hear me say)
Ku cinta padamu dan jangan lupakan diriku baby
Never had a chance to say goodbye
Never had a chance to say goodbye

12/05/01 - 12/06/01 @ Lirikami


Rahsia Kuruskan Badan. Keterangan lanjut,sila klik sini
 
◄Design by Lirikami