Lirik Lagu Tarapapa Hey - Saja

Lirik Lagu Tarapapa Hey - Saja

Hidup ini bagaikan roda yang sedang berputar
Ada masa gembira
Adakalanya kecewa

Saat kau terasa lelah
Usah sekali kau mengalah

Tarapapa Hey!

Jatuh dan bangun itu hanyalah lumrah biasa
Kita manusia tak mungkin kan pernah sempurna

Walau kau terasa lemah
Jangan mudah kau menyerah

Tarapapa Hey!

Bumi mana tak ditimpa hujan?
Langit mana yang tak dilindung awan?

Tarapapa Hey!

Tarapapa pa pa pa pa Hey!!!!

Artist: SAJA
Lagu & Lirik: Akmal SAJA
Susunan Muzik: Syafiq SAJA

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Jatuh - Faizul AF

Lirik Lagu Jatuh - Faizul AF

Tidakkah aku faham lagi, tentang telah berkali
Bukankah sudah ku berjanji, ku tak mahu
Sedarkah aku semua ini, pasti akan melukai
Sejujurnya diriku tahu, ku tak mahu

Adakah aku bodoh
Mahu saja ku tinggalkan dirimu

Jiwa aku meminta (biar aku yang memberi)
Batin ku meronta (datanglah kepadaku)

Biar jiwa ku digari (aku jatuh)
Biar pun sakit di hati (aku jatuh)
Walau seburuk mana caramu
Tetap ku jatuh

Biarlah sama ku mati (aku jatuh)
Biar apa pun sekali (aku jatuh)
Walau ku sakit dengan caramu
Tetap aku tetap aku jatuh
(Aku jatuh, aku jatuh)

Jika tak ada cara lagi akan mampu kau fahami
Jangan biarku jatuh lagi, ku tak mahu
Adakah aku bodoh
Mahu saja ku tinggalkan dirimu

Jiwa aku meminta (biar aku yang memberi)
Batin ku meronta (datanglah kepadaku)

Biar jiwa ku digari (aku jatuh)
Biar pun sakit di hati (aku jatuh)
Walau seburuk mana caramu
Tetap aku jatuh

Biarlah sama ku mati (aku jatuh)
Biar apa pun sekali (aku jatuh)
Walau ku sakit dengan caramu
Tetap aku tetap aku jatuh

Semakin sakit ku rasakan
Semakin jatuh dan jatuh lagilah lagilah
Ku jatuh tersungkur

Mahu saja ku tinggal semua
Ku tak mahu

Biar ku yang memberi
Datanglah kepadaku

Biar jiwa ku digari (aku jatuh)
Biar pun sakit di hati (aku jatuh)
Walau seburuk mana caramu
Tetap aku jatuh
Tetap aku jatuh

Rasa mahu mati (aku jatuh)
Apa pun sekali (aku jatuh)
Walau ku sakit dengan caramu
Tetap aku tetap aku jatuh
(Aku jatuh, aku jatuh)


Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Sahabat - Pitahati (OST Terbaik Dari Langit)

Lirik Lagu Sahabat - Pitahati (OST Terbaik Dari Langit)

Bila kucing engkau sayang tersesat di jalanan
Pasti ia akan mencari jalan pulang
Jika sahabat sejati meninggalkan dirimu
Untuk apa kau bersedih kerna ia pasti kembali

Bila air mata menitis
Pasti ia datang dari hati
Kita harus kuat terima kenyataan
Tak usah terus berduka dan menangis semacam bayi

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Kemenangan Milik Kita - Elizabeth Tan

Lirik Lagu Kemenangan Milik Kita - Elizabeth Tan

Ku berikan segala
Dari titis keringat
Hingga ke hujung hayat

Sorakan Azam
ku berikan semangatku
Jiwa dan raga hanya untukmu
Akan ku teruskan gempur

Ayuh!
Kita bersama!
Berganding
Senada seirama
Berjuang!
di bawah satu nama!

Oh Nyalakan!
Cahaya gemilang!
Pastikan
Kemenangan kini
Milik kita

Oh Nyalakan!
Sinaran gemilang
Pastinya
Kemenangan kini milik kita!

Semarak api
Ku genggam bara jadi debu
Ku serahkan seluruh nyawaku
Tanah tumpahnya darahku

Ayuh!
Kita bersama!
Berganding
Senada seirama
Berjuang!
di bawah satu nama!

Oh Nyalakan!
Cahaya gemilang!
Pastikan
Kemenangan kini
Milik kita

Oh Nyalakan!
Sinaran gemilang
Pastinya
Kemenangan kini milik kita!


Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Terbaik Bagimu - Siti Nurhaliza

Lirik Lagu Terbaik Bagimu - Siti Nurhaliza

Rasaku kamu ada
di setiap sedih dan juga senangku
rasanya kamu sudah menjadi bintang
terang hidupku

Chorus:
Masih kurang rasaku
mencintai hatimu
ingin aku jadi terbaik bagimu

Masih kurangkah aku
menyayangi hatimu
mahu aku mengganti setiap
sukar mu dengan tenang

Rasaku kamu ada
di saat senyum juga tangisku
Rasanya Kamu sudah jadi yang
terbaik bagi aku

Ulang Chorus

Masih kurangkah aku
menyayangi hatimu
mahu aku mengganti setiap
sukar mu

Ulang Chorus



Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Ramai Lagi Lawa- Lawalah Familia

Lirik Lagu Ramai Lagi Lawa- Lawalah Familia

Hei dengar dengar hantu nak berucap
Mintak perhatian mintak semua senyap
Buka cerita panas buat korang mintak kipas
Aku takda batas suka guna ayat pedas

Flow aku seram lidah tajam bak laksamana
Double LF kami macam satu keluarga
Tembuk kami kukuh sebab ada si pemusnah
Perkenalkan diri aku hantu jari tengah

Aku punya kuasa bagi binasa bunuh bahasa juga berbisa
Macam raksasa jaguh perkasa bolot semua mereka terasa
Mula tertanya siapa nama asal mana luar istana
Orang biasa yang punya banyak cerita

Aku psycho tiada harga
Ibarat iblis datang dari syuga
Aku cuba chill yang lain kena rasuk
Baran aku membara Halim Redwood sila masuk

Redwood ada kat sini B14 kekal lagi
Next stage aku pula nak beraksi
Transfix pusat legasi Hip-hop's the witness
#LawaLahFamilia bukan nak kejarkan famous

NG We Got Talent tak perlu Triple X
Kami dah menang dalam ini track
Check check mic tets 1 2 3
Inilah saja cara aku sendiri

Kita enam watak yang mana nak diseru
Kami like the Panglima cari harta pemburu
Baru langkah sebaris cerita tak bertapis
Kau terus berlari lari ku tetap laris

Rap tebal tebal ayat power takda tuju
Rhyme jadi pertahanan standby kan peluru
Aku macam Eli butakan perjalanan
Muyu celik pandangan Al Abbas sambung utusan

Tuan Al Abbas tiada dalam penglihatan
Yeah bro gua bawah jambatan tengah buat sambutan
Gua jahat pakai tanduk kambing belah kiri
Kencing dekat dinding sebab nak mulakan ceremony

Agak korang dah fikir aku layan metal
Aku handle stereotyper ikat korang dengan cable
Dah settle aku cucuk mata korang pakai pensel
Biar korang jatuh pijak korang macam tekan paddle

Gua layan prono sambil bawak begpack keliling
Paling benci GRO tapi gua rap outstanding
Lagu sekarang mengarut boleh buat semua turn up
Lagu kami ubat buat Stephen Hawking bercakap

Korang tak layak taknak hip-hop rabak
Jangan ajdi pencemar cam Zed Zaidi cuba melawak
Ini tak lawak ada bahan simpan diam sendiri
Wey Madi nak pi mana ang mai lah sini

Satu sandiwara bermacam macam gaya
Talam dua muka muka si pendusta
Ada tiga kepala lutut yang diguna
Walau empat mata tak kenal nombor lima

Enam tembak rambang entah hinggap mana
Tujuh telunjuk picu isi lapan anak
Bro lu dah lupa gua ada sembilan nyawa
Fikir sepuluh kali sebelum lu hadap gua

Jika satu satu kita salam salam
Dalam gelap tepat dua belas kau pasti padam
Tiga belas hantu penunggu ini lagu
Takut kena rasuk baik pagar semua pintu

Ana cerdik macam Ali ente bodoh macam Kassim
Kerat empat belas lima belas cm
Niat enson matakaji semar ngiseng
Enam belas baris korang ludah aku kencing

Lawa kami kini dah kembali
Jadi ulang sekali lagi
Markas kotta ramai terpesona
Rabak tapi kami sempurna
x2

Siap siap buat lirik tidak perlu metafora
Penyerang paling bahaya bahaya macam buaya
Aku glow in the dark akulah cahaya baby
#LawaLahFamilia kami reload sekali lagi

Interaktif ada motif kuasa super saiya teraktif
Macam tulis ayat kursif tapi aku ada subjektif
Mana sudah pergi lawan? yang dulu kononnya kawna
Sudah hilang dari pandangan sebab bukan musim mengawan

Macam yang aku cakap Tebobon ada swag
Kalau tidak cukup alibi mari sini datang check
Tapi kali ini lain aku dengan Lawa nie geng
Siapa cuba pijak kami kasi Gang Bang

Flow aerodynamic sentuhan ibarat magic
Masih dalam dunia mistik tapi quack macam itik
Light saber macam Star Wars panggil kami Jedi
Yo Kinobi nombor satu Muariffah tolong bantai

Aku bukan cendikiawan cuma mental engak dikawal
Mahu lawan mulut dengan konon budak konvo
Balik sekolah lama tambah perisai di badan
Kalau kebal macam kereta panggil aku Volvo

Mahu kritik tapi tengok engkau tak kemana
Nak sembang panjang panjang forum Hal Ehwal Perdana
Ini bukan tempat untuk orang komsas
Jadi jangan waras takut ramai waswas

Straight talk mungkin metafora saya agak crack
Saya tak bukak kamus confirm takkan four flat
For that siang malam aku cari spekulasi
Engkau buat konspirasi aku tambah kompilasi

Bukan kapten ataupun penolong
Aku masih hip-hop walau dengar keroncong
Walau kurang info maaf tak dapat bantu
Boleh tanya Encik Fahmie tolong check 1 2 rah!

Macam main wordplay kia susun kata
Macam orang bercinta kita main mata
Kita susun kata macam kita susun langkah
Siapa berani halang? semua kita pangkah

Gerakan kamasutra aku masih on top
Di dalam kelas darjah aku paling tip top
Lirik ku acuan jejak ku tinggal bekas
Ludahku macam cili siapa kena rasa pedas

Si si silat lontar kata kekuda macam kuda
Jika di lautan aku kapten nakhoda
Aku keras dan pedas tapi masih berkias
Aku jangan dicabar jangan kau cari nahas

Kayuhku tak berhenti lirikku tidak mati
Anganku terbang tinggi itu sudah pasti
Siapa tikam belakangku jadikan cabaran
Aku paling bersinar dalam jutaan berlian

Lawa kami kini dah kembali
Jadi ulang sekali lagi
Markas kota ramai terpesona
Rabak tapi kami sempurna
x2
Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Transfomers: Aman RA

Lirik Lagu Transfomers: Aman RA

Dari segumpal daging, kemudiannya diberi
Darah seni, urat dawai dan tulang besi
Bukan Optimus Prime, bukan Optimus Prime
Autobot rap, oh-oh-oh Optimus Rhyme

Dari angkasa lepas, turun turun ke bumi
Kembali ke Illahi hanya lepas dikebumi
Misi kejar ganjaran macam cari all spark
Kami nak, kami nak – we don’t give a fuck

Dulu ada kat CC sekarang ada kat TV
Dan ada perhatikan aku macam CCTV
Sebab ramai tak kenan bila aku kedepan
Dulu aku peluru sekarang aku big gun

#Transformers
Bila kena kerja roll out
#Transformers
Masa kerja kena all out

#Transformers
Bila kena kerja roll out
#Transformers
Masa kerja kena all out

Baru 1 2 3 lagu aku bagi
Ada support gila babi mintak lagu lagi
Ada nafi macam Cadbury tak ngaku babi
Dan budak baru orang lama harap aku jadi

Leader new skool tapi aku Wu-Tang aku
Dari rangking nombor satu bak hutang aku
Live show bayar penuh jangan kurang seringgit
Aku rap secialist kerek bukannya kadet, geddit?

Dulu ada kat CC sekarang ada kat TV
Dan ada perhatikan aku macam CCTV
Sebab ramai tak kenan bila aku kedepan
Dulu aku peluru sekarang aku big gun

#Transformers
Bila kena kerja roll out
#Transformers
Masa kerja kena all out

#Transformers
Bila kena kerja roll out
#Transformers
Masa kerja kena all out

Kadang-kadang aku tertanya napa hidup begini
Dan macam mana boleh aku ubah hidup ini
Dan aku yakin walau apa pun berlaku
Aku kekal cuba ubah nasib aku

#Transformers
Bila kena kerja roll out
#Transformers
Masa kerja kena all out

#Transformers
Bila kena kerja roll out
#Transformers
Masa kerja kena all out

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Assalamualaikum - Faizal Tahir

Lirik Lagu Assalamualaikum - Faizal Tahir

Verse 1
Apa yang ku lihat ini?
Mengapa hanya video bunuh sana sini
Di kaca TV, dalam internet, di FB
Hanya darah dan air mata

Ramai yang hina agama ku
Terasa bakar di jiwa ku
Can't believe there are people like this!
Can't believe we are living like this!

Apa kita hanya
Terima sahaja?

KORUS
Assalamualaikum Dunia
Bangunlah semua
Lihatlah pada diri kita
Semua serupa

Damailah manusia
Kita bersaudara
Assalamualaikum Dunia
Assalamualaikum Dunia

Gang
Assalamualaikum!
Damai pada dunia!
Assalamualaikum!

Verse 2

Warna kulit, kaum, asal usul
Jangan menilai hanya pada rupa
Adakah matamu
Mengatasi akalmu?

Satu untuk semua (Satu untuk semua!)
Semua untuk satu (Semua untuk satu!)
I believe we are better than this
We could all be better than this

Apa kita hanya berdiam sahaja?

Repeat Chorus

Bridge
Benar aku
Benar ku slalu bersalah
Selalu terleka
Dan ku sedari semua

Ampuni ku
Ampuni ku yang berdosa
Ku berubah hari ini untuk kamu

Repeat Gang & Chorus

LAST CHORUS
Assalamualaikum Dunia
Bangunlah semua
Damailah!
Damailah manusia
Kita bersaudara
Assalamualaikum Dunia
Assalamualaikum Dunia

Damailah manusia
Kita bersaudara
Assalamualaikum Dunia

Damailah pada kamu semua

Muat Turun Ringback Tones:
Maxis Caller Ringtones: Dial *131*429671# dan tekan call/send
Celcom Call Me Tones: Dial *888*231408# dan tekan call/send
DiGi Caller Tunes: Dial *233*1801552# dan tekan call/send
U Mobile Colour Tones: Dial *118*5*2*613089# dan tekan call/send


Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Bunga Di Telinga -Noh Salleh

Lirik Lagu Bunga Di Telinga -Noh Salleh

Tersibak helai nestapa menggulung lesu rambutmu
Di khayalan yang melada jantungku
Terasuk resah yang melimpuhkan rindu

Disanalah ku bersandar menunggu
Derapan lajumu yang menggontai pilu

Dan mengapa bunga di telinga jadi rajutan mimpi
Segenap cahaya yang mengalahkan gelap
Yang ada di penjuru batin yang risau

Kemanakah kau kan berpulang
Sematkan dirimu risalah ini
Dalam sentuhan yang menyatukan derita ini

Kamu lebih ayu dengan bunga di telinga
Kamu lebih ayu dengan bunga di telinga

Damai terpana bersada raya
Menunggu hadirmu yang santun
Ku terpaku

Kamu lebih ayu dengan bunga di telingamu
Kamu lebih ayu dengan bunga di telingamu

Damai terpana bersada raya
Menunggu hadirmu yang santun
Ku terpaku

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Biar Seribu - Noh Salleh

Lirik Lagu Biar Seribu- Noh Salleh

Biar seribu tahun lagi
Ku kan menunggu kau disana
Menghimpun duka dan lara
Ingin biar seribu tahun lagi
Ku kan terus katakan janji kita
Berduaan kan selamanya bersama

Dapatkah kau rasakan ini
Sesuatu diantara kita
Gema suara mata ke jiwa
Ku terlena ku harap kau begitu juga

Biar seribu tahun lagi
Ku kan terus menyanyangi diri mu
Walaupun tahu ku takkan selamanya ada

Dapatkah kau rasakan ini
Sesuatu diantara kita
Gema suara mata ke jiwa
Ku terlena ku harap kau begitu juga

Bagaikan matahari
Ku setia menanti dikau yang ku cinta
Bagaikan matahari

Biar seribu tahun lagi
Biar seribu tahun lagi
Biar seribu



Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Menerjang Matahari - Bondan Prakoso

Lirik Lagu Menerjang Matahari - Bondan Prakoso

Hei (hei) bangun wahai pemimpi
esok pagi mungkin tak datang
hei (hei) tiba saatnya kita
untuk kembali gerakkan dunia

jangan layu bangkitkan semangatmu
jangan ragu buktikanlah kau mampu
jangan mundur tegakkanlah hatimu
jangan takut tunjukkanlah siapa dirimu

hei (hei) jangan kau pertanyakan
evolusi yang semakin pudar
hei (hei) buka mata hatimu
dia akan menuntun menuju jalan yang terang

jangan layu bangkitkan semangatmu
jangan ragu buktikanlah kau mampu
jangan mundur tegakkanlah hatimu
jangan takut tunjukkanlah siapa dirimu

ini bukan saatnya kita tuk berlari, berlari tuk sembunyi
hadapilah semua meskipun kau harus menerjang matahari

hei (hei) bangun wahai pemimpi
esok hari mungkin kan menghilang
hei (hei) kini tiba saatnya tuk raih kemenangan
yang kita rindukan

ini bukan saatnya kita tuk berlari, berlari tuk sembunyi
hadapilah semua meskipun kau harus menerjang matahari
kita tiba saatnya kita tuk berani tunjukkan diri ini
kita kan hadapi semua walaupun kau harus menerjang matahari yeah

jangan layu bangkitkan semangatmu
jangan ragu buktikanlah kau mampu
jangan mundur tegakkanlah hatimu
jangan takut tunjukkanlah siapa dirimu


Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Don’t Say Goodbye - Baim

Lirik Lagu Don’t Say Goodbye - Baim

The stars are out
The moon is shining
All I see is sorrow in you baby
What is wrong with you tonight

Cause I need you to
Lay me down In your arms, and hold me forever
Tell me everything gonna be alright

Don’t say goodbye
Don’t say goodbye
Don’t say goodbye

I’ll be home soon enough
Stay with me, get through these lonely night
We’ll be as one again somehow
Take my heart away with you tonight

Cause I’ll be gone to lonely place
No friendly face to see the moments
I must face the world of a thousand strangers
But to know that you will always be
To be the most I need to know
Tell me everything gonna be alright

Don’t say goodbye
Don’t say goodbye
Don’t say goodbye
Don’t say goodbye

I’ll be home soon enough
Stay with me, get through these lonely night
We’ll be as one again somehow
Take my heart away with you tonight

I’ll be home soon enough
Stay With me, get through these lonely night
We’ll be as one again somehow
Take my heart away with you tonight

I’ll be home soon enough
Stay With me, get through these lonely night
We’ll be as one again somehow
Take my heart away with you tonight

Away with you tonight
Away with you tonight


Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Sempurnalah Cinta - Andien Feat Marcell Siahaan Ost Merry Riana

Lirik Lagu Sempurnalah Cinta - Andien Feat Marcell Siahaan Ost Merry Riana

Kemarin dan esok nanti
kenangan dan harapan
bercahaya di dalam hati
sejuta mimpi menjadi nyata

Denganmu kasihku
untukmu cintaku

Aku bersamamu
selalu disampingmu
untuk menjadi teman hidup
dalam sempurna cinta kita

kemarin dan esok nanti
kenangan dan harapan
bercahaya di dalam hati
sejuta mimpi menjadi nyata

Denganmu (denganmu)
kasihku (kasihku)
untukmu
cintaku (cintaku)

Denganmu kasihku
untukmu cintaku

Aku bersamamu
selalu disampingmu
untuk menjadi teman hidup
dalam sempurna cinta kita



Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Gelung - Noh Salleh

Lirik Lagu Gelung – Noh Salleh

Izinkan ku menatap indah wajahmu
Izinkan ku rasa indahnya waktu
Adakah kau sedia miliki indahnya rasa
Izinkan ku berbicara denganmu

Takkan pernah insan merasa gundah
Terhadapkan oleh indahnya rupa
Adakah kau terlintas mahligai yang ku bawa
Apakah ku nak cinta jika tak menggapai mu

Kau kan ku buai
Segenap mimpi ikhlas oleh seribu mimpi
Yang indah merayakan masa yang sepi ini
Izinkan ku bersama mu

Bila malam tesisa ruang asal dihati mu
Dan malam pun berbulan untuk ku dan untuk mu

Engkau kan ku buai
Segenap mimpi ikhlas oleh seribu mimpi
Yang indah merayakan masa yang sepi ini
Izinkan ku bersama mu

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Kuasa - Scandals

Lirik Lagu Kuasa - Scandals

Bagaimana harus kita menghadapi
Kuasa manusia masa kini
Dalam mengejar harta duniawi
Tanpa memikirkan akhir nanti

Manusia bermusuhan sesama sendiri
Tidak peduli apa yang terjadi
Kerana tamak kuasa menakluki hati
Sehingga mereka lupa diri

Ada kuasa yang dipelihara
Tak kurang jga disalah guna
[ Kuasa lyrics found on http://lyrics.my ]
Hingga manusia...
Yang lemah jadi mangsa
Bagaikan dunia mereka yang punya
Ah... ah... ah...

Mari kita sama-sama mengungkapi
Kerna yang hidup pastikan mati
Ingatlah kita kepada kuasa realiti
Kuasa sebenar yang telah pasti

Ah... ah... ah... ah...
Kuasa... kuasa... kuasa... kuasa...


Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Penantian Yang Tak Pasti - Scandals

Lirik Lagu Penantian Yang Tak Pasti - Scandals

Kini ku masih menantikan
Jawapan yang tak pasti
Dari bibirmu yang berjanji
Seribu pengharapan

Mengapa masih kau meragukan
Cintaku terhadapmu
Tergamak engkau membiarkanku
Menanti bagaikan pungguk
Cuba kau jelaskan pada diriku
Perhubungan kita yang erat ini
Hanya sebagai kawan
Atau pun kekasihmu

Hingga kini ku tak mengerti
Perlakuan dirimu oh...
Apakah yang engkau ingin
Menguji kesetian hatiku ini


Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Hilang Gelap Terbitlah Terang - Sweet Charity

Lirik Lagu Hilang Gelap Terbitlah Terang - Sweet Charity

Diam-diam mulai nampak bertijar
Hati yang redup kini bercahaya
Aku telah menerima
Aku telah mendapatkan
Erti kehidupan

( 1 )
Titik air jatuh di sudut mata
Tak kuasa daku untuk menahannya
Oh Tuhan, syukur hamba
Yang hanya dalam hayal
Kini telah jadi nyata

( 2 )
Telah ku peluk telah ku dakap cita-cita
Telah ku genggam kau dengan cerita lara
Rasa bangga ku rasakan dalam hati
Tak percaya
Kenyataannya tiada bermimpi

( ♪ ♪ ♪ )

( ulang 1, 2 )

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Usah Tinggal Daku Kekasih - Exist

Lirik Lagu Usah Tinggal Daku Kekasih - Exist

Usah tinggal daku kekasih
Usah biar aku bersedih
Percintaan ini memang zalim
Tak bermata tak berhati
Seolah-olah kini teracunnya dunia

Kita pernah riang bersama
Kita pernah rasai duga
Mereka ingin kita berpisah
Tanpa harga tanpa nilai
Tanpamu aku sepi

Ku tetap akan berpegang janji
Tuk hidup bersamamu walau diri sengsara
Tiada lagi airmata dapat ku merayu
Untuk bersamamu

Jgn tinggalkan aku
Walau sementara
Jgn biarkan dendam mempermainkan kita

Di mataku hanya kau
Penawar dari syurga
Usah dikau tinggalkan
Tinggal daku kekasih

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Tetap Terindah - Mienul

Lirik Lagu Tetap Terindah - Mienul

Dulu dia pernah kata akulah segalanya,
Tapi semuanya dusta, selama ini ku rasa.
Kini saat kau hadir dan menawan hatiku,
Ku akui ku cinta padamu,
Tetap dia tak pernah mengerti ini..

Sakitnya walau disampingku,
Tapi dia harus terima..

Korus
Mungkinkah hadirmu t'lah mengajar aku,
Erti cinta dan setia yang dulu tak pernah tercipta...
Tak pernah menyesal memilih dirimu,
Tetap ku ikut kan semua, segala butiran kata hatiku..

Walau tak secantik dirinya,
Hati pun tak pernah sama..
Kelakuan yang berbeda,
Tapi masih kau yang terindah..

Sakitnya walau disampingku,
Tapi dia harus terima..

Sayang, janganlah kau menangis.
Janganlah kau bersedih.
Aku tetap di sini.

Mungkinkah hadirmu t'lah mengajar aku,
Erti cinta dan setia yang dulu tak pernah tercipta...
Tak pernah menyesal memilih dirimu,
Tetap ku ikut kan semua segala butiran kata hatiku..

Sakitku tak pernah ada yang mengerti,
Walau jatuh air mata ku,
Tetap aku yang salah..

Performed by Mienul.
Composed by Mienul.
Melody by Kroll & Mienul.
Music Arrangement by Kroll D-Hask.


Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Sang Penikam: Noh Salleh

Lirik Lagu Sang Penikam: Noh Salleh

Dalam terang malam
Ku cari semua yang telah padam
Dari suara mu
Dendam dan rindu fana

Dan ku melayang
Terhempas kenyataan yang membunuhku
Dalam jiwa ku
Yang memimpikan rindu

Namun ku tersadar
Harkat pilu yang menyintai rejam
Kaulah putri ayu
Yang kan menyimpan dendam

Dan ku berjalan
Menghampiri kenyamanannya yang ku hujam
Dalam dosaku
Aku telah mencari mu

Tak bisakah
Ku gantikan semua yang tercela
Akan ku renggut
Kebahagian mu

Wahai putriku
Maafkan ku lepas pesan ini
Kau kan memburu ku
Dalam benci mu

Tak bisakah
Ku gantikan semua yang tercela
Akan ku renggut
Kebahagian mu

Wahai putriku
Maafkan ku lepas pesan ini
Kau kan memburu ku
Dalam benci mu

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Yang Terbaik -Hanin Dhiya

Lirik Lagu Yang Terbaik -Hanin Dhiya

Berakhir semua mimpi
Miliki dirimu
Disaat harus mengalah
Tuk merelakanmu pergi

Sesungguhnya kusesali
Mengapa terjadi
Dikala cinta berlanjut
Berlabuh di dalam hatiku

Kadang ku tak mengerti
Akan artinya cinta
Jika harus berakhir
Menangis dan terluka

Biarlah kujalani
Bila memang ini semua
Yang terbaik untuk kita
Berdua

Tegarkan hatiku
Hapuskan air mata
Disaat harus mengalah
Tuk melupakanmu selamanya

Jika harus berakhir
Menangis dan terluka

Biarlah kujalani
Bila memang ini semua
Yang terbaik untuk kita
Berdua

Kadang ku tak mengerti
Akan artinya cinta
Jika harus berakhir
Menangis dan terluka

Biarlah kujalani
Bila memang ini semua
Yang terbaik untuk kita
Berdua

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Memori Cinta Semalam - Menara

Lirik Lagu Memori Cinta Semalam - Menara

Cinta yang kau jejaki
Sejak kenangan silam
Menghantui dirimu
Demi cinta semalam
Hanya semalam

Jauh di sudut hati
Engkau masih ku kenang
Sayang cinta semalam
Kita menjadi mangsa
Angkara durja
Pentas dunia

( 1 )
Biar pun kecundang
Simpan saja dihati
Kenangan semalam menduga kita

( 2 )
Aku yang sengsara
Aku yang menderita
Dalam penantian aku merana
Usah diulang pasti kecundang

( ♪ ♪ ♪ )

( ulang 1, 2 )

Jauh di sudut hati
Engkau masih ku kenang
Sayang cinta semalam
yang menyakitkan

Aku yang sengsara
Aku yang menderita
Dalam penantian aku merana
Aku kecewa
Ooooh kecewa

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Catwalk Ke Balai - Aizat Amdan ft Azlan and The Typewriter

Lirik Lagu Catwalk Ke Balai : Aizat Amdan ft Azlan and The Typewriter

Di balik purnama, masihkah ada cinta
Yang ku lihat hanya diri mu
Walau selalu diuji
Perasaan kita masih masih sejenak menanti
Menanti diriku

Hilang ingatan 7 tahun di belasah
Kerana yang badannya sering
Dicucuk dengan api puting rokok setelah ditangkap

Menatap diri mu saat yang ku tunggu
Dengarlah diri ku ingatlah waktu untuk kita pergi
Apa yang kau bawa sifat-sifat yang terbakti
Agungnya diri mu

Meski dunia terlalu baik tuk menjadi kenyataan mu
Besar kemugkinan ianya satu penipuan
Tidakkah kau guna akal mu

Bila malam menjelma
Aku akan bertukar
Menuju langit tinggi
Ibarat pemerhati
Terkikis darah merah
Diwajah hari yang tertinggi
Tapi diri kamu cuma ilusi

Lelong diri tiga ratus
Lelong diri tiga ratus
Lelong diri tiga ratus
Lelong diri tiga ratus
Lelong diri tiga ratus
Lelong diri tiga ratus

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Akuarium :Azlan & The Typewriter

Lirik Lagu Akuarium :Azlan & The Typewriter

Sentuh cermin ini
Kelu terkurung sendiri
Lepaskan sengsara
Jadi peneman setia

Kala aku menjerit
Meronta meminta kau leraikan kaca
Kering lesu tubuhku ingin bersama

Jelma dirimu
Hanya untukku
Terangi aku
Yang lemas dalam kegelapan ini

Sambut jari
Hulur hati
Meski pun sering
Saja terlupa dan mungkir janjiku

Bukan maksud
Sisih bertemu

Malam ku cemburu
Waktu menyebelahkanmu
Resah dan gelisah
Jadi penunggu bersama

Kala aku menjerit
Meronta meminta kau leraikan kaca
Kering lesu tubuhku ingin bersama

Jangan cuma cuma
Berkhayal bisik hatiku
Tak perlu hebat berkata
Yang penting bangun semula

Jelma dirimu
Hanya untukku
Terangi aku
Yang lemas dalam kegelapan ini

Sambut jari
Hulur hati
Meski pun sering
Saja terlupa dan mungkir janjiku

Bukan maksud
Sisih bertemu

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Kisah Kita: Tomok

Lirik Lagu Kisah Kita: Tomok

Bila ku teringat kisah diriku
Masa ku bersama dengan dirimu
Waktu berduka kau ada di sisiku selalu
Menemani diriku

Kita ku rasa akan bahagia
Takkan terpisah selama-lamanya
Tercipta lagu yang ku tuliskan ini
Jadi kenangan kisah kita berdua

Kini tiada lagi yang indah dalam hidupku
Aku telah kau jauhkan dari hatimu
Namun pasti tidak akan sekali ku lupakanmu
Tiada penggantimu

Kita ku rasa akan bahagia
Takkan terpisah selama-lamanya
Tercipta lagu yang ku tuliskan ini
Jadi kenangan kisah kita berdua

Kaulah yang terbaik kaulah yang tercantik
Saat ku perlu kau sentiasa ada
Hanya dirimu tiada kedua
Namun apakan daya jodoh kita tiada
Ku harap kau takkan lupa
Cerita kita

Kita ku rasa akan bahagia
Takkan terpisah selama-lamanya
Tercipta lagu yang ku tuliskan ini
Jadi kenangan kisah kita berdua

Semua suka duka yang kita harungi
Kekal abadi di dalam hidupku
Tercipta lagu yang ku tuliskan ini
Jadi kenangan kisah kita berdua
Jadi kenangan kisah kita berdua
Satu hari nanti pasti kita bersama

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Tercipta Janji - Chomel

Lirik Lagu Tercipta Janji - Chomel

Tercipta sebuah janji,
Tersemat rindu di hati,
Tak mudah untuk aku berpaling,
Kepada insan lain..

Kasih yang telah ku beri
Sayang yang sudah kau curi,
Janji yang lama sebati,
Di dalam diriku ini…

Bukannya mudah untuk diriku
Jatuh ke juram cinta lagi,
Namun hati ku telah kau curi,
Jangan kau pulangkan kembali,

Kau kata aku pewarna hidupmu,
Semenjak engkau mengenaliku,
Kau kata aku memahamimu,
Semenjak kehadiranku,

Bukanya aku tak percaya,
Namun ku masih lagi mencuba,
Untuk selalunya ada,
Demi membuat kau bahagia

Indahnya yang ku rasa,
Hadirmu membawa makna,
Kini telah tercipta janji,
Ku akan selalu disisi,

Selagi aku lagi aku terdaya,
Janjikan coba aku kota,
Aku kan tetap di sini,
Setia menemani.

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Goyang Dumang - Cita Citata

Lirik Lagu Goyang Dumang - Cita Citata

Sakit rasanya putus cinta
Sesaknya di dada
Membuat kita jadi gegana
Gelisah Galau Merana

Mendingan kita happy aja
Lupakan semua
Marilah kita goyang bersama
Goyang dumang namanya

Ayo goyang dumang
Biar hati senang
Pikiranpun tenang
Galau jadi hilang
Ayo goyang dumang
Biar hati senang
Semua masalah jadi hilang

Ayo goyang dumang
Biar hati senang
Pikiranpun tenang
Galau jadi hilang
Ayo goyang dumang
Biar hati senang
Semua masalah jadi hilang

Ayo goyang dumang
Ayo goyang dumang
Ayo goyang dumang
Ayo goyang dumang

Sakit rasanya putus cinta
Sesaknya di dada
Membuat kita jadi gegana
Gelisah Galau Merana

Mendingan kita happy aja
Lupakan semua
Marilah kita goyang bersama
Goyang dumang namanya

Ayo goyang dumang
Biar hati senang
Pikiranpun tenang
Galau jadi hilang
Ayo goyang dumang
Biar hati senang
Semua masalah jadi hilang

Ayo goyang dumang
Biar hati senang
Pikiranpun tenang
Galau jadi hilang
Ayo goyang dumang
Biar hati senang
Semua masalah jadi hilang

Ayo goyang dumang

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Tiada Pengganti - Sufie Rashid

Lirik Lagu Tiada Pengganti - Sufie Rashid

Ku ingati saat kita berdua mencintai
Berjanji takkan berpisah selamanya
Haruskah aku lupakan kisah lama

Ku ingati saat kita bersama
Ku hargai, betapa sucinya hatimu
Sehingga, nafas terakhir kau menyebut nama aku

*
Kembali kau kembalilah sayangku
Kembali kau kepada yang menciptaimu
Kehilangan mu tiada pengganti
Hanya memori yang ku ingati...

Setiap langkahku ada bayanganmu
Seolah kau sedang menghantui diriku
Sentiasa aku merindui mu
Aku terima hakikatnya kau tiada

ulang *

Kembali kau kembalilah sayangku
Kembali kau kepada yang menciptaimu
Kehilangan mu tiada pengganti
Saat  kau kembali di sisi ilahi..

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Rinduku Tiada Yang Tahu - Endang S. Taurina

Lirik Lagu Rinduku Tiada Yang Tahu -  Endang S. Taurina

Andai burung camar di lautan
Merasakan derita jiwaku
Hati yang menangis tiada tertahan
Sedih ku tak seorang pun tahu

Betapa keras hatiku ini
Aku tak pernah berpaling cinta
Jangan kau seksa batin yang lemah ini
Kau campakkan daku tanpa dosa

( 1 )
Diri mu masih penuh erti
Ku ingin mesra bagai dahulu
Cinta mu masih di hatiku
Tertanam memberi kemesraan

( 2 )
Burung burung camar hiburlah hatiku
Burung burung camar titip rinduku
Buat si dia, dia yang sangat ku sayang
Si dia, dia yang sangat ku sayang

Betapa keras karang di pantai
Menjerit oleh gigitan badai
Betapa besar cinta ada di hati
Menjerit bila dilanda sepi

( ulang 1, 2, 2, 2 )

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Kau Masih Ku Cinta - Satira

Lirik Lagu Kau Masihku Cinta : Satira

( 1 )
Wahai kekasihku
Dapatkah kau rasakan
Di saat ini
Aku sedang merindu padamu

( 2 )
Wahai kekasihku
Dapatkah kau mengerti
Di dalam hati
Kumasih menyayangi dirimu

( 3 )
Percintaan engkau dan aku
Akan kukenang
Kerana engkau istimewa bagiku

( 4 )
Kaumasih kucinta
Tak pernah kulupa
Betapa indah di saat itu
( Kita dilamun dicinta )

Entah bilakah lagi
Dapat bertemu

( Ulang 1, 2, 3, 4 )

( ♪ ♪ ♪ )

( Ulang 3, 4, 3, 4 )

Oh ooo... oh ooo... oh ooo... oh ooo...

Album: Surat Dari Hiroshima
Tahun: 1989

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Di Sebalik Sejuta Wajah - Shima

Lirik Lagu Di Sebalik Sejuta Wajah - Shima

Biar semakin payah
Memburu rindu
Keunggulan bercinta
Tetap ku cuba

Pada sejuta wajah
Mudah ku temu
Bagai butiran pasir
Sinar kilauan
Bukan intan

Lalu ku rebah
Di riba yang parah
Yang suci
Tidak kutemui
Bercahaya di mata
Yang berkaca di wajah

Dan wajah siapa
Menyapa cinta
Di kala ku begini
Sinarilah oh di wajah

Setelah mencari
Kini kutemui
Yang bertahta suci murni

Di wajahmu kasih
Terkuncilah diri
Kau dan aku kini
Masih sejati

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Harus Akhiri Ceritanya : Azwan AF2014

Lirik Lagu Harus Akhiri Ceritanya : Azwan AF2014

(V1)

Untuk apa harus kita berbicara,
Jikalau hati dah tiada lagi,

(V2)

Untuk apa harus kita pertahankan,
Tika hati dah tiada lagi,

(PRE CHORUS*)

Tak daya bagiku,
Jadi, bukan aku,
Kau melangkaui erti cinta,

(CHORUS *)

Tak Ku Sangka,
Sebenar-Benarnya Aku Masih Lagi,
Dalam Cinta Yang Tak Akan Pernah Hancur,
Tapi Sebaliknya Jadi Tak Menentu,

#

Harus Akhiri Ceritanya

(SOLO)

Back to (pre chorus*)+(chorus*)+(verse 1)

Lagu : Harus Akhiri Ceritanya
Penyanyi : Azwan
Komposer : Mohd Faizal Maas @ Ajai
Penulis Lirik : Ajai & Sheikh Qalam
Publisher : Universal Publishing Sdn Bhd


Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Pertama Kali - Nuha AF2014

Lirik Lagu Pertama Kali - Nuha AF2014

Pertama kali ku melihatmu
Tak terlintas di hati ini
Untuk selalu berada bersamamu
Kerna cinta bukan keutamaanku

Kau hulurkan perkenalan
Ku menyambut tanpa ada rasa
Seperti tiada apa
Kerna jiwaku yang kosong

Chorus

Ku ingin menyatakan
Dalam diam ku mencintaimu
Takkan bisa berubah
Walau apa terjadi
Ku kan terus mencintaimu
Walau kau tak pernah tahu

Tak semudah langkah
Ku serah diriku
Agar kau tahu
Ku bukan sembarangan wanita

Ulang chorus

Gerak tari dirimu
Mula merubah diriku
Siapa sebenarnya
Dirimu yang mula membuka
Pintu hatiku dalam diam

Ulang chorus

Lagu : Pertama Kali
Penyanyi : Nuha
Komposer : Nuha
Penulis Lirik : Nuha
Publisher : Measat Broadcast Network Systems Sdn Bhd



Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Hati - Adel AF2014

Lirik Lagu Hati - Adel AF2014

Setulus hati aku persembahkan
Semua kata luah perasaan
Walaupun jauh namun
Cintaku masih tersimpan

Sekalung tasbih ku jadikan teman
Bukan pengganti hanya tanda jalan
Membawa aku jauh
Ke lembah percintaan
Kau hidupku kau matiku kau nyawaku

Ohhh kasih kau tiada selamanya
Mulanya saat ku terjaga sampai waktunya ku pejamkan mata
Ohhh kasih kaulah segalanya
Biarpun apa saja kaulah cinta

Sekalung tasbih ku jadikan teman
Bukan pengganti hanya tanda jalan
Membawa kau jauh ke lembah percintaan
Kau hidupku kau matiku kau nyawaku

Ohhh kasih kau tiada samanya
Mulanya saat ku terjaga sampai waktunya ku pejamkan mata
Ohhh kasih kaulah segalanya
Biarpun apa saja kaulah cintaku
Biarpun apa saja kaulah cinta

Artist : Adel
Title : Hati
Composer : Kuncidemak
Lyricist : Kuncidemak

Caller Ringtone (Maxis) : Dail *131*427446# dan hantar
CMT (Celcom) : Dail *888*230171# dan hantar
DiGi (RBT) : Dail *233*0444896# dan hantar
Colour Tones (U-Mobile) : Dail *118*5*2*611103# dan hantar

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Kembalikan Semula - Ewal AF2014

Lirik Lagu Kembalikan Semula - Ewal AF2014

Verse
Kau adalah cinta terakhir dalam hidupku
Kau tutup semua pintu buat diriku

Prechorus
Masih kah bias ku katakan padamu

Chorus

Maafkan lah, maafkan aku yang berdosa
Kembalilah sayang aku merana
Cukup sudah cukup sudah..... Sakitnya...... Jiwa

Berse

Kau musnahkan semua
Cerita cinta ku dengan mu
Kau pergi tinggalkan aku jauh
Sendiri

Jatuh aku tanpa mu
Hilang semua harapan dan impianku

Chorus

Berse

Kau adalah cinta terakhir dalam hidupku
Kau tutup semua pintu cinta buat diriku

Prechorus

Masih kah bias ku katakana padamu

Chorus

Maafkan lah, maafkan aku yang berdosa
Kembalilah sayang aku merana
Cukup sudah

2nd chorus

Ohh mengertilah, ku ingin kau mengerti sayangku
Ku mohon kembalikan semua
Rasa cinta kita
Yang dulu semula.... Semula
Kembali semula
Semua...

Penyanyi : Ewal
Komposer : DJ Fuzz
Publisher : Mixology Publishing
Penulis Lirik : Adeep Nahar
Publisher : Luncai Emas

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Misteri:Nina

Lirik Lagu Misteri - Nina

Semalam, kau mati
Semalam kau tak bernafas
Semalam kau tidur
Semalam kau pergi

Sehari ku tunggu
Sehari mencarimu
Sehari ku mabuk
Sehari khayalanku

(repeat 2x)

Kau misteri dari ufuk jantung ini
Tunjuk aku apa yang engkau cari
Mereka pun pura pura mengerti
Apa yang ku cuba tuk katakan ini
Hilang..dari pandangan mata hati
jauh...berkelip pun tak kelihatan lagi

Sehari ku tunggu
Sehari mencarimu
Sehari ku mabuk
Sehari khayalanku

(repeat 2x)

Kau misteri dari ufuk jantung ini
Tunjuk aku apa yang engkau cari
Mereka pun pura pura mengerti
Apa yang ku cuba tuk katakan ini
Hilang..dari pandangan mata hati
jauh...berkelip pun tak kelihatan lagi
Hilang..dari pandangan mata hati
jauh...

Kau misteri dari ufuk jantung ini
Tunjuk aku apa yang engkau cari
Mereka pun pura pura mengerti
Apa yang ku cuba tuk katakan ini
Hilang..dari pandangan mata hati
jauh...

Penyanyi : Nina
Komposer : AG Coco & Amir Jahari
Penulis Lirik : Amir Jahari
Publisher : Kamar Seni Enterprise

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Dia : Chomel

Lirik Lagu Dia : Chomel

Oh Tuhan ku sayang dia
Oh Tuhan ku rindu dia
Dimanakah hilangnya
Dirinya yang bernama cinta

Sungguh bukan perpisahan ku mahu
Sungguh tak bermaya diriku
Disaat aku disingkirkan oleh dirimu

Apa yang harusku perkatakan
Kiniku telah dilupakan
Mungkinkah ini bisa membuat kau bahagia
Ohh..

Dimanakah kesilapan diriku
Cubalah kau terangi padaku
Agar bisa dapatku mengerti
Puncanya perpisahan ini

Kau senyum ku menangis
Kau gembira ku berduka
Mengapakah tiada adilnya
Dalam bercinta

Sedangkan aku telah berjanji
Ku akan setia menanti
Temani dirimu
Dikala sepi dikala kau sedih

Ku doakan dia terus bahagia
Bersama insan yang dicinta
Andainya tidak pernah kuhidup dihatinya

Kini semua sudah tiada lagi
Senyuman yang terukir dibibir
Semenjak telah terjadi
Perpisahan..
Perpisahan ini..

Ohhh ku cinta dia.

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Meditasi - Hukuman Pada Pesona Lirik

Meditasi - Hukuman Pada Pesona Lirik

Masih diburu lagi
Bayang cinta yang pergi
Titis kasihku mengalir lesu
Dingin matamu...

Walau hanya bayangan
Luka makin mendalam
Kulalui batasan derita
Tanpamu pesona

Yang tiada...

Kasihmu yang menghilang
Lukaku berpacaran
Menjadi mimpi hitamlah
Kenangan...

Ke manakah kau sayang
Pandanganku terhalang
Hingga kerlipan airmata
Berlinangan...

Oh sayang... pulang padaku...
Dan pulang menyinar restu

Semalaman... dihukum rindu


Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Masa Silam : Chomel

Lirik Lagu Masa Silam : Chomel

Bermula satu kisah
Tentang aku dan dirinya
Walau jiwa raga telah terpisah
Masih aku ingatinya

Lama sudah airmata
Tidak berlinangan
Tapi kini mula menitis
Disaat ku mengenangkan

Apakah aku yang bersalah
Puncanya kau berubah
Engkau hadir tanpa pinta
Engkau pergi tanpa rela

Kini aku sendirian
Mungkin engkau berduaan
Engkau teruskan kehidupan
Aku pula kehilangan

Kini aku merindukan
Masa silam yang kau lupakan
Kini aku yang memerlukan
Walau hati kian berjauhan

Aku tahu kau bahagia
Dengan insan yang kau cinta
Mengapa masih ku merindu
Masa silam bersama mu

Ku meminta dengarkanlah
Sejenak kata-kata
Bukan rayu untuk bersama
Tapi renungkanlah masa silam kita

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Kau Selalu Ada:Deanna Hussin

Lirik Lagu Kau Selalu Ada - Deanna Hussin

Bila dunia berpaling tadah
Ku kan selalu ada di sisimu
Ku kan usap air matamu
Kembalikan senyuman manismu
Huu... huu... huu...

Ku kan selalu ada
Di setiap langkah-langkahmu
Ku takkan biarkan kau jatuh
Selagi kau bersamaku
Huu... huu... huu...

Di saat kau rasa kesepian
Dan harapan semakin pudar
Kan ku terangi hari-harimu
Percaya padaku
Huu... huu... huu...

Ku kan selalu ada
Di setiap langkah-langkahmu
Ku takkan biarkan kau jatuh
Selagi kau bersamaku

Kembalikan senyumanmu
Tawa riangmu
Menerangi duniamu
Selagi kau bersamaku

Ku kan selalu ada
Di setiap langkah-langkahmu
Ku takkan biarkan kau jatuh
Selagi kau bersamaku

Ku kan selalu ada
Di setiap langkah-langkahmu
Mewarnai duniamu
Selagi kau bersamaku
Huu... huu... huu...

Video Muzik/ Music Video
Selalu Ada Deanna Hussin Lyrics Video (Youtube)

Nada Pemanggil/ Ringback Tone RBT (Malaysia)
Maxis / Hotlink Caller Ringtones (CRT):
Dail *131*394701# dan Hantar

Celcom Call Me Tones (CMT):
Dail *888*222101# dan Hantar

Digi Color Tunes (RBT):
Dail *233*1312123# dan Hantar

U Mobile Colour Tones (CT):
Dail *586706# dan Hantar

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Suara Hatiku: Chomel

Lirik Lagu Suara Hatiku: Chomel

Bintang.. bisakah kau mendengar
Suara hatiku yang memanggil namamu
Setiap malam aku memikirkan dirimu
Sehingga diriku terpaku di dalam sayu

Bintang.. siapalah diri ini
Di dalam hatimu itu
Aku sering diabaikan dibiarkan keseorangan
Yang nyata ku hanya ingin setia

Mengapa..ini..semua harus ku hadapi
Tidak ku duga dengan dugaan yang kau beri
Usah lagi menguji kekuatan ku ini
Aku mengaku ku tidak berdaya lagi

Oh bintang dikau yang kian lama aku puja
Hari demi hari kian menjauh
Membawa dirimu pergi dari hidupku
Terkilanya..rasa hatiku

Tapi tidak mengapa
Walau dugaan melanda
Aku tetap di sini
Ingin setia menanti

Seandainya aku terpaksa
Melepaskan dirimu
Aku ingin engkau tahu
Itu bukan yang ku mahu

Mungkin ini.. semua ada hikmahnya
Di sebalik kisah duka yang sering ku lalui
Memang sukar untuk engkau menerima diriku
Ku mengerti, ku fahami, hatimu duhai kekasih

Biarlah..kita..berteman sahaja
Mungkinkah itu lebih baik untuk kita berdua
Sedangkan kini engkau tidak melayani
Diriku seperti dahulu

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Harus Ku Terima : Chomel

Lirik Lagu Harus Ku Terima : Chomel

Tidak terlena sering tertanya
Dimana arah tujuan sebenar
Puasku cari takku temui
Apakah ini suratan ilahi

Kesabaranku telah diuji
Kelemahanku telah terbukti
Kekuatanku bagai satu mimpi
Yg seadanya bukan dialam nyata
Ku melara

* tak sanggup diri di siksa
Tak sanggup lagi diperdaya
Apakan daya harusku terima
Semua ini pancaroba

Berliku-liku jln hidupku
Masih tabahku menempuh
Terkadang kala diri terpaku
Luka dlm hati
Tak mudah disembuh

** aku hilang cinta kasih & sayang
Yg lama menjadi idaman
Tidak terduga
Aku yg merasa kehilangan

Namunku cekalkan jiwa raga
Tak mampu aku menghindarinya
Walau diriku tiada keyakinan
Kugantikan dgn ketabahan

Aku percaya ada bahagia
Seandainya ku tak putus asa
Lewati hari meskipun dilema
Ku akur ku tidak berdaya

Ulang * & **

Semangatku mula runtuh
Bila terpadam cahaya dihatiku
Tapiku tahu ku harus
Tetapkan semangat baru

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Benci - Fynn Jamal

Lirik Lagu Benci - Fynn Jamal

Benci
bencinya setiap kali melihat
bencinya setiap kali kau mendapat --
walau sekadar senyuman, aku benci
apatah lagi bila kau tidak reti--
menyimpan walau senyuman

Kalau ku dapatkan
akan aku simpan di dalam kotak kecil
dan kotak itu akan aku tanamkan.

Bencinya melihat
bencinya melihat

Melihat kau--
dipuja dia
dirangkul si dia
dipegang si dia
dimanja si dia
dibelai si dia
dipuji dipuja
dimanja segala.

Benci
benci

Kekasih seumpama itu sepatutnya kau tatangkan sampai ke awan biru
sepatutnya setiap inci kulit itu kau bau dan kau simpan ke mana-mana pergimu

bencinya melihat kamu dikasih disayang
bencinya aku melihat kamu kerana aku mau dipegang
sebegitu indahnya sebegitu rasanya
sebegitu mencinta sebegitu rasanya


***


hey manusia, kau terlalu jauh walhal sejengkal jarak kita
hey manusia, lihatkan aku lihat depang ini terbuka
di suatu masa yang kamu dibuang ke kiri kanan sini sana
aku sudi mengambilmu walau di celah mana-mana

aku ingin engkau melihat aku tapi tembok tinggi mengekang jiwaku
aku mau dilihat sebagaimana kau melihat
aku ingin dipegang sebagaimana kau memegang

aku ingin dicinta
tapi kau bukan milik saya
milik saya
milik saya
milik saya

benci
benci
benci


ku bunuh dia malam ini

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Tangisan Hati Terguris Hati: Chomel & Rya Rahman

Lirik Lagu Tangisan Hati Terguris Hati: Chomel & Rya Rahman

Andaiku bisa membaca raut wajahmu,
yang digenangi airmata pilu,
pasti kan ku selaminya.

Haruskah ku maafkanmu,
bila katamu mengguris kalbu,
hanya tak ingin kehilanganku,
inilah puncanya ku diam membisu.

Ku mengharap cinta yang tak pasti,
sedang ku tahu engkau menanti,
dia yang tak mampu kau miliki,
lalu hatimu membeku.

Ku bawa diri pergi tanpa kata,
disaat kau kataku berpura,
kau tak rasa apa yang ku rasa,
terasa diri dihina, olehmu rya.

Terkilan rasa hati,
bila kau tak menghargai,
setiap katamu beronak duri,
kini ku pergi dengan rela hati.

Kau mengharap cinta yang tak pasti,
sedang kau tahu aku menanti,
dia yang tak mampu ku miliki,
kau tahu beku hatiku ini.

Kau bawa dirimu pergi lagi,
kau biarkan ku menangis sepi,
tergapai mencari sinar kasih,
yang hilang ditelan kedinginan hatimu

Andai kau ingin seperti dahulu kala,
berikanlah ku sedikit masa,
agar terubat luka dan kecewa.

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Andai Hatiku Bersuara: Chomel ft Rya Rahman

Lirik Lagu Andai Hatiku Bersuara: Chomel ft Rya Rahman

Oh Tuhan, berikanlah aku,
Kekuatan menempuhi dugaanMu,
Aku percaya ada hikmahnya,
Di setiap dugaan yang ku terima.

Andainya hatiku bersuara,
Pastinya ia akan berkata,
Cukuplah sayang aku tidak berdaya,
Mengharungi segala sengsara.

Berapa kali harus aku terluka,
Barulah kan ku sedar,
Cintaku tidak layak untuk dirinya,
Mengapa masih aku setia disisinya,
Tidak ku mengerti, tidak ku fahami.

Seperti insan biasa ku ingin bahagia,
Menyintai dan dicintai tiada duanya,
Andai terlampau permintaanku ini,
Maafkanlah kasih.

Berapa kali harus aku terluka,
Barulah kan ku sedar,
Cintaku tidak layak untuk dirinya,
Mengapa masih aku setia disisinya,
Tidak ku mengerti, tidak ku fahami.

Seperti insan biasa ku ingin bahagia,
Menyintai dan dicintai tiada duanya,
Andai terlampau permintaanku ini,
Maafkanlah kasih.

Andai terlampau permintaanku ini,
Maafkanlah kasih.

Oh Tuhan, berikanlah aku,
Kekuatan menempuhi dugaanMu,
Aku percaya ada hikmahnya,
Di setiap dugaan yang ku terima.


Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Sepertinya - Fynn Jamal

Lirik Lagu Sepertinya - Fynn Jamal

Sepertinya aku ini jalan yang yang kosong
Sepertinya aku ini kaca yang bolong

Dan sepertinya tak ada siapa yang melihat aku di sini
Dan sepertinya ada cahaya bila aku terus terbang tinggi ke atas langit jingga

Sepertinya aku ini terhukum oleh tuhan kerna aku ini penuh dgn benci
Sepertinya takkan ada sesiapa yang sudi bersama aku untuk memahami

Sepertinya aku dipaksa untuk mati dan terus dihempas jatuh tak berkebumi
Sepertinya takkan ada siapa pun yang sudi bersama menemani aku sampai pagi

Kerna aku mahu sebenarnya ada peneman yang memeluk jiwa aku
Yang meneman aku sampai biru

Kerna aku begitu ingin merasakan dicinta seseorang itu
Sepertinya aku ini bolong, kosong, lohong, semuanya
Itu semuanya aku

Kenapanya aku ini tak bisa untuk menyedari yang aku ini tetap bukan siapa2?
Sepertinya
Sepertinya

Sepertinya aku ini debu yang tak punya harga apa
Sepertinya aku angin yang tiada
Sepertinya aku ini wujud tanpa adanya apa makna

Maka untuk apa aku di sini?

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Sampai Tua - Fynn Jamal

Lirik Lagu Sampai Tua - Fynn Jamal

Kasih
kesatkanlah airmata
ku dah tiba

Kasih
percayalah aku kan ada
sampai tua

Ini sumpahku padamu
usah kau patah dan layu
garing siang malam beku
pasakku teguh untukmu

Mungkin taufan akan surut
tetap datang petir ribut
setiapnya aku sambut
untukmu takkan ku takut

Kasih
biarkanlah apa saja
takdir kita

Kasih
pegangkanlah jariku lama
sampai tua

Ini sumpahku padamu
usah kau patah dan layu
garing siang malam beku
pasakku teguh untukmu

Mungkin taufan akan surut
tetap datang petir ribut
setiapnya aku sambut
untukmu takkan ku takut

Dan malam takkan berhenti menghirup nyawamu kasih
dan siang akan berterus meratahmu sampai bersih
aman saja aku ada
dihirupratah pun tetap berpimpinan berdua

Sampai tua
aku ada
sampai tua

Takkan ku takut

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Blues Nasi Kandar: Imuda

Lirik Lagu Blues Nasi Kandar: Imuda

Ramuan kari tradisi
Gulai bawai kacang bendi
Sotong goreng taruk tepi
Sambai nyok angkat mari

Terkenal dari dahulu
Sekali kena nak selalu
Pilih lauk dangan malu
Terangkat gua cakap lu

[chorus]
Blues nasi kandaq
Blues nasi kandaq blues

Blues nasi kandaq
Makan banyak tak boleh kurus
Blues nasi kandaq
Banyak kerja tak terurus

Pulau pinang tempat dia
Peniaga mamak india

Line clear
Kassim mustapa
Hamidia
Kayu.Pelita.Makbul.Subaida
Nasi beratoq pun ada

Siapa yang dah pekena
Tidoq malam tak lena
Boleh cari mana-mana
Sampai pagi ada punya

[repeat chorus]

Pagi pekena nasi kandaq
Tengah hari nasi kandaq
Mai petang nasi kandaq
Malam buta nasi kandaq

Itulah nasi kandaq
Makan banyak sampai tersandaq
Tak pekena terketaq-ketaq
Kena pagi petang lapaq

[repeat chorus]

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Then She - Fynn Jamal

Lirik Lagu Then She - Fynn Jamal

Then she cries herself to sleep
like the thousand nights before
though she knows she's in too deep
she is strong for millions more

then she sings a melody
of her heartbreaks and burning thorns
and she hums them truthfully
there the silence heard her mourns

is there anyone out there?
would you lie to her you care?

oh cruel, cruel nights
she thinks you are her only friend
don't you give ways for the lights
she found comfort in your hand

then she smiles to greet her dreams
if only life would be as kind
with bunny rains and milky streams
cherry kisses and chocolate buns

then she prays to never wake up
cause her shivers wont stop the dawn
she fills her tears in a cup
and drinks them all while she mourns

is there anyone out there?
would you lie to me you care?

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Kacang - David Teo ft Cat Farish & Rafidah Ibrahim & Zarul

Lirik Lagu Kacang - David Teo ft Cat Farish & Rafidah Ibrahim & Zarul

Yo mejar DT (yo!)
Nak rap tak (mau!)
Boleh ke? (Belum cuba belum tau)
Jom (Lets go)

Kacang
Sana sini kacang
Ada tiada kacang
Kanan kiri kacang
kacang kacang bunyinya
Cakap memang kacang
Garang sangat kencang
Kacang kacang
Jangan sampai lupa kulit kacang

Boleh singgah singgah
Kalau nak tumpang tumpanglah
Biasa dapat terus blah blah
Biru mataku hitam mawarku

Ku jalan terus tak payah belok belok
Kata muzik kawan aku
Tak ada olok olok
Semua elok disendal bantal peluk
Untuk ditatapi lu lupa akar umbi

Dua tiga kucing berlari
Mana sama kucing belang
Hari hari petik jari
Kang sudah jadi kacang

Kacang kacang kacang
Lupa kulit kacang
Orang orang orang
Jangan banyak sembang

Kacang suka lupa kulit
Bila angkat kacang don’t do it
Sebab melupakan memang kacang
Kekadang semua tu tak dirancang

Tapi kini segala benda nampak kacang
Bila petik jari belum tentu datang
Mana silapnya
Tolong kasi tahu

Apa yang ku tak tahu
Kau tahu? Ku tak tahu
Tahu?

Kacang
Sana sini kacang
Ada tiada kacang
Kanan kiri kacang
kacang kacang bunyinya
Cakap memang kacang
Garang sangat kencang
Kacang kacang
Jangan sampai lupa kulit kacang

Sorong papan tarik papan
Gunung daik bercabang tiga
Bagi bonus bulan bulan
Filem tak putus dah tentu ada

Kacang kacang kacang
Lupa kulit kacang
Orang orang orang
Jangan banyak sembang

Kacang
Sana sini kacang
Ada tiada kacang
Kanan kiri kacang
kacang kacang bunyinya
Cakap memang kacang
Garang sangat kencang
Kacang kacang
Jangan sampai lupa kulit kacang

Kacang
Kacang
Kacang
Jangan sampai lupa
Kulit
Kacang

David mahu cerita
Bikin cereka
Bikin empire
Tak suka ada suka

Datang dipelawa
Pergi diketawa
David baik baik saja
Pintu masih dibuka

It’s the capital CAT
Mejar DT
With FI ZA

Kacang
Sana sini kacang
Ada tiada kacang
Kanan kiri kacang
kacang kacang bunyinya
Cakap memang kacang
Garang sangat kencang
Kacang kacang
Jangan sampai lupa kulit kacang

Kacang kacang kacang
Lupa kulit kacang
Orang orang orang
Jangan banyak sembang

Kacang kacang kacang
Lupa kulit kacang
Orang orang orang
Jangan banyak sembang

Yo!
Dalam dunia ini manyak kacang
Ada kacang panjang
Ada kacang pendek
Ada kacang kecik
Ada kacang besar
Ada kacang hijau
Kacang merah
Kacang putih
Kacang hitam
Hahahaha
Tapi jangan sampai
(lupa kulit kacang)
Yo!

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Bila Sudah Suka - Fynn Jamal

Lirik Lagu Bila Sudah Suka - Fynn Jamal

Na na na na na na na
Na na na na na na na …2x

Bila sudah suka–
Jalan sama-sama,
Bila sudah jalan–
Mau pegang sini-sana.

Bila sudah suka–
Pandang sini-sana,
Tapi yang sebenarnya–
Teraba-teraba.

Na na na na na na na
Na na na na na na na …2x

Adik-adik,
Dengarlah lagu ini.

Bila sudah suka–
Sukalah sahaja,
Jangan buat yang macam-macam orang tak suka.

Kalau sudah suka–
Pergi kat makbapak dia,
Cakapkan “makcik, saya ‘nakkan dia”.

Na na na na na na na
Na na na na na na na …2x

Masalahnya zaman sekarang ini
Kita terlalu banyak adat dan budi.

Yang kita nakkan–
Benda yang murahan,
Yang mudah,
Yang tak susah,
Yang tak berpayahan.

Tapi masalahnya terlalu banyak jagakan hati orang sini dan sana;
Nak kahwin yang sikit–
Orang ‘kan pandang;
Nak kahwin besar pun–
Hey, orang ‘kan pandang!

Jadi nak buat macammananya kita?

Kita nak kahwin–
Orang tak suka,
Akhirnya diam–
Sini sana kahwin dalam bilik sahaja.

Na na na na na na na
Na na na na na na na …2x

Bukan nak salahkan makbapak atau sesiapa,
Kita nak cakap yang kita tak mampu,
Bukannya tanak kahwin grand sini sana,
Tapi duit tak ada, wahai ayah ibu!

Kita pun hendak kahwin tapi tak ada duit,
Kalau tak ada duit, macammana hendak kahwin?

Kalau tak ada duit, nak kahwin memang sakit
Aku yang kan sakit–
“kita yang perit!”

Na na na na na na na
Na na na na na na na …2x

Dengarkan sini!
Susahnya nak hidup sekarang,
Hendak buat apa semua dipandang,
Tapi kalau ada tuhan di dalam,
Buatlah apa kita tak pandang.

Na na na na na na na,
Buat apa-apa fikir tuhan kata apa,
Na na na na na na na,
Buat apa-apa fikir apa tuhan kata.

Na na na na na na na
Na na na na na na na …2x

Kahwin saja–
Mak bapak kan suka–
Murah tak apa–

Tuhan suka

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Jangan Jatuh - Fynn Jamal

Lirik Lagu Jangan Jatuh - Fynn Jamal

Perasaan yang terlalu menakutkan
Perasaan yang terlalu menyeramkan
Aku ditinggal di tepi jalan
Aku ditinggal tanpa rakan dan taulan

Celakanya perasaan ini
Ku fikirkan aku bisa berdiri sendiri
Terlalu percaya pada kudrat diri
Sampai aku lupa yang aku tak mampu berdiri

Tapi bukan sebenarnya aku ini tak mahu
Bukannya aku tak mahu ditinggalkan seperti dulu
Tapi aku sudah dibiasa untuk berada bersama-sama kamu
Celakalah engkau yang memaksa aku
Diajar untuk memegang tangan itu
Bila dibiarkan aku sendirian
Ah–

Celaka (4x)
Jangan jatuh (8x)

Semua orang memaksa aku terjatuh-jatuh
Dan aku bisikkan pada jiwa aku
Yang kulit ini tak akan melepuh
Ku biarkan siapa-jutanya
Berada di belakang telinga
Ku biar saja

Aku kata
“Aku takkan jatuh kerana dia”
Aku takkan jatuh semata!
Semata dia
Jangan jatuh-jatuh (3x)
Jangan jatuh

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Suatu Yang Pernah - Fynn Jamal

Lirik Lagu Suatu Pernah - Fynn Jamal

Habis sudah madah;
tak ada satu pun yang tertinggal,
setiapnya telah—
kau ambil dan terus kau jual.

Seolah tak pernah memakna apa,
seolah tak pernah kau inginkannya,
seolah—
tak pernah...

Dikutipku bila sudi,
di bila tidak, dibiar mati,
dan lebih menyakitkan—
ku tetap tunggu di tepi jalan.

Seperti tak pernah ku ada harga,
seperti tak pernah kita bersama,
seperti tak pernah kau mahu aku,
--tak pernah rindu
--tak pernah rayu
--dulu.

Terlebur hancur kebal rusukku;
berkecai sepai, terpecah belah,
terima kasih atas ajarmu—
--cinta tak wujud
--ah, tak pernah.

Dan dengarkan jeritku;
jujur tak terfitnah,
kau hanya bagiku—
suatu yang pernah.

Takkan ada apa—
yang mampu untuk buat kau pulang,
bila sudah tiada rasa—
bikinlah apa, tetap kau terbang.

Takkanku pujuk kau jangan pergi,
takkan ku minta kau fikir lagi,
takkan ku paksa renung semula,
takkan ku suruh apa2.

Takkan ku izin tubuh dibuka,
takkan ku pamer reput di dada,
takkan ku rebah,
takkan ku goyah,
takkan ku biar tubuh di darah.

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Without You - Aman AF2014

Lirik Lagu Without You - Aman AF2014

Indah, indahnya hatimu
Lembut namamu membuat aku
Tenang atas jalan terang

Mudah, mudahnya caramu
Membuka pintu hati aku
Kau bukakan semua nyata

Jangan, jangan pernah pergi
Tolong datang kembali
Ku kan tetap mencari
Untuk membalas baikmu
Untuk menjaga dirimu

Without you
Aku hilang keliru
Without you
Aku diam membisu
Siapalah diriku
Yang berdiri tanpamu

Hilang, hilang dalam diri
Kotak hatimu dibela sepi
Malam mu nantikan hariku

Jangan, jangan pernah pergi
Tolong datang kembali
Ku kan tetap mencari
Untuk membalas baikmu
Untuk menjaga dirimu

Without you
Aku hilang keliru
Without you
Aku diam membisu
Siapalah diriku
Yang berdiri tanpamu

Without you
Aku hilang keliru
Without you
Aku diam membisu
Siapalah diriku
Yang berdiri tanpamu

Without you
Aku hilang keliru
Without you
Aku diam membisu
Siapalah diriku
Yang berdiri tanpamu

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Kembali - Aizat

Lirik Lagu Kembali - Aizat

Inilah hidup
Dimamah arus
Tenggelam timbul dalam durjana
Namun ku berdiri
Gagah ku mencari
Jalan terang untuk
Ku kembali
Ku kembali

Gelita dunia naungan kita
Tergantung dan terkubur nirmala
Tak terbendung kerakusan yang dialami
Ratna kita yang hakiki

Inilah hidup
Dimamah arus
Tenggelam timbul dalam durjana
Tegapku berdiri
Tenatku mencari
Jalan terang untuk
Ku kembali
Ku kembali

Derita azali terus merasuk
Kau dan aku
Melapah pidana yang lemaskan kita
Berpijar peraturan malapetaka

Selagi gegak gempita membakar diri
Kau dan aku takkan sepi..

Tak terbendung kerakusan yang dialami
Ratna kita yang hakiki
Inilah hidup
Dimamah arus
Tenggelam timbul dalam durjana
Tegapku berdiri
Tenatku mencari
Jalan terang untuk
Ku kembali
Ku kembali

Inilah hidup (menongkah hidup)
Dimamah arus (dalam percaturan)
Tenggelam timbul dalam neraka (timbulnya aku dalam kebenaran)
Lemahku berdiri (gagahku meniti)
Tenatku mencari (jalan yang hakiki)
Jalan terang untuk (Jalan terang untuk)
Ku kembali
Ku kembali


Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Gegaran Cinta - Nazz THR Gegar ft Wanie

Lirik Lagu Gegaran Cinta - Nazz THR Gegar ft Wanie

Mengapa cinta ada dugaan nya
Dalam hidupku yang ingin bahagia
Keindahan itu hanya seketika
Lara di jiwa akhir yang ku rasa

Dengarlah cinta ku ingin bahagia
Hilanglah duka hapuskan derita
Damailah hidup tenanglah jiwa
Dalam melayari indah cinta bersama

Oh Tuhan.. ku cintakan dia
Restuilah cinta kami berdua
Dalam menghadapi liku perjalanan cinta
Menikmati indah cinta bersama

Getaran cinta mu
Getaran cinta ku
Moga menjadi satu

Mengapa cinta ada dugaan nya
Dalam hidupku yang ingin bahagia
Keindahan itu hanya seketika
Lara di jiwa akhir yang ku rasa

Dengarlah cinta ku ingin bahagia
Hilanglah duka hapuskan derita
Damailah hidup tenanglah jiwa
Dalam melayari indah cinta bersama

Oh Tuhan.. ku cintakan dia
Restuilah cinta kami berdua
Dalam menghadapi liku perjalanan cinta
Menikmati indah cinta bersama

Getaran cinta mu
Getaran cinta ku
Moga menjadi satu

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Kamu - Roman (OST Misiku Kuza 2)

Lirik Lagu Kamu - Roman (OST Misiku Kuza 2)

Sebelum ku berterus terang
Perasaan terhadapmu
Pastikah antara kau dan dia
Terus terluput di fikiranmu

Aku enggan melihat diriku
Kecewa kerana kamu
Tapi

Kuza ku tau apa kau rasa
Kesunyian itu
Dan ingin aku hapuskan saja
Semua tangismu

Kuza ku tau apa kau rasa
Kesunyian itu
Dan ingin aku hapuskan saja
Semua tangismu

Sebelum ku berterus terang
Perasaan terhadapmu
Pastikah antara kau dan dia
Terus terluput di fikiranmu

Aku enggan melihat diriku
Kecewa kerana kamu
Tapi

Kuza ku tau apa kau rasa
Kesunyian itu
Dan ingin aku hapuskan saja
Semua tangismu

Kuza ku tau apa kau rasa
Kesunyian itu
Dan ingin aku hapuskan saja
Semua tangismu

Telah lama ku pendamkan
Semenjak ku kenali
Semenjak kau muncul dalam hidupku
Baca isi hatiku
Baca dari mataku
Takkan ku memungkiri janji

Kamu..
Betapa ku mahukan dirimu
Di dalam hidupku

Kamu..
Hanya akan menjadi miliknya
Menjadi miliknya
Tapi..

Kuza ku tau apa kau rasa
Kesunyian itu
Dan ingin aku hapuskan saja
Semua tangismu

Kuza ku tau apa kau rasa
Kesunyian itu
Dan ingin aku hapuskan saja
Semua tangismu

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Tentang Dirimu - Roman

Lirik Lagu Tentang Dirimu - Roman

Diriku bagi dirimu seperti asing
Tak berguna tak membahagia
Padamu hanyalah beban

Tuhan tahu apa yang terjadi
Antara kau dan aku

Kau takkan tahu apa hatiku
Yang selalu derita kernamu
Dan kau takkan rasa apa yang ku rasa
Semenjak kau hadir
Hidupku sering saja untukmu
Tentang dirimu, tak pernah untukku

Mereka lihat masih lagi aku
Menantikan mu
Dan aku tak tersedar lagi
Dengan sikapmu terhadapku
Namun aku sebenarnya
Aku tak seperti yang kau tahu

Kau takkan tahu apa hatiku
Yang selalu derita kernamu
Dan kau takkan rasa apa yang ku rasa
Semenjak kau hadir
Hidupku sering saja untukmu
Tentang dirimu, tak pernah untukku

Kau takkan tahu apa hatiku
Yang selalu derita kernamu
Dan kau takkan rasa apa yang ku rasa
Semenjak kau hadir
Hidupku sering saja untukmu
Tentang dirimu, tak pernah untukku
Tak pernah untukku..


Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Knock Knock - Elizabeth Tan

Lirik Lagu Knock Knock – Elizabeth Tan

Bulan bintang kau janjikan
Tidak aku teruja
Cakap memang mudah
Semuanya mampu

Kata manis kau beri
Ku terpikat belum tentu
Cakap memang murah
Oh, kau pun tau

Kiranya kau benar mahu
Kiranya kau benar mahuku
One, two ku sayang kamu
Jangan sakiti aku

Knock knock
Mahuku perhatian
Knock knock
Mahuku kau buktikan
Jangan tersalah, jangan tersilap
Jangan abaikanku

Knock knock
Ku berikan semua
Knock knock
Ku buktikan diriku
Jangan tersalah, jangan tersilap
Jangan abaikanku

Jaga-jaga hati, jaga-jaga nanti
Kalau ku hampa kau kan rasa
Jaga-jaga hati, jaga-jaga nanti
Kalau ku terluka kau pun kan sama

Bukan mahu tunjuk diva
Bukan nak mengada
Cuma ku tak mahu kecewa selalu
Dan andai apa ku beri
Tidak cukup untukmu
Katakan padaku apa kau mahu

Kiranya kau benar mahu
Kiranya kau benar mahuku
One, two ku sayang kamu
Jangan sakiti aku

Knock knock
Mahuku perhatian
Knock knock
Mahuku kau buktikan
Jangan tersalah, jangan tersilap
Jangan abaikanku

Knock knock
Ku berikan semua
Knock knock
Ku buktikan diriku
Jangan tersalah, jangan tersilap
Jangan abaikanku

Jaga-jaga hati, jaga-jaga nanti
Kalau ku hampa kau kan rasa
Jaga-jaga hati, jaga-jaga nanti
Kalau ku terluka kau pun kan sama

Satu, haruslah setia
Dua, jangan cakap bohong
Buatku nangis jangan, jangan
Tiga, buatku tersenyum
Empat, ulangi dari satu

Knock knock
Mahuku hanya perhatian
Knock knock
Mahuku untuk kau buktikan
Jangan pernah kau abaikanku

Knock knock
Mahuku perhatian
Knock knock
Mahuku kau buktikan
Jangan tersalah, jangan tersilap
Jangan abaikanku



Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Awak Kat Mana - Taufik Batisah

Lirik Lagu Awak Kat Mana - Taufik Batisah

Awak kat mane, awak awak kat mane (yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane (ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane (yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane (ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane (ditanya)
Awak kat mane, awak awak kat mane (ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane (yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane (ditanya tanya lagi)

Awak kat mane, awak awak kat mane
Asyik awak kat mane macam budak darjah dua
Awak sudah kenapa sikit-sikit nak call saya
Nanti bingit saya tinggalkan baru ke padan muka

Buat apa? Di mana? Ku selalu ditanya
Kau ni dah kenapa? Nak mengada-ngada
Ini bukan namanya manja
Meluat ku dibuatnya

You nak pergi mane? Dia bunyi lagi
I call you tak answer, nak dekat seribu kali
Kenapa selalu curiga
Sikit-sikit dia mesti tanya di mana

Awak kat mane, awak awak kat mane (yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane (ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane (yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane (ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane (ditanya)
Awak kat mane, awak awak kat mane (ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane (yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane (ditanya tanya lagi)

Awak kat mana, awak awak kat mana
Aku di dalam studio rakam lagu lepak gila
Tak suka aku tak paksa, lagu ballad pun aku ada
Kau budak-budak sudah dewasa, jangan nak mengada-ngada

Tak kira di mana pun aku berada
Dah macam orang gila dia bertanya
Awak dah kat mana, awak buat apa
Jadi begini jalan ceritanya (kau dengar ni)

Lain kali cuba berdikari
Bererti tak perlu call aku lagi
Cobalah kau fikir sendiri
Jangan sikit-sikit pulak engkau tanya di mana

Awak kat mane, awak awak kat mane (yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane (ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane (yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane (ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane (ditanya)
Awak kat mane, awak awak kat mane (ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane (yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane (ditanya tanya lagi)

Assalamualaikum
Saya nak keluar studio ni
Dah selesai pun rakaman lagu ni
Saya nak tanya sikit ni
Meluat tak? Hahaha
Awak kat mane?

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Lari - SleeQ

Lirik Lagu Lari - SleeQ

Serahkan semua
Korbankan nyawa
Jatuhkan empayar
Tentera yang lama dibina

Masa-masa berlalu
Masa berlalu tanpa menunggu
Jika kau jatuh
Bangun
Terus menuju ke destinasimu

Oh yeah
Wang emas wang itu semua
Raja kota dia ketua
Harta karun sekeluarga
Coba curi dari yang gila kuasa
Coba lari dari yang gila kuasa
Boleh lari jauh tapi nak ke mana
Hal ini bukan perkara yang biasa
Jadi jangan lari seperti biasa
Yang kurang tahu kurang diajar
Yang curang di wajah
Aku tak percaya sesiapa biar salah jalan
Asalkan ada arah

Serahkan semua
Korbankan nyawa
Jatuhkan empayar
Tentera yang lama dibina

Masa-masa berlalu
Masa berlalu tanpa menunggu
Jika kau jatuh
Bangun
Terus menuju ke destinasimu

Ada yang pernah menjadi mangsa
Mangsa kelakuannya yang gila
Lihatlah sahaja tak perlu nak ketar
Biasa saja ramai yang coba
Larikan diri, lari daripadanya
Siapa (siapa) berani menentang dia

Hanya satu wira
Yang gagah
Tiba masa untuk dia menentang semua

Serahkan semua
Korbankan nyawa
Jatuhkan empayar
Tentera yang lama dibina

Masa-masa berlalu
Masa berlalu tanpa menunggu
Jika kau jatuh
Bangun
Terus menuju ke destinasimu

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Kau Bernama Cinta : Zarif AF2014

Lirik Lagu Kau Bernama Cinta : Zarif AF2014

Aku tak mengerti
Perasaan ini
Tiba-tiba saja
Menakluk segenap fikiran

Apakah mahunya
Tanpa rasa belas
Menyerang dan merobohkan
Tembok keegoanku

Engkau yang bercanda
Aku yang sengsara
Walaupun sudahlah penafianku
Ku tahu kan dengan kalimah

Jiwaku sudah tertawan
Kini terpaksalah aku
Menyerah padamu
Yang bernama cinta
Kau bernama cinta

Aku tak mengerti
Perasaan ini
Tiba-tiba saja
Menakluk segenap fikiran

Engkau yang bercanda
Aku yang sengsara
Walaupun sudahlah penafianku
Ku tahu kan dengan kalimah

Jiwaku sudah tertawan
Kini terpaksalah aku
Menyerah padamu
Yang bernama cinta
Kau bernama cinta

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Kawan - UNIC

Lirik Lagu Kawan -  UNIC

Kawan bertahun kita bersama
Bagai semalam baru bersua
Kawan di hadapan oh indahnya
kita bersama berkelana

Kawan bertahun kita bersama
Bagai semalam baru bersua
Kawan di hadapan oh indahnya
kita bersama berkelana

Namun kita jauh
Di dunia sendiri
Bekalan sendiri (semangat sendiri)
Impian sendiri
Meski pun jauh namun
Kita tetap bersama
Dek ruang yang memisahkan kita

Kawan hidup ini umpama langit
Yang tidak selalu cerah
Kawan hidup ini umpama awan
Yang tidak selalu putih

Ingatlah (ingatlah kawan ingatlah)
Bintang-bintang di langit
Takkan terus berkelipan
Ingatlah pelangi yang indah
pasti akan hilang

Kawan jangan biarkan dirimu
Seperti rama-rama
Cantik namun akhirnya
Menjadi perhiasan di dinding

Kawan jangan biarkan dirimu
Umpama lipan dan kala
Berbisa namun akhirnya
menjadi perhiasan di meja tulis

Oh kawan jadilah seperti si matahari
Membakar diri demi insan sejagat
Oh kawan jadilah seperti bulan purnama
Menerangi malam yang gelap gelita
Menunjukkan jalan demi umat semesta


Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Balqis - UNIC

Lirik Lagu Balqis -  UNIC

Engkaulah ratu di mahligai permata 
Istana bayangan syurga 
Harta dan takhta mengaburi mata 
Tersesat dikau di terang cahaya 

Langsung tidak kau endah kata bicara 
Utusan hud-hud yang benar
Seruan mengajakmu taat Yang Esa 
Tinggalkan menyembah Tuhan sang suria 

Balqis kau bijak dalam menilai dan membuat pemilihan 
Di antara yang sementara dan yang kekal buat selamanya
Keindahan dunia yang hanya pinjaman untuk  seketika 
Atau kebahagiaan hidup di akhirat yang  dijanjikan-Nya

Tak perlu kau singkapi labuhan kainmu 
Ketika kau melangkah ke istana Sulaiman 
Bukannya air yang kau pijak tapi kaca 
Terpedaya dikau dek kemilau sinarnya 
Hanya sekelip mata mahligai pun beralih 
Abid memindahkannya tanpa kau sedari 

Kebijaksanaan Sulaiman telah merubahi sekeping hati 
Akhirnya Balqis akur juga akan kelemahan  pada diri 
Kau kutip iktibar dari apa yang telah engkau  lalui 
Menjadikan kau isteri yang taat kepada  seorang nabi 

Pangkat dan jua harta tak menjamin bahagia 
Cantik dan keayuan wajah kan pudar akhirnya 
Kemiskinan di dunia tak bererti kau terhina 
Itu hanya di pandangan mata 
Kemewahan tak bermakna hidupmu akan sentosa 
Kesempurnaan Tuhan menilainya...

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Hati Mati - Ezad Lazim feat. RJ

Lirik Lagu Hati Mati – Ezad Lazim feat. RJ

Di balik waktu aku mencari
Diriku yang hilang
Di dasar hati semakin sunyi
Semakin jauh

Lemasnya diri dibelenggu
Bisakah aku menemukanmu

Mati hati mati jiwaku rasa tanpamu
Separuh nyawaku tak berdaya ku lumpuh tanpamu

Di saat ini aku sembunyi dalam ruang sepi
Hatiku jangan kau kunci
Ku mohon darimu kasih

Lemasnya diri dibelenggu
Bisakah aku menemukanmu

Mati hati mati jiwaku rasa tanpamu
Separuh nyawaku tak berdaya ku lumpuh tanpamu

Kembalikan cinta
Kembalikan kasih
Kembalikan rasa
Kembalikan semua

Kau pergi dengan angkuh tolak segalanya jauh
Langitkan menangkapku sedang ku terjatuh
Semua yang ku laku kau masih di situ
Kau terus menghantui fikiran ku buntu
Bukakan saja pintu bukakan seluruh hatimu
Jujur aku masih mencintaimu
Jangan biar rasa ini terus membelenggu
Kerna hati ini masih lagi mencintai dirimu
Faham!!!

Mati hati mati jiwaku rasa tanpamu
Separuh nyawaku tak berdaya ku lumpuh tanpamu

Mati hati mati jiwaku rasa tanpamu
Separuh nyawaku tak berdaya ku lumpuh tanpamu

Mati hati mati jiwaku rasa tanpamu
Separuh nyawaku tak berdaya ku lumpuh tanpamu

Di setiap waktu aku mencari siapa diri ini

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Tahu - Fynn Jamal

Lirik Lagu Tahu - Fynn Jamal

Dan kau tanya dalam diam
Dengan mata kau biar pejam
Bagaimana mampu wujud sunyi
Di riuh engkau berdiri

Satu persatu hilang ertinya
Berdikit dikit menyesak dada
Mahu kau lari dan bersembunyi
Tapi mana kau harus pergi

Haus tak terpuas lautan
Lapar tak terkenyangkan
Kau tahu namun tak kau akukan

Kau selongkar bumi langit petala
Sedang jawabnya lama kau ada
maka perlu apa kau bongkar gali
Kalau cuma diletak tepi

Sayu tak terjelas fikiran
Rebah tak tersambutkan
kau tahu
Namun tak kau akukan

Apa kau cari
Yang sebetul-betulnya
Lama mana begini
Bertelanjang jiwanya
Apa kau nanti
Yang sesungguh sungguhnya
Malam siang beganti
Jawabnya tetap sama

Sayu tak terjelas fikiran
Rebah tak tersambutkan
kau tahu
kau sayu
Kau rindu
Sama Tuhan



Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Sempurnakan Aku Dan Dia - Riz Zaizizi

Lirik Lagu Sempurnakan Aku Dan Dia - Riz Zaizizi

Tuhan tolong berkati cinta ku ini
Mohon kekal tulus dan mencintai ku
Terlalu banyak pengorbanannya
Kala kami mencari bahagia

Sering aku cuma mengatur berjanji
Namun belum bisa tepati semua
Cinta dia umpama permata
Dalam gelap makin bercahaya berkelipan

Jadikan kami pasangan bahagia
Sehingga akhir hayat sejiwa berdua
Sebelum henti nafas ku ini
Sempurnakanlah aku dan dia
Sempurnakanlah aku dan dia

Cintai dia umpama permata
Dalam gelap makin bercahaya

Jadikan kami pasangan bahagia
Sehingga akhir hayat sejiwa berdua
Sebelum henti nafas ku ini
Sempurnakanlah aku dan dia
Sempurnakanlah aku dan dia

Jadikan kami pasangan bahagia
Sehingga akhir hayat sejiwa berdua
Sebelum henti nafas ku ini
Sempurnakanlah aku dan dia
Sempurnakanlah aku dan dia

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Mira Edora - Wicitra

Lirik Lagu Mira Edora -  Wicitra

Mira Edora
Nama tercipta
Kata bicara terukir mesra
Inginku sunting bunga di taman
Untukku hiasi mahligai cinta

Inginku hampiri
Hatimu yang sunyi
Kasihku... sayangku...

Oh Mira Edora (2X)
Oh... Oh...

Mira Edora
Kaulah segalanya...
Padamu diriku ada kekosongan
Inginku temui dirimu sayang

Agar terubatlah rindu hatiku
Inginku selami
Malammu yang sepi
Kasihku... sayangku...

Oh Mira Edora

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Hujung Waktu - Azhael

Lirik Lagu Hujung Waktu - Azhael

Biarpun bintang jatuh
Langit gugur hingga hujung waktu

Bila tahu isi hati
Ku tahu kau akan lari pasti
Ku rasakan

Biar jadi tanda tanya
Biar ku simpan di dada saja
Ku rahsiakan

Sampai mati masih ku membisu
Walau aku merasakan
Aku cinta padamu walau tiada lagi
Hijau bumi masih terabadi

Aku cinta padamu
Biarpun bintang jatuh
Langit gugur hingga hujung waktu

Mengapa baru terjaga
Mengapa baru ku sedar
Melihat dunia ku
Kian runtuh tanpamu

Bodohnya ku menyendiri
Segalanya ku sembunyi
Namun ku harus luahkan jua

Aku cinta padamu
Walau tiada lagi
Hijau bumi masih terabadi
Aku cinta padamu
Walau tiada lagi
Hijau bumi masih terabadi

Aku cinta padamu
Biarpun bintang jatuh
Langit gugur hingga hujung waktu


Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Selayaknya Aku : Aliff Aziz

 Lirik Lagu Selayaknya Aku - Aliff Aziz

Selayaknya aku menjadi pilihan mu
Tak terucap ku cinta cinta cinta pada mu
Selayaknya kamu menjadi milik ku
Seharusnya aku

Mahu mampu aku untuk memahami
Cinta bukan semestinya berakhir bersama
Jauh aku rasa dekat, dekat aku rasa jauh
Ku membisu menunggu waktu tanpa ku sedari

Selayaknya aku menjadi pilihan mu
Tak terucap ku cinta cinta cinta pada mu
Selayaknya kamu menjadi milik ku
Seharusnya aku

Mahu mampu aku untuk melepaskan
Segala rasa di dada yang terbuku lama
Apa saja untuk kamu
Kau tahu pasti ku mampu
Ku menunggu memburu waktu
Tanpa ku sedari

Selayaknya aku menjadi pilihan mu
Tak terucap ku cinta cinta cinta pada mu
Selayaknya kamu menjadi milik ku
Seharusnya aku

Mungkin pernah juga aku yang salah
Tapi janga lupa kau juga sama
I know you know know we are know

Ku cinta cinta cinta pada mu

Selayaknya aku menjadi milik mu
Tak terucap ku cinta cinta cinta pada mu
Selayaknya kamu menjadi milik ku
Seharusnya aku

Selayaknya kamu menjadi milik ku
Seharusnya aku


Lirik Lagu : Selayaknya Aku
Artis : Aliff Aziz
Album : Single (2014)

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

Lirik Lagu Malaikat - Hazama

Lirik Lagu Malaikat - Hazama

Tuhanku Kamu tolonglah
Hantarkan kepadanya
Malaikat tuk jaganya
Bila ku tiada

Tunaikan semua
Permintaannya kerna
Ku cintanya
Sungguh-sungguh

Pagi petang berlumba
Terkejar-kejar masa
Cuba bina istana
Tuk hidup bersama

Berkelip-kelip mata
Paksa diri bekerja
Tapi lebih ku rela
Lihat senyumanmu

Ini sahaja waktu ku
Di dunia menjaga kamu
Ku tambahkan satu doa
Untuk kamu

Tuhanku Kamu tolonglah
Hantarkan kepadanya
Malaikat untuk jaganya
Bila ku tiada

Tunaikan semua
Permintaannya kerna
Ku cintanya
Sungguh-sungguh

Lewat ku menyedari
Kini ku menghadapi
Segala yang ditakdirkan
Tuk hidupku

Maafkanlah diriku
Kerna melukakanmu
Terpaksa ku melangkah pergi
Meninggalkan kamu

Ini sahaja waktuku
Di dunia menjagamu
Ku tambahkan satu
Doa untuk kamu

Tuhanku Kamu tolonglah
Hantarkan kepadanya
Malaikat untuk jaganya
Bila ku tiada

Tunaikan semua
Permintaannya kerna
Ku cintanya
Sungguh-sungguh

Sampaikanlah rinduku padanya
Agar dia sentiasa sempurna
Bawalah cinta kita
Terbang bersama ke syurga

Uuu.. ku cintanya
Sungguh-sungguh

Tuhanku Kamu tolonglah
Hantarkan kepadanya
Malaikat untuk jaganya
Bila ku tiada
Tunaikan semua
Permintaannya kerna
Ku cintanya
Sungguh-sungguh

Tunaikan semua
Permintaannya kerna
Ku cintanya
Sungguh-sungguh

Lirik: Omar K & Hazama
Komposer: Omar K

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

2014 @ Lirikami

 
◄Design by Lirikami